Lavazheve vagjinore


Edhe të huajt që vizitojnë kanë mrekulluar gjatë shëndetin, bukurinë dhe durimin e popullit rus. Ajo u besohet se arsyeja e çuditshme forcën dhe shëndetin russichey ishin aq të njohura, jo vetëm në mesin e popullatës lokale, dush ruse.

Ngrohur njerëzit tanë në dush - dhe vrapoi në vrimë. Pastaj përsëri në banjë me avull. Dhe si e sëmundjes pas këtyre procedurave në trup qëndrojë?!

Si mund të përsëris këtë në banesat tona shpesh të vogla dhe të pakëndshme? Ejani në procedurën e ndihmës, në bazë të një dush. Ujë të ngrohtë Oblyvaytesya. Nëse osvoyilosya trupi dhe mësuar me ujë të ngrohtë, është koha që të kthehet në ujë të nxehtë kohë të shkurtër pas - një minutë ujë të ftohtë.

Përsëri minutë nxehtë - ftohtë minutë.

Kjo detyrë kontrast të vazhdojë të paktën dhjetë minuta, dhe në qoftë se ju keni kohë dhe dëshirë, madje edhe më gjatë. Thuaj shumë e thjeshtë? Por, siç e dini, është thjesht shkëlqyer. Nëse kjo procedurë rregullisht i çiltër mund të arrijë rezultate pozitive. Së pari, nuk është aktivizimi i proceseve metabolike në trup. Së dyti, të përshpejtojë qarkullimin e gjakut, duke rezultuar në përmirësimin e metabolizmit. Së treti, ka një trajtim intensiv i të gjithë trupin. Së fundi, enët e gjakut dhe zemra janë të mbështetur në ton të vazhdueshme. Për më tepër, sipas disa dijetarëve, si rezultat i efekteve të rregullta të kundërta në trup është shpirti pasurimin e kuqe të gjakut dhe organet e bardhë, duke eliminuar arrhythmias kardiake, dhe madje edhe peshë normale.


Vlen të theksohet zvogëlimin apo edhe mungesën, ftohjet, kështu që na shqetësuar në vjeshtë dhe dimër.

Organi më i madh i trupit tonë është të lëkurës. Kështu, duke e trajtuar dush të ftohtë e saj, ne sjellje trajnim dhe forcim të të gjithë organizmit. Por ka disa rregulla për këtë procedurë. Nëse ju mendoni se ju keni ndonjë problem shëndetësore (tensioni i lartë ose i ulët i gjakut, zemrës ose enëve të gjakut), më mirë të konsultoheni me një mjek. Kjo procedurë është e kundërindikuar edhe për gratë gjatë menstruacioneve. Nën ndikimin e një dush kontrast është një lloj i anijeve të trajnimit.

Ujë të ngrohtë ndihmon ata të zgjerohet. Nën ndikimin e enëve të ujit të ftohtë të ngushtuar.

Mos harroni se kur një dush kontrast:

 • Gjithmonë ngrohtë e trupit më të gjatë se sa i ftohtë;
 • ndryshimet e temperaturës duhet të bëhet gradualisht, çdo ditë pak kalitje trupin (ju duhet të fillojë me një diferencë prej 28 ° C temperatura e ujit të ftohtë, 38 ° C temperatura - nxehtë, gradualisht zgjerimin e gamës për 20-40 ° C);
 • përdorni ujë të ngrohtë nga dush dhe ujë të ftohtë më mirë derdh një kovë;
 • ftohje zakonisht fillojnë për të mbajtur lart;
 • Ju nuk mund të lejojë temperaturën e trupit të bjerë në nivelin e ndjenja të ju dridhura.

 • Ju duhet të kuptojnë thelbin e kësaj metode të kalitje të përdorin atë siç duhet dhe për qëllime të tjera. Dhe kuptimi është që me anë të kundërt me ujë të ftohtë të shkaktojë disa mbrojtjet fjetura.

  Prandaj, është e rëndësishme për të parë për atë që ndryshimi i temperaturës në mes të ujit të nxehtë dhe të ftohtë ka qenë i dukshëm. Kjo është koha e duhur për procedurën - këtë mëngjes. Edhe më mirë, trajtimit të ujit paraprin stërvitje fizike - kështu që ju djerse pastër trupin dhe e mbështesin atë në gjendje të mirë. Dhe më e rëndësishmja, mos harroni për fërkim rroba e ashpër dhe me gëzof. Kjo do të bëjë efektet e masazh dhe stimulojnë qarkullimin kapilar.

  Moment psikologjik. Efekti i kontrastit dush mund të forcohet në masë të madhe nëse në procesin e të menduarit për diçka të këndshme apo edhe të këndojnë këngën tuaj të preferuar.

  Por mbani në mend se dush nuk zbatohet për procedurat që ofrojnë veprime të menjëhershme. Vetëm pas një kohe, rregullisht që zhvillon procedurën, ju do të fillojnë të ndihen efektet e saj. Nëse lavazheve vagjinore në mëngjes do të vijë në zakonin tuaj, efekti i përtëritje dhe vitalitet do të ju shoqërojë për jetën.