Nëse qumësht fetar mikrob


 • Ushqyerja me gji
 • Analiza Sam
 • Ku ka baktere

 • Ushqyerja me gji

  Foshnjat ushqyerit qumësht të gjirit të quajtura
  ushqehen me gji. Të dhënit gji është
  Metoda më e mirë e të ushqyerit foshnjat sepse qumështi i gjirit - nuk është
  mirë vetëm për ushqim për fëmijë që përmban të gjitha të nevojshme
  për zhvillimin normal të komponentëve të fëmijës: proteina, yndyrna, karbohidrate.


  Gjëja më e rëndësishme për dhënien e gjirit - unik biologjike
  Pronat e qumështit të gjirit që nuk janë edhe në më të përparuar
  formulë foshnjore të destinuara për ushqim artificial.

  Substanca biologjikisht aktive imunoglobulinave qumështit të gjirit
  dobishme për formimin e imunitetit të fëmijës, duke përfshirë
  ruajtur qëndresën ndaj infeksioneve, proceset e rrjedhës normale
  metabolizmin.

  Qumështi i nënës përmban faktorët që kontribuojnë në
  kolonizimi i mikroorganizmave të dobishme gastrointestinal trakt Fëmijëve
  dhe për të parandaluar shumëzimin e baktereve.

  Fëmijët ushqyer gji, rrallë vuajnë jo vetëm e zorrëve, por infeksionet respiratore akute.

  Për më tepër, kur nëna është dhënia e gjirit, ajo është e dobishme për
  gjendja e saj psikologjike e shëndetësore dhe, në veçanti, kontribuon
  parandaluar mastitë dhe të reduktuar rrezikun e kancerit


  sëmundjet e gjirit dhe kanceri ovarian mëvonshëm.

  E gjithë kjo
  lë asnjë dyshim në superioritetin e ushqyerjes me gji kur është
  ajo është qumështi i një gruaje normale shëndetshëm dhe i mirë i saj
  fëmijë transportueshmëri. Megjithatë, në pediatrike rutinë
  praktikë situata hasen shpesh kur mjeku ngre pyetjen
  ruajtjen apo anulimi i ushqyerjes me gji në ato raste ku gjirit
  qumësht janë disa mikrobe.

  Për të kontrolluar
  mikrobiologjik qumësht sterilitet të gjirit, gratë lactating
  duhet të kalojë atë mbjellje bakteriologjike.


  Analiza Sam


  Futje e qumështit për këtë analizë është kryer në një tub steril.


  Gruaja para se të pompimit qumështin tërësisht larë duart me sapun dhe
  Rajoni areola dhe fshin atyre peshqir të pastër.
  Është gjithashtu e dëshirueshme për procesin e alkoolit thith areola.

  Pjesa e parë e qumështit (rreth 5 - 10 ml) ztsidzhuyetsya kaluara. Për mbjellje
  marrë pjesën tjetër të qumështit në vlerë prej 5 - 10 ml. Mostrat janë marrë
  nga çdo gjirit në një tub të veçantë.

  Analiza është bërë
  rreth një javë, si ajo merr kohë për të baktereve rritur në
  mjedise të veçanta, ose ndoshta një rezultat i studimit.

  Në mesin e baktereve që mund të gjenden në gji qumësht është
  mikrobe të padëmshme (p.sh. bakteret enterokoket është,
  Staphylococcus epidermik në sasi të vogla) dhe sëmundje

  mikrobet, të cilat në qumështin e nënës nuk duhet të jetë - ari
  aureus, hemolitike E. coli, Klebsiella, Candida kërpudhave
  dhe të tjerët.


  Ku ka baktere


  Bakteret e këqija mund të depërtojnë në çarje të lëkurës për shkak të gjirit të nënës.
  Lëkura është indiferent për shumicën e mikrobeve, por të ushqyerit
  trauma të vogla gjoks është në mënyrë të pashmangshme lëkurë shumë delikate
  dalë dhe areola.

  Të çara të rezultojnë jo të dukshme për të zhveshur
  sy dhe nuk shkaktojnë efekte të këqija në gratë lactating. Por
  bakteret mund të depërtojnë përmes këtyre çara në gjëndrën e qumështit.


  shumica e rasteve, qumësht "të pista" nuk është e përshtatshme për të ndërprerë

  gji. Prania e baktereve në qumësht është gjithmonë "jo e mirë" për
  fëmijë.

  Mjeku duhet të konsiderojë se si mirat e qumështit të gjirit
  më i lartë se dëmi i shkaktuar nga bakteret e këqija në qumësht. Zakonisht, në qoftë se nuk ka asnjë
  shenjat e mastitit, mjeku vendos të vazhdojë dhënien e gjirit,
  në të njëjtën kohë emërimin trajtim mom dhe shpenzimet për parandalimin e
  dysbiosis në fëmijët.

  Ju shpesh mund të shmangen duke përdorur
  antibiotikët për të trajtuar moms, duke preferuar tonik
  Droga bakteryofaham dhe perime antiseptik (të tilla si
  chlorophyllipt dhe rotokan).

  Trajtimi përfshin nënën dhe i jashtëm
  Përdorimi i brendshëm i këtyre fondeve.

  Nëse ky trajtim ka një shans
  jetë efektive, mjeku juaj mund të përshkruajnë antibiotikët i tillë që
  Ju mund të jepni prodhimin e qumeshtit.

  Gratë lactating janë të këshilluar për të bërë
  Analizat e qumështit të një "steril", por kjo nuk do të ndalet
  gji në zbulimin e baktereve në qumështin e nënës,
  dhe shihni një mjek për trajtim qëllim.

  Në këtë rast, ju mund të
  do të vazhdojë të jepni gji, dhe të përfitojnë nga prindi
  Qumështi do të tejkalojnë dëmin nga mikrobet e këqija që rezultojnë
  efektet e drogës së shpejti do të zhduket.