20 mije astronaut ha për një ditëNgarkesa për astronautët aq të larta që ata janë të dizajnuara me kujdes dietën e përkryer të plotë. Menuja kryesore është e njëjtë për të gjithë, të ndarë në tre - kater vakte të përditshme. Ekziston edhe një shtesë, e përbërë në përputhje me shijet individuale dhe preferencat e secilit stacion hapësirë ​​punonjës. As kryesisht në ushqim të mesëm ose të vendosur jo alkool.

Viktor Dobrovolsky, projektuesi kryesor i ushqimit të hapësirës, ​​tha se së shpejti lejojnë alkool në bord nuk pritet. Kështu, ai nuk bëri komente mbi atë që kërcënon të pijshëm në hapësirë ​​dhe teorikisht mund pivkelyha pijë verë në stacionin e hapësirës.

Ai thotë se mjekët ndalojnë.

Por edhe në qoftë se ju nuk e besoj se nuk ka alkool, i çuditshëm dhe hutues një racion të përditshëm të një astronaut ... - 18-20.000 rubla! Viktor Dobrovolsky tha, ku bën një sasi të tillë të pabesueshme.

"Kostoja është duke u rritur çdo vit, si produkte më të shtrenjta. Përveç kësaj, ne kemi bërë teste në laboratorët e specializuara Federale Agjencia Mjekësore-Biologjike, e cila nuk është aq e lirë, "- tha drejtori i ushqimit SRI përqendrohet industri dhe teknologji të veçantë të ushqimit. Çmimi përfundimtar i hapësirës të produkteve përbëhet nga kostoja e komponentëve të tij, kostoja e prodhimit (të gjitha produktet i nënshtrohen lartësim, se uji është larguar prej tyre) dhe studimet e kostos.


Kontrollon të gjithë: aftësinë për të mbajtur produktet e tyre për muaj të tërë pa humbje të karakteristikave shije të vlerave ushqyese, dhe praninë e baktereve dhe pesticideve. Përveç kësaj astronautët ushqimore gjithashtu nevojë për të ofruar. Shërbim Logjistika e një kilogram e ngarkesave në rrugën nga Toka në stacionin e hapësirës kushton rreth 5-7000 dollarë.

Kështu shkencëtarët tanë janë krenarë për faktin se, ndryshe nga homologët e tyre amerikanë, mos shtoni një "hapësirë" enët preservatives, ngjyra dhe përmirësuesit e shije.