Si për të ngrënë


Shumë shpesh njerëzit që janë të lodhur për të dietës dhe metodave të ndryshme të humbjes së peshës, ju mund të dëgjoni pyetjen, se si për të ngrënë për të humbur ato paund shtesë dhe jo të fitojë peshë në të ardhmen? Çelësi kryesor për shëndetin e çdo organizmi është të ushqyerit pikërisht duhur. Shkelja e këtij procesi çon në probleme të ndryshme që vazhdojnë të derdh në shumë sëmundje.

Nëse me kalimin e kohës dietë e njeriut përbëhet nga rrotullon, mish i skuqur, e cila është e larë vazhdimisht poshtë me ujë soda, atëherë pritet që me kalimin e kohës mund të jetë e gastrit dhe cholecystitis. Nga ana e tij mënjanë dhe nuk shkojnë paund shtesë që njerëzit sjellin shumë probleme.

Kur dietë e balancuar në mënyrë optimale mund të parandaluar këto probleme, dhe në disa raste të zgjidhur ato ekzistuese.

Me moshën, një person duhet të marrë një ndeshje më të ngushtë në dietën tuaj. Nëse një person i ri mund të hani pothuajse çdo ushqim, madje si sistemi i tretjes punon si kurdisje, njerëzit më të vjetër nuk mund të përballojë për të lejuar këtë. Kështu, në dietë e njerëzve të moshuar se 50 vjeç duhet të shkojnë ushqim, si pjesë e cila përmban më shumë kalcium, i cili është përgjegjës për parandalimin e osteoporozës.

Balancuar të ushqyerit


Përgjigja në pyetjen: si për të ngrënë , është që të përdorin raportin optimal të karbohidrateve, proteina dhe yndyrna të pranishëm në dietën e njeriut.

Kjo përqindje bazohet në llojin e aktivitetit. Njerëzit të cilët janë më të angazhuar në aktivitetet mendore janë joaktiv. Pra, në thelb të gjithë energji shpenzuar trurin. Me këtë aktivitet një person duhet të hani në ditë mesatarisht rreth 100 gram të proteinave, 300-350 gram karbohidrate dhe 80 gram yndyrë.

Nëse një njeri shumicën e kohës së tij i jep punë fizike, energjia e tij shkon përmes muskujve. Në këtë rast, pjesa e ushqimit në ditë do të jetë si vijon: 400 g karbohidratet, 120 gram të proteinave dhe 90 gram yndyrë. As nuk duhet të harrojmë në dietë e yndyrë dhe vitamina, aq i nevojshëm për trupin tonë.

Shpresojmë, pas leximit këtë histori, ju do të kuptoni se si për të ngrënë, për të mos jenë të dëmshme për trupin tuaj.