Emocionet dhe humbje peshe


Një gjetur këtë ekuilibër gjilpërë rrotullon mbi, dhe vendosi për të humbur peshë në se çfarëdo kosto, ju kthehet në dietë, palestër apo Badami të ndryshme, por krejtësisht të harrojmë për komponentin emocional të procesit.

Megjithatë, emocionet tona janë duke bërë një ndikim të madh në peshën tonë. Cilat janë - pozitive apo negative - për të ndihmuar të humbur peshë? Le të shohim së pari. Tradicionalisht, të nxitur procesin e humbje peshe emocionet negative, stresi. Në këtë rast, njerëzit kanë tendencë për të humbur oreksin.

Kjo pronë e psikikës njerëzore, sepse për shkak të emocioneve negative në gjak rrit prodhimin e hormoneve të stresit - adrenalin.

Ai pastaj çon në humbjen e oreksit dhe të ndërprerjeve të tjera në trup.

Megjithatë, pas largimit situatën stresues ndodh shpesh që një person fillon të hahet çdo gjë, dhe ra paund të kthehen përsëri.

Ka edhe reagimi i kundërt ndaj stresit - një njeri duke u përpjekur për të "kapur" një situatë stresues, kjo është e kundërta, thithjen e shumë më shumë ushqim se zakonisht. Kështu një njeri duke u përpjekur për të marrë emocione pozitive mënyrë më të përballueshme për të - me kënaqësinë që rrjedhin nga ushqimi.

Kjo sjellje nuk mund të jetë e drejtë. Sepse adrenalin hormon, të lëshuar në situata të stresit dëmton tretjen, e cila nuk është e përpunuar dhe e depozituar si yndyrë të tepërt.


Nëse keni një problem me të qenit mbipeshë, ju duhet të zgjidhni disa mënyra të tjera të shuarjes emocione negative sesa ushqim. Për shembull, ecje, socializing, sport apo gjë të preferuar. Sigurisht, këto metoda kërkojnë të ju një shumë përpjekje më shumë se të hahet një tjetër tortë apo karamele, por rezultati në fund të fundit ju jap më të fortë.

Një tjetër rregull - kurrë nuk hani në një gjendje të overstimulation ose menjëherë pas palestër apo sportive. Ndalo në mes në fund të ushtrimit dhe marrjes të ushqimit duhet të jetë të paktën 2-3 orë. Në një gjendje të zgjimit një person nuk është në gjendje për të kontrolluar sasinë e ushqimit të ngrënë, ai shpesh ha më shumë se ai ka nevojë.

Emocionet pozitive gjithmonë e nevojshme qoftë se ju ndiqni një dietë. Në fund të fundit, kur trupi humbet dietë të kishte nevojë për emocione pozitive dhe mund rebel, që kërkon vakt të paplanifikuar. Përveç kësaj, çdo profesion, nëse palestër ose syth kryq, të shkëpusin ty nga të menduarit në lidhje me ushqimin. Më pak ju mendoni rreth saj, më efektive ajo rezulton dietë.

Kështu, ndikimi i emocioneve në procesin e humbje peshe nuk mund të nënvlerësohet. Me veten e tyre, emocionet pozitive apo negative mund të shkaktojë të ndryshojë peshën tonë. Por në çfarë ndryshimi peshë drejtim nuk mund të pritet. Kjo varet nga përgjigje individuale të trupit tuaj.

Prandaj, duke vendosur për të humbur peshë, është mirë që të i kushtoj vëmendje të mënyrave tradicionale: dietë, stërvitje. Dhe të mësojnë për të përkëdhel veten, pa ndihmën e ushqimit. Në këtë mënyrë ju nuk do të ndjehen të privuar dhe mund të arrijë rezultatin e dëshiruar.