Këmbë rekreative


Ne kemi filluar tashmë të them çfarë ecje për humbje peshe. Sot ne do të përpiqemi të ju paraqesim disa mënyra për të ecur, të cilat mund të jenë jo vetëm sportive. Vlen të përmendet disa prej llojeve të saj:

Metodat ecje për humbje peshe

 • Ju mund të shkoni lart. Për ta bërë këtë, sigurisht, nuk domosdoshmërisht të bëhet horoshodzhuvachiv. Mjafton të ngjit shkallët më shpesh. Përfitimet e këtyre lëvizjeve është i qartë: ata ndihmojnë për të forcuar muskujt e kofshës dhe muskujt viç.
 • Një tjetër, alternativë shumë origjinale - për të shkuar prapa. A nuk mendoni se kjo është e vështirë. Ne duhet vetëm të vëzhgojnë këtu se teknika: ecje nuk anim mbrapa fort përpara, të mbajtur atë të drejtë, stomaku duhet të përfshijë dhe të jetë i sigurt për të vënë duart në rripin.


  Në këto kushte, në fund rezultati me siguri do të bëjnë të lumtur. Por duhet të ecin në terren të sheshtë. Udhë të përshtatshme ose lëndinë, gjëja kryesore - për të shmangur gunga dhe gropat.
 • Dhe e fundit mënyra - duke ecur për tendosje muskujt e mollaqe. Ky ushtrim është e lehtë për të bërë: të tendosje, kryesisht muskujt e mollaqe në një kohë kur gishtërinjtë janë të neveriten nga sipërfaqja ngurta. Por përsëri muskujt duhet të jetë, në të kundërtën, më të relaksuar.
 • Cila metodë për të zgjedhur në këmbë për humbje peshe

  A nuk ecin në këtë sport për të marrë mbërthyer në çdo lloj të një shëtitje. Nëse të gjitha këto metoda alternative me një interval prej 2-3 minutash, ajo do të kontribuojë në përforcimin më të mirë shëndetësor.

  Me durim rritje, interval mund të rritet në 5-7 minuta.

  Si të marr frymë, ndërsa në këmbë për humbje peshe

  Gjithashtu, për efikasitet më të madh duhet të mësojnë për të marrë frymë në përmirësimin këmbë. Ju gjithmonë duhet të përpiqen për të marr frymë përmes hundës. Dhe veprim më i mirë në heshtje për të mos sjellë poshtë normën e frymëmarrjes. Nëse ritmi është shumë e shpejtë, atëherë nevoja për të thithin ajër të pastër ndërsa hundës dhe gojës. Nëse ajri shumë i fëlliqur dhe pluhuri, dhe - nëse me erë apo të ftohtë, frymëmarrje duhet të bëhet përmes hundës tuaj dhe nxjerr frymë përmes gojës. Është e nevojshme për të rritur ngarkesën gradualisht për të shmangur gulçim. Nëse ju mendoni se ju filloni për të asfiksim, të zvogëlojë shpejtësinë dhe më mirë të siguruar normën e duhur të zemrës.

  Se vlerat maksimale formula "norma e zemrës", kur duke ecur:
  220 - mosha juaj - 50 = kufiri i sipërm
  Përfitimi maksimal mund të arrihet në këtë skenar:
  220 - 30-50 = 140

  Silleni trupin tuaj. Organizoni shëtitje të përditshme në ajër të pastër. Ju do të ju duhet të detyrojë një ditë të vështirë pune. Si dhe në këmbë mund të ndihmojë në eliminimin e depresionit ose ankth.