Si për t'u përgatitur për lindjen e fëmijësPërgatitja për lindjen e fëmijës - një proces që në mënyrë ideale duhet të fillojë menjëherë pas gruas mëson të shtatzënisë . Shëndetshme të jetesës, kujdes për veten e tyre dhe fëmija i ardhshëm, trajnimit fizik dhe psikologjik gjatë shtatzënisë - kjo është përgatitje për lindjen e fëmijës. Nga momenti i konceptimit shtatzënë dietë të rekomanduar të veçantë dhe dietë, aktivitet fizik, pishinë dhe të kryejnë ushtrime të veçanta.

1. Pranë fund të shtatzënisë, diku vitin e shtatë - muajin e tetë, duhet më në fund të vendosë A do të lindë sipas kontratës ose plotësisht të kënaqur me përfitime paketën tuaj kujdes mjekësor sigurohet në një spital normal.

Kontrata parashikon monitorim aktiv i një gruaje është pleqsh mami nga 36 javë të shtatzënisë dhe ardhjen e Obstetër personale në çdo kohë dhe në çdo vend të lindjes. Grua dhënë shpërndarjen individuale dhe dhomë pas lindjes. Për krahasim, në pleqsh zakonshme kujdesit mjekësor në shtëpi ju do të sigurojë mjekun rregullt dhe mami dhe jo fakti se Shtëpia do të paktën të dyfishtë, por cilësia e materialeve obstetrike mund të mos jetë e ndryshme nga ajo në përfundim të kontratës.

2. Vendosni nëse ju jap vetëm lindjen ose ju dëshironi të me ju ishte një mik i ngushtë.


Affiliate lindjes - një mënyrë e madhe për të marrë afër dhe le burri juaj të ndjehen të përfshirë në lindjen e fëmijës. Në ndihmën thjesht psikologjike të dashur mund të ju ndihmojë të ecin nëpër korridoret e klinikës, përmes dhimbjes, fërkoni dhe butësisht patting ju në stomak, "frymë" me ju. Nëse ju shylyayetesya për partnerin e dorëzimit, pyesni paraprakisht në spital ose mjek obstetër-gjinekologu tuaj i cili duhet t'i nënshtrohen provimit të dashur dhe çfarë duhet të jenë të përgatitur dokumentet.

3. Mblidhni në një qese ose çantë të veçantë dhe të mbajnë me vete këto dokumente: "Harta shtatzënë", "politikë të sigurimit" , Dokumentet që vërtetojnë të kontratës, pasaportë - mungesën e tyre për pranim në spital komplikojë pozicionin tuaj, edhe pse ndihma ju ende bëni.

4. Pre mbledhë gjërat që ju duhet të jetë në spital . Më vete ripaketoi layette, e cila do të marrë atë në shtëpi. Kjo do të lehtësojë familjen tuaj, tashmë duke përjetuar një ndjenjë të eksitim dhe konfuzion në ditët e para pas fëmijën.

5. Si mund të lexoni më shumë rreth kursit letërsisë lindjes . Pjesëmarrja e të ndërgjegjshëm në punë do t'ju lejojë të qëndrojnë të qetë dhe arsye, për të menaxhuar me sukses ndjenjat e tyre, duke dobësuar dhimbjet e lindjes, përshpejtimin dhe optimizmin e procesit të lindjes.

6. Angazhohen në aktivitete fizike për gratë shtatzëna . Ushtrim i veçantë do të ndihmojë të trajnojë muskujt do t'i bëjë ata fleksibël që duhet vetëm një dërgese.

Kushtoj vëmendje të veçantë për abdominals, hips, prapa dhe bigëzim. Ushtrime frymë do të ndihmojë për të "tren" fëmijën tuaj për ndërprerjet në furnizimin e oksigjenit që në mënyrë të pashmangshme lindin gjatë punës, të bëjë muskuj të fortë e diafragmë dhe gjoks do të zhvillojnë stereotipin e duhur të frymëmarrjes në lindjen e fëmijës.

7. Cook gjinjtë për gji, biblioteka online ju do të gjeni një shumë të letërsisë në këtë temë. Foshnjat ushqyer qumështin e nënës janë më pak të prirur për të infeksioneve dhe alergjive, ata zhvillojnë siç duhet zubochelyustnaya sistem, duke formuar një pickim të përsosur dhe një pjesë e fytyrës e kafkës.

Fëmijët të cilët ishin të ushqehen me gji kanë të inteligjencës më të lartë se "shtuchnyky." Dhe përveç kësaj, që ushqejnë me gji refleks ndihmon të rivendosur organet seksuale pas lindjes së fëmijës.

8. Më afër në përpjekje për t'i dhënë fund punës filloi më herët çështjen dhe të zgjidhë të gjitha çështjet e ngutshme , ju mund të besojë askujt. Lindja e fëmijës dhe Postpartum të qenë në spital, të paktën 4-7 ditë vidstoronyat ju nga jeta aktive. Dhe pastaj disa javë ju thjesht nuk keni kohë, energji dhe dëshirë për të bërë biznes.

9. Me fillimin e punës jo bujë . Nëse ju nuk bëni nënë e 10 fëmijëve, kështu që nuk është ende në magazinë të paktën një çift i orëve të sigurtë të marrë një dush, të marrë së bashku, folks të shpërndajë udhëzimet dhe të shkoni në spital në gatishmëri të plotë.

10. Çdo gjë është e vështirë që të tretet ushqime të rekomanduara për të përjashtuar nga dietë edhe disa javë para dorëzimit të parashikuar. Por ushqimi ende duhet të mbetet mjaft kalori për të kënaqur të gjitha nevojat e trupit tuaj dhe të fetusit.


Para se të shkoni në spital, një rostiçeri pak.
Në shumicën e rasteve, nënat janë të ndaluara për të ngrënë, por pak kos, djathë dhe salcë kosi ose ushqime të tjera të lehta nuk do të dëmtojë. Ju mbushëse dorën tuaj, dhe peretravytsya ushqimore para se sa të zhvilluar veprat qëndrueshme.