Nëse ju vendosni për të miratuar një fëmijë


 • Pse adoptojnë fëmijë
 • Psikologji e jetimores së fëmijëve-manar

 • Në disa vende, si në shtëpitë e Suedisë ekziston. Kur kjo ndodh, ne kemi - është i panjohur, por secili prej nesh mund të ndihmojë fëmijët e braktisur tani. Kjo ndihmë mund të jetë dikush, jo domosdoshmërisht gjithmonë material (rroba, lodra, libra, ecën me fëmijët në rrugë, turne ndonjë gjë, koncerte dhe festivale), ju vetëm thirrni numrin e telefonit të jetimores dhe të mësojnë në lidhje me problemet dhe nevojat e tyre .


  Pse të adoptojnë fëmijë?

  Ka dy arsye kryesore për këtë akt.

  I parë - A është kur një grua mund të lindë fëmijën e saj.

  Por ka një dëshirë të fortë që të bëhet një nënë për të kuptuar se çfarë amësinë, japin ngrohtësinë e saj dhe mirësinë e vogël në thelb të krijuar një familje të plotë të realizuar programin e vetë, natyrën e lindur, dmth rritur një fëmijë. Dhe pastaj është çështja e miratimit, shpesh iniciuar nga një grua. Nëse gruaja është e pamartuar dhe u martua atje është të kuptuarit, burri mbështet plotësisht gruan e tij, e kupton ndjenjat e saj dhe nevojën për fëmijën e familjes dhe të gjitha brengat dhe gëzimet që lidhen me lindjen e fëmijës të mëvonshme, ata ndajnë së bashku. Por shpesh dhe në mënyrë që gratë e vetme zgjidhet për të miratuar pa mbështetjen e meshkujve, lejohet ligjërisht.


  Në të dyja këto raste kryesisht të miratojë foshnjat - kundërshtuesit nga shtëpitë e fëmijëve, nën moshën një vit. Shumica e fëmijëve të cilët janë të miratuara, janë të njohur si amtare. Për ta bërë këtë, gratë përdorë truket të ndryshme, të pushimit të imitoj shtatzënisë për një kohë "të lindur" në një qytet tjetër, të dalë me tregime të ndryshme në lidhje me fëmijën, në botë, etj Vetëm një rreth shumë të ngushtë të miqve të ngushtë të dedikuara për misterin e miratimit.

  I dytë Arsyeja për miratimin e fëmijëve - dëshira për të ndihmuar një fëmijë që ishte privuar familjet. Nga të gjitha arsyet që çojnë në adoptimin, e cila është e mjaftueshme (kjo mund të jetë vdekja e nënës e fëmijës, dhe një ikje nga vetmia dhe dëshira për të qenë si gjithë të tjerët), ky motiv - Ndihmë fëmija juaj është më i rrallë dhe mendimi i shumë ekspertëve më i mirë për zhvillimin e ardhshëm të fëmijës .

  Me këtë motiv adoptojnë fëmijë të të gjitha moshave nga foshnje në fatkeqësi të marrë edhe fëmijët me diagnoza të ndryshme.


  Psikologji e jetimores së fëmijëve-manar

  Në thelb në vendin tonë miratojë foshnjave. Kur ju merrni fëmijërinë e fëmijës, vonesa e tij dhe devijimet në zhvillim nuk është i rëndësishëm. Nëse një fëmijë midis moshës lindjes deri në 1-1,5 muaj, vonesa në zhvillim nuk mund të ketë pyetje, dhe ju sjellë deri fëmijën si çdo nënë që ka një porsalindur. Në këtë rast, si me fëmijët e birësimit të vjetër, të gjejnë se si shtatzënia vazhdoi nënën biologjike si fëmija ka lindur që lindjes ishte një rresht, prindërit e lindjes moshë dhe shëndetin e tyre.

  Ky informacion do t'ju ndihmojë të kuptoni sjelljen dhe gjendjen emocionale të fëmijës, dhe do të duhet të pediatër dhe një psikolog në qoftë se keni nevojë për këshillën e tyre. Për fat të keq, kjo ndodh gjithashtu që ju nuk mund të merrni këtë informacion për shkak të mungesës së, për shembull, nëse një fëmijë ka qenë e mbjellë.

  Nëse ju adoptuar fëmijë deri në 6 muaj, anomalitë në zhvillim shpesh shprehet në mungesë ose të butë "shërim të ndërlikuar." Në fëmijë të familjes "shërim kompleks" vërejti në manifestimet e mëposhtme: një nënë me një fëmijë vdes, fokusohet në fytyrë dhe zërin e saj, fillon pounding këmbët dhe i bie trajton, i qeshur, Hooke ose hulit, duke kërkuar në sytë e tij.

