Limfë


Procedura për kullimit limfatik është një proces që synon heqjen e lëngjeve të tepërta nga trupi. Më saktësisht, lëngu i tepërt e ka prejardhjen nga hapësira extracellular. Limfatike konsiderohet kanalizime trupin. Gjatë viteve limfatike fillon lëvizje të ngadalshme dhe të ngadalshëm përmes capillaries dhe anije.

E gjithë kjo çon në faktin se jo vetëm që zvogëlon tonin e enëve të gjakut, por edhe të reduktuar në masë të madhe aktivitetin njerëzor. Mënyrë jetese i ulur dhe mosha janë shkaqet kryesore të përkeqësimit të limfatike. Limfë ndihmon shpëtoj trupin e toksinave që kanë akumuluar. Gjithashtu, kjo procedurë ndihmon për të në mënyrë të barabartë të shpërndarë lëngun në të gjithë trupin, duke e bërë konturet e trupit.

Fushat kryesore të veprimit të kësaj metode zgjidhni:
- Përmirësimi limfatike dhe rrjedhjen e gjakut,
- Reduktimin e peshës,
- Intensifikimi i proceseve metabolike që ndodhin në indeve dhe qelizave
- Korrigjimi i mangësitë figurave
- Rritja e elasticitetit të indeve,
- Reduktimi i trupit
- Trajtim celulitin
- Lufta kundër lëkurës butë.

Duhet të theksohet se çdo kurs anti-celulitit fillon me procedurat limfatike të kullimit. Para kryerjes së kësaj procedure duhet të pini shumë lëngje. Kjo është e nevojshme në mënyrë që të maksimizuar të lehtësuar procesin e sekretim e toksinave të akumuluara në të. Limfatike është i ndarë jo më shumë lloje të tilla si sipërfaqësore, të thellë dhe vend.


Kullimit Sipërfaqja ndihmon për të aktivizuar kapilarët limfatike, të cilat janë të vendosura në lëkurë. Gjithashtu fillojnë të punojnë neyroretseptory aktiv që shkojnë nga lëkura për të qetë strukturat e organeve të brendshme. Duke folur e kullimit të thellë, atëherë kjo procedurë për qëllim aktivizimin qarkullimin limfatike në zonë janë thellësisht mbledhësit dhe capillaries limfatike.

Sa i përket pikës kullimit limfatik, kjo procedurë është e lidhur me të përpunimit në projektimin e nyjet kryesore limfatike. Shpesh këto zona janë popliteal dhe rajon inguinale-femurit. Bazuar në kategorinë e faktorëve fizikë që veprojnë tani, vendosi të akordojë kullimit elektroterapevtychnyy limfatik, kullimit limfatik dhe terapi presion vakum.

Ne trajtimin e celulitit normës limfatik kullimit 10-15 procedurave kryer brenda 2-3 javësh. Një seancë e kësaj metode merr rreth 40 minuta. Pas trajtimit të parë mund të vërehet përmirësimet limfatike kullimit.

Contraindications limfatike

Ju nuk mund të kryejnë këtë procedurë nëse ka probleme të tilla si:
- Mjekësi,
- Sëmundjet e lëkurës,
- Sëmundje kronike të veshkave
- Tumoret malinje
- Sëmundjet akute infektive,
- Sëmundjet e sistemit limfatik,
- Forma akute e sëmundjeve të organeve të brendshme dhe indeve,
- Rritja e sensibilitet për trombozë.

Ju gjithashtu nuk mund të kryejnë kullimit limfatik gjatë shtatzënisë.