Nëse të dhenve të sëmurë e të rriturve


 • Koha për gjithçka
 • Si i dhenve në të rriturit
 • Trajtimi i dhenve në të rriturit

 • Koha për gjithçka

  Nuk ka urtësi popullore çudi thotë: çdo gjë ka kohën e vet. Nuk është koha për të thyer në gjunjë dhe të biçikletave veshur, bie në dashuri dhe të ketë kohë për të ndërtuar një karrierë, nuk ka kohë për të ngritur nipër e mbesa dhe të mësojnë urtësinë ri. Gjithçka është mirë kur ka kohë, përndryshe prisni për telashe ... E njëjta gjë mund të thuhet për sëmundjet e fëmijërisë nuk janë transferuar nga ne në moshën 3-7 vjet - fruthit, shytave (shytat) dhe lisë së dhenve (dhenve). Ky artikull shqyrton veçantitë e dhenve në të rriturit.

  Herët ose vonë, adoleshent, i ri apo edhe mjaft të pjekur, dhe imuniteti nuk e fituar kundër këtij fëmije sëmundje bie në kontakt me një bartës të sëmundjes në një fazë ngjitëse.

  Kjo mund të jetë një fëmijë fqinj fëmijë që po e ngiste tjetër për ju në autobus, pak mbesa, vëllai i vogël dhe madje edhe nipi i tij. Sëmundjet Fëmijëria në fazën e rritur është e kaluar, kështu që pak e sapo i infektuar mund të lidhet dobësi të përgjithshme dhe letargji nga simptomat e para të dhenve. Vetëm prania e skuqje të lëkurës të gjithë përforcohet, kruajtje të rënda dhe skuqjet në temperaturën e tokës do të bëjnë njerëzit të kërkojnë kujdes mjekësor.


  Si i dhenve në të rriturit


  Pra, ju shumë më tepër se 7 vjet dhe ju keni vetëm qenë të diagnostikuar me "li e dhenve".
  Prit pak, sepse sëmundjet e fëmijërisë, duke goditur një lakuriq imuniteti trupi i rritur sillen shumë agresive.


  Ajo kërcënon skuqje më të rënda, temperaturë të lartë, gëlltitjes dhimbshme dhe humbje të përgjithshme të fuqisë.

  Mos harroni dhenve sëmundje të sigurt, por shumë ngjitëse. A mos i lënë në shtëpi gjithë periudhën e karantinës (rreth dy javë), off kontakt me të gjithë ata që ishte dhenve të sëmurë përpara, pavarësisht nga mosha, ose ju mund të bëhet një burim i një përgjigje.

  Jenë të përgatitur për faktin se i nxituar do të shfaqet kudo - në trupin, fytyrën, duart dhe këmbët në lëkurë e kokës, mukoza e gjuhës, dhe madje edhe të qiellit në bigëzim. I nxituar do të shkojë në blisters 2-3 mm në diametër, i cili do të jetë kruarje dhimbshme.

  Në asnjë rast nuk i lajnë ato, megjithatë e vështirë mund të jetë! Nga ekspozimi juaj është pamja e varur estetike të ardhmen tuaj.
  Blisters, të cilat mbetën të paprekura dhe shkuan natyrisht, nuk e lënë pas gjurmë. Blisters pastruara ose të dëmtuara duke lënë pas një gropë të thellë (në disa vrimë të tillë është lehtësisht një kokë ndeshje dhe pjesë e ndeshjes), e cila mbetet në lëkurë për një jetë, vetëm pak zhladzhuyuchys me kohë.

  Trajtimi i dhenve në të rriturit

  Probabilitet të lartë se mjeku juaj ju rekomandojmë të lyej të gjitha zgjidhje (!) Blisters e gjelbër të shkëlqyer (njerëzit "Zelenka") ose fukortsynom ("Zelenka i kuq").

  Mblidhen vullnetin në një grusht dhe mendërisht të përgatitur për faktin se disa javë në këtë jetë ju keni për të qëndruar në spotet ngjyrë të gjelbër ose të kuqe respektivisht.

  Skuqje e dhenve nuk mund të jetë i lagur. Në asnjë rast nuk do të marrë një banjë ose dush para se do të jetë 3 ditë fillimin e blisters të fundit - është i mbushur me komplikacione të rënda! Maximum lejueshme vetëm kenë higjienë intime.

  Për të hequr apo të paktën lehtësuar kruarje, të marrë një diazolin tabletë pas mëngjes dhe në mbrëmje ngrënies. Që nga kjo drogë është gjithashtu efekt narkotik në shumicën e njerëzve, ju mund të fle nëpër shumicën e javës së parë të sëmundjes së rëndë dhenve, më pak vuajtje dhe dëmton blisters minimale.  Drejt fund të 2 javëve blisters "ulur" thahet dhe të fillojnë të shkërmoqet, duke lënë në vend qarqet e zbehtë rozë lëkurë të ndjeshme ndaj ndryshimeve në temperaturë. Kapërcyer tundimit për të përshpejtuar lulëzim, apo në vend nuk është ende plotësisht flluskë Poggio do të lë mbresë, dhe në qoftë se kjo është një fushë e vetullat e rritjes, mustaqe dhe mjekër, kokë e shëmtuar dhe tullac, qime të cilat nuk janë restauruar.

  Më shumë për 1-1,5 muaj blisters tuaj delikate e lëkurës në vend do të ndryshojnë nga tonin bazë, dhe pastaj ju nastihshih e dhenve fund do vetëm kujtimet e që me kalimin e kohës, unë jam i sigurt që ju do të qeshni.  Me pak fjalë, paralajmëroi - është forearmed! Cheers!

  Informacion nga neni "Këshilla ato dhenve të sëmurë, si një i rritur."