Si mund të dini përqindjen tuaj të trupit yndyrë


Për të përcaktuar saktësisht se sa paund keni nevojë për të humbur, metodën e përcaktimit përqindjen e yndyrës. Ajo konsiston në matjen metodë skinfold quhet analiza përbërja e trupit. Shumë palestër - klube, palestra dhe qendra palestër ofrojnë klientëve të tyre një shërbim.

Një mënyrë për të matur përqindjen e trupit yndyrë - një trashësi masë skinfold. A atë në këtë mënyrë. Mjete të posaçme e bëjnë pin-tucks në bark, yndyrë e sipërme të trupit në anën e pasme, hips dhe gjoks. Këto janë zëvendësua në formulën e zhvilluar dhe e llogaritur përqindjen e yndyrës. Kjo metodë nuk është i saktë.

Krahasuar me teknologjinë e fundit, madje edhe primitive, por ju lejon të paktën afërsisht di përqindjen e tyre relative të trupit yndyrë.

Më të përcaktohet me saktësi përqindjen e trupit yndyrë duke përdorur tomography llogaritur. Për shkak të imager mund të vëzhgojnë në mënyrë të qartë indet ligët dhe yndyrë pa yndyrë. Kjo procedurë është shumë e shtrenjtë dhe në praktikë e përdorur vështirë.

Masa përqindjen e trupit yndyrë nga skinfold zaschypuvannya, por ajo është lënë i mirë për një trajner me përvojë.

Ai e saktë të bëjë vlerësime dhe do të duhet për të ngarkuar grupet e muskujve. Rezultatet të jenë të besueshme, matjet duhet të kryhet të njëjtit njerëz.


Këto matje duhet të bëhet me disa intervale të monitoruar progresin e humbjes yndyrë. Ju me siguri mund të bëhet një rregullt në peshore. Megjithatë, humbje yndyrë nuk e identifikojnë. Në fakt, duke ushtruar fuqishëm, dhe peshë mund të rritet me rritjen e mases muskulore.

Pra metodë zaschypuvannya dhe skinfold matjen do të shihni të reduktuar ose yndyrë dhe sa mirë i organizuar trajnimi.

Bioelectrical metodë matje rezistencë e plotë për të përcaktuar trupin përqindje yndyrë është si vijon. Besohet se njeriu i hollë, më pak të rezistencës. Duart dhe këmbët e elektrodave të lidhura nëpërmjet një pajisje të veçantë dhe kaloi aktuale të dobët elektrik.

Është e njohur se yndyra është e keqe përçueshëm dhe prandaj, më pak kohë gjatë së cilës i tanishëm kalon nëpër trup, e më pak yndyrë në të. Që nga pajisja është hequr dhe zëvendësuar me formula provave të cilat marrin në moshë llogari, seksin dhe lartësinë e një njeriu. Pra, të marrë një përqindje mjaft të saktë të vlerës së trupit yndyrë.

Për përdorim personal që ju mund të blini një pajisje të veçantë, të ngjashme me shkallët. Puna e tij është e bazuar në bes. Duke u bërë një jastëk të vogël zbathur pas disa kohe mbi Scoreboard di rezultatin, shumë yndyrë, në masë të muskujve, sasia e ujit në trup. E vetmja pengesë e pajisjeve të tilla - mosfunksionimi vendosmërinë e yndyrës në trup.

Nëse ju jeni duke vizituar klubet palestër, ju nuk mund të shkoni tomohramu dhe përdorimit të bes - mos u bëni merak. Ka disa metoda të improvizuara që të lejojë në mënyrë të pavarur përcaktojnë trupin përqindje yndyrë.

Merrni një kasetë matur dhe mbajtjen e një numër të matjeve në bel dhe hips. Duke rritur vlerën që ju të merrni yndyrë, rritet yndyrë. Nëse raporti ul, procesin e humbjes së peshës.

Rrjedhimisht, prodhojnë matjet. Si të sheshtë dhe të matur bel perimetrin në një centimetër mbi kërthizë. Pastaj relaksoheni barkut, dhe këmbët të vënë mënjanë. Masa perimetrin në pikën më të gjerë të hips.

Pastaj ndani bel perimetrin në perimetër hip. Nëse numri është më shumë se 0,8, ju duhet të punojnë jashtë fuqishëm për të banish yndyrë.

Një tjetër metodë interesante për përcaktimin e yndyrë të tepërt - është për të zaschepit dhe lëkurë folds në pasme të shpatullës vetëm mbi sqetull, dhe pastaj lirimin e tij pa hedhur gishtat. Nëse kjo distancë është më shumë se 2,5 cm - natyrisht, paund shtesë që ju duhet për të pastruar menjëherë.

Çdokush mund të përcaktojë për veten e tyre vetëm - nëse ai akumulim yndyrë ose jo. Nevoja për të rritur aktivitetin fizik dhe pastaj në kufizime të moderuara në ushqim ju mund të shpëtoj paund shtesë. Dhe një nga metodat e mësipërme do të kontrollojë procesin e humbjes së peshës.

Edhe më mirë, kur ju besoni në specialist - një trajner i cili do të jetë për ju një grup i ushtrimeve.