Kirurgji stomakut anashkalojë


Njerëzit që vuajnë nga obeziteti, zakonisht fort ha tepër. Marrja e tyre është më pak e pamundur, dhe trashje çon në sëmundje të ndryshme. Asnjë dietë do të ndihmojë. Mënyra e vetme - që të ketë kirurgji kirurgji bajpas stomakut.

Operacioni nuk është e re, ajo është përdorur për trajtimin radikal të trashje për gati dyzet vjet. Ku dikur ajo ishte e komplikuar kirurgji abdominale, por tani ajo është bërë laparoscopically (pa prerje të barkut), e cila është shumë më pak koha e kaluar në operacion dhe lehtëson periudhën postoperativ.

Operacioni kirurgji bajpas stomakut është që të ndajë stomak në dy seksione. Qëllimi i operacionit - për të reduktuar thithjen lëndë ushqyese duke reduktuar madhësinë e stomakut.

Stomak kirurg frenohen në pjesën e sipërme dhe atë të paraqitur një lak e zorrës së hollë. Kështu, ushqimi lëviz përgjatë një rrugë të shkurtër. Kapaciteti i vogël stomak mund të jetë 20-50 ml. Një njeri i cili pësoi një operacion të tillë nuk do të jetë në gjendje për të ngrënë më shumë se është e përmbajtura në stomak shuntovani. Kirurgji bajpas ofron një efekt të fuqishëm, jo ​​të krahasueshme me çdo sistem humbje peshe apo unaza të mbivendosjes në stomak.

Periudha e trajnimit është shumë i rëndësishëm për funksionimin e një rezultat më të mirë. Kirurg konsultimi shpjegon në detaje natyrën dhe qëllimin e operacionit pacientit, paralajmëron për pasojat dhe komplikimet e mundshme, dhe jep udhëzime në provë.


Të jetë i sigurt për të dhënë një mostër e urinës, gjak, të shkojnë elektrokardiogramë, gjoks x-ray. Një javë para operacionit pacienti duhet të ulen në një dietë të veçantë për të pastruar zorrët dhe stomakun.

Nëse rezultatet e testit të ju lejojnë të shkoni në tryezë operativ, kirurg i emëruar nga operacioni. Ajo mund të përparojë nga 1 deri 04:00 dhe më shumë. Në murin e barkut duke përdorur pajisje të bërë punctures të veçanta, dhe pasi ata kryen kirurgji kirurgji bajpas stomakut. Birë shërohet edhe kohë rehabilitimi është zvogëluar.

Pas kirurgjisë abdominale 2 ditë lihet të thahet ikjen.

Ditën tjetër ju tashmë mund të marrë dhe të ecin ngadalë. Një javë më vonë restauruar aktivitetin motor. Dhimbje Minor si pasojë e operacionit, disa ditë të kalojë.

Në ditën e parë postoperative nuk mund të marrin ushqimin e anketës së përgjithshme mbi pėrshkueshmėrisė e zorrëve. Vetëm atëherë mund të një pije pak. Në ditën e dytë, të gjitha ushqimet janë dhënë vetëm si një pure, dhe tableta janë tokë në pluhur.

Megjithatë, ekziston një rregull - nuk ka ashensor graviteti dhe disa kohë do të duhet të veshin FA SHAT elastike mbi këmbët për të parandaluar mpiksjen e gjakut. Në ditët e para pas operacionit mund të jetë mosfunksionim e zorrë dhe stomak.

Kjo nuk ka rëndësi - të mjaftueshme për të çuar zorrë apo vënë një klizmë dhe funksion është restauruar. Pas katër apo pesë ditësh, pacienti përgjithësisht shkarkohet nga spitali.

Nëse jeni duke planifikuar që të ketë një fëmijë, ju nuk duhet të nxitojnë kjo. Ju mund të lindë vetëm pas dy ose tre vjet pas operacioni bajpas, kur pesha është reduktuar dhe stabilizuar.

Dhe një gjë më shumë - në fund të jetës do të duhet të marrë një multivitamin. Sepse trupi nuk mund të për shkak të absorbimit të ulët të ushqyesve të merrni mjaft prej tyre. Dhe për atë skemë duke marrë vitamina ju shpjegoj një mjek.

Pra, keni pasur kirurgji kirurgji bajpas stomakut. Mos harroni, të jetë i sigurt për të marrë një rezultat të mirë, të shpëtoj nga trashje dhe rivendosjen e shëndetit kur:

  • do të hani pjesë të vogla;
  • merrni proteina të mjaftueshme;
  • përmbahen parimeve të furnizimit me energji të veçantë;
  • pini vetëm para një vakt, jo gjatë;
  • pini pak kafe ose çaj;
  • nuk abuzojnë alkool;
  • të marrë një gamë të vitaminave dhe mineraleve;
  • stërvitje dhe në këmbë për humbje peshe.