17 prill - Dita Ndërkombëtare e hemofili


Në këtë ditë në shumë vende janë hapa për të ndihmuar të përmirësuar cilësinë e jetës së pacientëve me hemofili.


Dita Ndërkombëtare e hemofili festohet nga viti 1996. Në 2000
është themeluar të gjitha-bamirëse organizatë me aftësi të kufizuara
"All-rus Shoqëria e hemofili", e cila përfshin 58 rajonale
organizata.

Hemofilia - një i trashëguar
sëmundje karakterizohet nga të dëmtuar mekanizmi koagulimit të gjakut.
Në 80% e rasteve ajo është shkaktuar nga mungesa ose dështimit
VIII biologjikisht aktiv faktor, globulin antyhemofylycheskyy në
plazma e gjakut. Si rezultat i kohës së zgjatur koagulimit dhe pacientëve

vuajnë nga gjakderdhje të rënda edhe pas traumave minimale.
Hemofili është shkaktuar nga çrregullime gjenetike; në gjysmën e gjithë
raste ka karakter familjar.

Për shkak të gjenetik
Mekanizmi i kësaj sëmundjeje prek vetëm meshkujt. Gratë me gjenit
Hemofilia quhen transportuesit. Vajzat e gratë e tilla kanë
50 për qind shans i një bijve zgarë - 50-për qind shans për t'u bërë
pacientët me hemofili.

Shkaqet e sëmundjes
lëndime të rënda dhe të pakthyeshme të sistemit lokomotor dhe në
trajtimi i papërshtatshëm për pacientët hemofili në mënyrë të pashmangshme bëhet i paaftë,
dhe jeta e tij është nën kërcënim. Jo vetë droga


Mjekët më të mirë nuk mund të ndihmojnë këta pacientë përveç rasteve kur faktorët
koagulimit të bërë kryesisht prej gjaku. Nga
Sipas Organizatës Botërore të Shëndetësisë e hemofili në botë
prekur 400 mijë njerëz / një nga 10 mijë burrave /.


E hemofili sëmurë gati 15 mijë njerëz, prej të cilëve gati gjysma
janë fëmijë. Deri kohët e fundit, disa kanë jetuar në
moshën e rritur - jetëgjatësia mesatare në pacientët me hemofili
Rusia është 30 vjet. Aktualisht, arsenal rus
Specialistët ishin terapi të reja që e lejojnë
një cilësi të mirë të jetës për pacientët dhe për të rritur e saj

kohëzgjatja. Përveç kësaj, trajtime të reja për hemofili - një
Përgatitjet shumë i pastruar përmban asnjë proteina njerëzore
origjina, duke i bërë ata të sigurt në aspektin e potencialit
infeksioni viral.