Coding Psikologjike


Nëse jeni duke kërkuar për një mënyrë standarde për të zgjidhur tuaj "pohuditelnyh" probleme, si e zakonshme, konvencionale opsion ju disi nuk i përshtaten ose të lodhur, ju të përpiqet të bëjë kuptim zakoduvatysya për humbje peshe. Por në këtë rast, mos harroni se "japin" veten për të "kodim" mund psikoterapist vetëm profesionale, përndryshe, ju mund të përballen me një ulçerë apo depresioni.

Në rast se të gjitha dietat e mrekulli kanë dështuar në praktikë, kur një brendshme të veçantë hollim pamundur për të tërhequr kur madhësia e tejkalon gjatësinë e rrip bel për pantallona dhe krem ​​specifike korrigjuese kuptoj asgjë për të diçka e pakuptueshme (për shkak të mungesës së të njëjtës figurë), disa zgjidhur në më, sipas mendimit të tyre, një masë emergjence - kodim psikologjik të peshë të tepërt.

Megjithatë, shumica e pacientëve kishte imagjinojmë se çfarë janë ata. Kjo është për të sqaruar këtë çështje dhe të shkruar këtë artikull.

Ka shumë mitet për humbje peshe encoding. Le të largojë disa prej tyre.

 • 1. Code një shtet për të imponuar vetëm ata që në këtë rast "dhuratë e Perëndisë". Kjo nuk është kështu. Encoding e trashje - është e zakonshme për terapist me arsim të lartë, procedura në lidhje me psikoterapi stresit emocional.

  Pra, ajo mund të kryejnë ndonjë profesionist.

 • 2. Pasi të shifroj njeriu, ai do të humbasë. Encoding dhe zombies, siç thonë ata në Odessa - "dy dallime të mëdha."


  Encoding - një sugjerim, por jo për të shtypur vullnetin e pacientit. Gjatë seancës terapist i jep pacientit një program të veçantë për të arritur qëllimin isha i vogël. Dhe kjo është qëllimi i humbjes së peshës. Origjinal "fix ide". Gjatë sugjerim kënaqur që pacienti të tretet vetëm lloje sugjerim që nuk e thyejnë të drejtat shtetërore dhe personalitetit mendore.
 • 3. Nëse ju zakoduvalysya për të humbur peshë, ju mund të hani sa më shumë që ju dëshironi dhe të harrojmë për kufizimet. Kjo nuk është e vërtetë. Nëse ju nuk e ndiqni një dietë, atëherë nuk do të ketë rezultat. Encryption ju ndihmon rindërtimin prioritetet tuaja, dhe e bën për 1 seancë të fatties stroynyashkoy.

  Në kohën e encoding për njeriun qëllimi është thjesht për të humbur peshë për një numër të caktuar të paund. Dhe duke pasur parasysh vendosjen për të arritur këtë qëllim. Kjo është, përmes kodim, pacienti do të jetë shumë më e lehtë për t'u transportuar kufizime të ndryshme dietike.
 • 4. kod me 25 frame. Ajo nuk është. Efekti i kuadrit 25 është përdorur me të vërtetë në kodim psikologjike kundër trashje, por vetëm si një material ndihmës. Në mënyrë të ngjashme, puna dhe regjistrimi audio në të cilat "u shfaq" frazat si "bel të vogël - jetë të gjatë ??" etj
 • 5. Në një pikë kodimit "dalë anash" në formën e problemeve mendor në pacient.

  Kjo nuk është se lloj i ngjashëm i terapisë stresit emocional praktikuar në mënyrë aktive për mbi 40 vjet. Gjatë kësaj kohe, në qoftë se metoda e ndjekur në "letër për shkronjën" (dmth, të kryera nga profesionistë), kurrë nuk kishte ndonjë anomalitë psikologjike në pacientët që lidhen me kodimin e trashje. Përveç kësaj, besohet se i takon terapistët më kryesorë dhe neurologë në botë këtë ndryshim të prioriteteve në jetë dhe t'i udhëzojë për shëndetin dhe suksesin - një terapi shekullit të 21-të.
 • Tani, nuk Mitet dhe të vërtetën.

 • 1. Ju mund të aplikoni kodin për humbje peshe për 1 seancë. Kjo është - e vërteta, por kjo vlen më shumë për njerëzit që nuk kanë psikoterapi profesionale në asgjë.

  Në një seancë nuk mund të rikonfiguruar personin për të arritur qëllimet dhe ndikojnë shkakun e devijimeve. Ekzistojnë mekanizma shumë të ndryshme.
 • 2. encoding më efikas merr një kohë mjaft të gjatë. Kjo është e vërtetë. Më efektive coding - është një proces i ndërlikuar dhe shumë kohë, gjatë së cilës specialist, "gërmimi" me të pacientit në të kaluarën e tij zbulon shkakun e vërtetë të trashje shfaq. Shpesh, pas identifikimit shkakun e vërtetë, pacienti nuk është më e nevojshme encoding. Duke ditur rrënjët e problemit, njerëzit të përballen vetëm me të.
 • 3. Kur shqiptohet kodin e gabuar, një person mund të jetë i sëmurë seriozisht.

  Kjo është e vërtetë. Kjo konceptet psikoterapeutike si homeostasis, do të thotë ekuilibër të plotë, kur një person ka ekuilibruar gjendjen e tij, dhe ai për veten e tij "krejtësisht i shëndetshëm". Nuk është edhe koncepti i "homeostasis patologjike", kur një person yndyrë absolutisht nuk vuajnë nga prania e peshë të tepërt. Dhe imagjinoni një situatë ku homegrown "specialist" vetëm vret pacientin që program të rreptë për të humbur peshë. Si rezultat, njerëzit yndyrë shpesh humbasin jo vetëm të humbur peshë, por edhe homeostasis tyre. Në raste të tilla shpesh kanë sëmundje psikosomatike (astma, hipertension, ulcera në stomak, sëmundjet e sistemit kardiovaskular).

 • 4. koduar "shkon në çati." Kjo është e vërtetë nëse encoding prodhohen shumë shpejt dhe saktë. Këta pacientë të bëhet agresiv dhe nervoz. Arsyeja është e thjeshtë - një djalë yndyrë rezulton ndonjë gjë të vënë jashtë brendshme tuaj "konflikt zjarri", dhe ata (konflikti) zvarritje në sipërfaqe.
 • 5. Kur kodim injeksione pacientit. Kjo është e vërtetë, por jo gjithmonë. Ndonjëherë mjekët, terapistët përdorë drogë për të mposhtur oreksin në pacientët. Megjithatë, çdo terapist profesional përpiqet për të shmangur injeksione të tilla.
 • Përfundim: Nëse ju keni gjithçka provuar dhe humbin peshë nuk do të thotë kjo ka kuptim për ta kthyer në një terapist profesional.