  Nëse familjarë të gjitha këto shenja e fëmijës janë të theksuara në 3 muaj, një fëmijë në shtëpi baby, ata mund të mos jenë në dispozicion në 6 muaj. Por mos u shqetësoni, me trajtimin e duhur të fëmijës, ai shpejt kap me bashkëmoshatarët e tyre. Rrethojnë kujdesin e fëmijëve dhe dashuri, gjithmonë flas me të, jo vetëm kur ai është i zgjuar, por kur të ushqyerit, banje dhe ndryshimin. Më pat dhe përqafim fëmija të komunikojë me fëmijën në pozicionin "nën gjoksin" kur vështrim i tij në fytyrën tuaj. Mos kini frikë për të përkëdhel fëmijën tuaj, kontaktin më fizike dhe emocionale, aq më mirë. Të tërhequr vëmendjen e të ndritshme, lodra e tij me shkëlqim që janë në një distancë të rehatshme nga fëmijën apo vendosur mbi krevat fëmijësh.

  Foshnja Shumë interesante është një fytyrë njerëzore, kështu që blej atij kukulla, clowns, kukulla dhe nevalyashek. Psikologët këshillojnë kështu të tërheqë më kartoni qesh mira person dhe rri mbi fëmijën krevat fëmijësh në një distancë prej 40-50 cm.
  Zhvilloni iniciativën një fëmijë, të mbushur jetën e tij me përvoja të reja, të jetë i ndjeshëm dhe të përgjegjshme dhe rezultati nuk do të marrë kohë - një buzëqeshje të lumtur të thesareve tuaj!

  Nëse ju keni një fëmijë të miratuar nga gjysma e dytë e jetës, shpesh një fëmijë të diagnostikuar me MDD - vonesë psyhomovnoho fazën e zhvillimit dorechevoy. Mos kini frikë nga kjo diagnozë, fëmija i shtëpisë pothuajse fëmijë kalon gjithë kohën e tij në shtrat.

  Living fëmijën hapësirë ​​- 2-3 dhoma për të, ai nuk mund të di se çfarë rrugë (jetimore stafit - minoritet, një shumë punë, kështu që ecën kanë as kohë dhe as energji, as karrocave). Nga 7 muaj fëmija është nevoja më e tmerrshme e ngjitjes për një person, në këtë periudhë më të manifestohet negativisht ashtuquajturi mungesa e dashurisë së nënave. Kjo kështu ka rregulluar natyra e fëmijës, ai ka nevojë vetëm personi që fliste për të dhe e desha dhe jo pak, madje kujdeseni dhe të butë kujdestarët personi vazhdimisht në ndryshim dhe të paguajnë pak vëmendje për të, për shkak të punësimit të tij. Përveç shenjave të dukshme të vonesë në zhvillimin fizik, të tilla si 6-8 muaj fëmija është ulur në një vit dhe nuk i ka ecur pëshpëriti flasim, ka karakteristika të tjera që e dallojnë fëmijën nga jetimorja e një fëmijë në rritje në familje.

  Këtu unë do të doja të theksoj se në vijim do të jepen karakteristikat e përgjithshme të foshnjave me jetimoren, dhe karakteristikat e tij nuk janë domosdoshmërisht e përbashkët për të gjithë fëmijët, kështu që identiteti i çdo fëmije është unike dhe rruga e çdo foshnje individuale.

  Kec rrotullon kokën në jastëk (lulls veten e tij), godet kokën e tij mbi shtretër mur, duke i bërë lëvizjet stereotipe dore, gjiri gisht, swings trupit nga njëra anë në tjetrën. Kjo është për shkak se fëmija ishte i kufizuar në lëvizjet e tij, askush nyanchyv, ai ishte i privuar nga dashuri dhe ngrohtësi e duarve të njeriut.

  Një fëmijë luan si tha ajo, ajo është manifestim pothuajse tërësisht mungon paramendim i vullnetit dhe iniciativës.

  Fëmijë, nuk ka ndarje në mes ushqimit të popullarizuar dhe të urryer. Kur ai merr ushqim padashur, ai me kënaqësi e hap gojën e saj për një kohë të gjatë e mban ushqim para se të gllabërim dhe shije të mirë ashtu siç ishte, ende e hap gojën e tij dhe vetëm në fund të dhimbjes që bërtet. Fëmijët e rritur nga lindja në jetimore, të karakterizuara nga fakti se ata hanë mirë dhe janë shumë mbipeshë. Disa ob'yidayutsya. Kujdestarët koment është se në mënyrë që ata të kënaqur dashurinë tuaj urie nënës.

  Qartë nëse një familje ka një fëmijë 6 muaj bën dallimin midis miqve dhe të huajt ndryshe kjo përfshin, por 8-9 muaj i huaj mund të shkaktojnë emocione negative apo frikën, ajo është fëmija i institucioneve atje qëndrim papërcaktuar për të tjerët.

