Si për të lëvduar fëmijën

Fëmija - një pasqyrë e prindërve të tyre. Së pari, ajo fokusohet
sjellja e tyre, verbërisht kopjimi atë. Pastaj - në qëndrimin e tyre për të, ndërtimin e
vetë-vlerësim në bazë të dashurisë prindërore, njohjen e prindërve. Si ju
mendoj se e fëmijës dhe ai do t'ju trajtojmë. Si duke përdorur këtë
mjete të thjeshta për të ndihmuar fëmijën si mbështetje rritet njeri besim, duke besuar në veten tuaj dhe forcën tuaj?

Mjetet e thjeshtë dhe më e përballueshme për të shprehur prindëror
Dashuria - lavdërim. Megjithatë, ju harrojmë për këtë në çdo rast nuk ka gjasa të jetë në gjendje,
si normalisht zhvillimin e fëmijës pafund do t'ju dërgohet nga

Miratimi i freskët pjesë. Dhe më pak (se nuk është një typo!) Se i sinqertë dhe më të plotë
Do lavdërim tuaj.

Po, po, një fëmijë që merr aprovimin e cilësisë nuk do të
Ju tërheq çdo pesë sekonda kërkuar vëmendje dhe lavdërim. Ai e di se
ju default admiroj suksesin e tij, madje edhe e vogël dhe me tuaj
Kushtet e mitur. Ndërkohë, duke vlerësuar fëmijën ju shumë
të lehtësuar zhvillimin e ndërgjegjes së tij. Dhënia fëmijën tuaj një reagime pozitive
jo vetëm për atë që është arritur, por që ende mund të jenë të
zotëruar, të ju ndihmojë atë të zbuloni veten e tij, dhe me të mirë. Por
ajo është e njerëzve që dinë për suksesin tuaj, të bëjë të gjitha planet tuaja më të mira


mënyrë.

Paramendoni fëmijën tuaj vodruzhayut një vit më
cubes me ngjyra të ndryshme. Vendosja e pestë, ai shikon në ty questioningly në
Në pritje lavdërim. Edhe nëse Kulla është në lidhje gati të bien nëpër kthesa është
kubike tretë, tregoni fëmijës tuaj që ai bëri gjithçka të përkryer që ajo ndërton
i ftohtë dhe i zoti. Kjo mund të shkaktojë pak për të lëvizur në mes të vendit të zare
duke kërcënuar kolapsin e ndërtimit. Kështu ju tregoni fëmijës tuaj një objektiv për të cilën
duhet të përpiqet për të kuptuar dhe për t'u dhënë ju të sigurt në suksesin e saj. Çdo fëmijë
kërkon të miratimit, kështu që një tjetër do të jetë një tjetër kullë smoother.

Sa për formën e lavdërimit, Psikologët modernë

përzënë lëvdata vlerësuar sinqerisht. Dhe këtu është arsyeja pse.

Reagimi ynë automatike për suksesin e dikujt - fjala
"Mirë." Studimi analizoi mesazhin që mbart
fjalë, dhe gjeti se ajo do të ngrinte si për të cilët vlerëson mbi
ata që e lavdërojnë. Edhe në qoftë se kjo nuk do të thotë. Sigurisht,
disa prindër kundërshtuan, duke thënë, natyrisht, fëmija është në një vetëdije
pozicioni vartës dhe rezultati "jam" mjaft e natyrshme. Por mendoj,
në qoftë se ju doni të ngritur një person të veçantë dhe të pavarur, edhe në një
në frymë dhe në aftësinë për të mbrojtur pikëpamjet e tyre, duke u fokusuar vetëm e tyre, dhe jo

shkallë e dikujt tjetër e vlerave? Nëse është kështu, harroni fjalët "bërë mirë" dhe "të zgjuar".
Otrinte notat tuaja, në vend duke folur për qëndrimin e tij për veprimet e fëmijës.
Ndërtoi një kullë? "Wow, unë me të vërtetë si si pikërisht ju të ndërtuar kulla." Ai ka luajtur në një melodi të thjeshtë Xylophone? "Terrific, unë jam shumë krenar për ju!"
Shih dallimin? Edhe më qartë ju do të fillojnë të mendojnë se kur
Ndiqni reagimin e fëmijës për të lëvdim të tillë të modifikuar ...

Mund zahvalyty fëmijë? Ne fuqimisht besojmë se ka.
Sigurisht, në qoftë lavdërimi është e theksuar në rastin e ndershmëri, dhe jo vetëm për
"Tick". Fëmijët janë shumë të ndjeshme për mungesë sinqeriteti dhe mund të na ndalë

besoni në qoftë se çdo herë ajo hobi në vend të nderuar do të dëgjojë tjetër
Frazat tipik standard, pa ndonjë emocion.

Dhe mos harroni se lëvdata - mjeti më i fuqishëm për të korrigjuar sjelljen e padëshiruar. Në vend të sharje për çdo
zonjushe, filloni duke vlerësuar çdo sukses, dhe rezultatet na tregoni.
Ne jemi të sigurtë që ju do të keni diçka për të ndarë me ne.