Terapi guri


Sot, ndër trajtimet më të popullarizuar spa veçonim stonetherapy . Kjo metodë është masazh, performanca e të cilave përdoret një teknikë të veçantë, dhe të përdorin gurë natyror. Me rëndësi të veçantë në kryerjen terapi guri luan një temperaturë prej gurëve që janë të nxehtë para se të procedurës.

Përdorimi i gurëve të nxehtë për të përshpejtuar proceset metabolike në trup, ndihmon zgjerojnë enët e gjakut, relakson muskujt.

Lidhur me zbatimin e gurë të ftohtë, ata ndihmojnë të eliminuar bllokimet venoz, të përfshirë në shtrëngim të kapilarët dhe enët e gjakut të lëkurës.

Është thënë se në çdo rast, terapi guri mund të përdoret në lloje të ndryshme gurësh.

Kështu, gurët që janë projektuar për masazh ndarë natyrës, sipërfaqe, formë, ngjyrë dhe madhësi.

Gurë me sipërfaqe të përafërt, të përdorura për pastrimin e thellë. Sa për shkëmbinj ore, ata të mbajë ngrohjes shumë më të gjatë se shkëmbinj vullkanik.

Më duration procedurat terapi gur është nga 45 minuta deri në një orë e gjysmë. Para kryerjes së procedurës vetë gurë duhet të dezinfektohet me një zgjidhje të veçantë. Pastaj gurët janë të nxehtë.


Për ta bërë këtë, ata janë të vendosur në një enë balte të veçantë të mbushur me pak ujë. Pas ngrohje gurët fillojnë për të kryer masazh, i cili është bërë në këmbë. Pastaj shkoni mollaqe, mbrapa, gjoks dhe muskujt e barkut. Gjatë procedurës gjithashtu mund të përdoret vajra aromatike.

Ndërsa ju masazh gurë të nxehtë në trup atje është një rritje e fluksit të gjakut në zonat e dhimbshme të trupit, indet fillon të pasuruar me oksigjen.

Ajo duhet gjithashtu të theksohet se gjaku dhe limfatike larë larg toksina dhe mbeturinave. Pas terapisë guri është e rekomanduar për të procesit moisturizer të veçantë të trupit që përmban hydrokysloty dhe vitamina.

Stone indikacione terapi

Kryer këtë procedurë është e rekomanduar për probleme të tilla si:

- Dhimbje të muskujve,
- Shqetësimi në këmbët dhe qafën,
- Çrregullime metabolike
- Depozitat yndyrore
- Depresioni dhe stresi
- Sëmundjet e pankreasit,
- Cholecystitis kronike,
- Cholelithiasis,
- Sëmundjet e fshikëzës gjenitale dhe urinare.

Stone contraindications terapi

Sa për contraindications mëdha, procedura është e ndaluar në terapi guri:

- Inflamacioni i lëkurës,
- Prania e problemeve të kancerit
- Shtatzënia,
- Inflamacion i organeve të brendshme,
- Sëmundjet neurologjike
- Humbjen e sistemit kardiovaskular.

Nëse keni ndërmend të trajtohen me terapi gur sëmundjeje të rëndë, para se të procedurës, të jetë i sigurt që të konsultoheni me mjekun tuaj. Lidhur me zbatimin e terapisë guri në shtëpi, atëherë kjo procedurë mund të kryhet për relaksim totale në prani të tensionit nervor apo stresi.

Në këtë rast, një alternativë e shkëlqyer do të jetë gurë qelibar, bruz përdoren për fërkoni duart.