  Çdo mësues mund të ushqyer fëmijën, të marrin dorën, ajo nuk i plotëson rezistencë. Çdo fëmijë buzëqesh, edhe pse ende jo duke kërkuar në sy tenton të ndonjë në dorë, pa asnjë ndjenjë për këtë njeri nuk ka interes dhe nuk mund të bashkëpunojë me të.

  Fëmija është pasiviteti i ndryshëm. Ndërsa undressing, salcë fëmijën mirë dvyhayuschehosya mund të lihen në kohë në tryezë në ndryshim, sepse ai nuk e bëri povoruhnetsya. Nëse fëmija është në gjendje të qëndrojë apo të ecin, atë pa asnjë ndihmë dhe mbështetjen që ju mund të veshin atë që ju pëlqen, rrobat e çdo ngjyrë dhe formë dhe gjithashtu të lehtë për të hequr.

  Por, pavarësisht kësaj tabloje të zymtë, baby, duke marrë familjen shumë shpejt e bën për kohën e humbur, gradualisht duke u shpëtoj e zakonet e tyre të fituara, infektues në familjen e tij të fëmijëve.

  Ndonjëherë ajo është edhe disi përpara kolegëve të saj, dhe zhvillimi i saj vazhdon sipas normave të moshës.

  Që fëmija nga jetimorja në gjysmën e dytë shpesh mbetet prapa në zhvillimin e saj në fazën e komunikimit emocional, atëherë ju së pari duhet të flas me atë si një moshë më të re. Por gradualisht progresit në nivelin e ardhshëm e komunikimit. Luaj lojra-fun "thieving Laraska", "aeroplan", "Ladonky", "Ram-ram", "dhi", "hidhen-Lope", "Ku", "Hide and Seek". Mëso për të luajtur me lodra, të hipur në makinë, e vënë në kukull në gjumë, dhe të bëjë kukull piramidë, të ndërtuar me blloqe, ngjesh lodra gome, roll topin, të hapur dhe të mbyllur enët.

  Ju stërvitje dhe masazh fëmijën, jo domosdoshmërisht profesional, amator dhe mund, të zhvilluar gishtat. Pasi fëmija do të jetë në shtëpinë tuaj, të marrë një foto të tij, tregojnë atij foton e tij, shpesh mbajnë pasqyrë. Trego atij fotografitë, lexoni dhe tregoni përralla. Përfshihuni në botën e poezisë, jo vetëm lexuar Rhymes çerdhe, por klasike. Sing këngët baby, i kushtoj vëmendje të veçantë për kombëtare dhe lullabies. Megjithatë, të dëgjoni muzikë, ajo duhet të jetë i qetë, të lumtur dhe të ndritshme. Një fëmijë do të donte sonatas nga Haydn, Mozart, Handel, Scarlatti dhe punët Bethovenit (Simfonike sidomos 5), Vivaldi (Violin Concerto), Corelli dhe Marcello.

  Dance me fëmijën tuaj. Mëso për të bërë miq me fëmijët e tjerë. Më të lavdërojnë aksionet e fëmijës tuaj me të ndjenjat e tij dhe kurrë nuk e krahasojnë me fëmijët e tjerë, ai shpejt kap me ta në zhvillimin e tyre.

  Kur adoptuar fëmijën si një fëmijë, ju keni një avantazh të madh - ju filloni formimin e fëmijës nga e para. Çfarë do të jetë karakteri dhe inteligjenca e fëmijës - të gjitha varet edukimin tuaj. A nuk i kushtoj vëmendje më shumë për pamjen e foshnjës, jo gjëja më e rëndësishme në një person, do të përpiqen për të parë atë dhe më e rëndësishme. Sidomos foshnjat miratimi përvoja tregon se me moshë ata bëhen nga pamja e jashtme të ngjashme me prindërit e tyre të reja.

  Por miratimi i foshnjave është një pengesë e madhe - kjo është sëmundje e panjohur dhe anomalitë në zhvillim mund të jetë më vonë. Prandaj, ju duhet sinqerisht të përgjigjet nëse kjo ndodh, do të ju ende trajtojnë fëmijën si një nënë? Apo nuk e kthejnë atë mbrapsht lodër si i dëmtuar në shtëpi për fëmijë? Nëse ju nuk janë të përgatitur për t'iu përgjigjur këtyre pyetjeve, është mirë të mos për të filluar adoptimin.
  A nuk sjell foshnjën përsëri, veçanërisht që askush prej nesh nuk është imun në lindjen e një fëmije me defekte të lindjes.

  Informacion nga artikullin "Ju vendosur të adoptojë një fëmijë."