Si për të mbijetuar një abort


 • A nuk e fsheh dhembjen tuaj
 • Shërojnë Koha
 • Kujdesuni për shëndetin tuaj
 • Shikojnë gjendjen tuaj
 • Master aftësitë e relaksimit

 • Gjendjen psikologjike të një gruaje që ka pasur një dështim, është e pamundur për të përshkruar në pak fjalë. Ju jeni duke përjetuar një humbje të madhe. Dhe aq më e vështirë është që ndodhi papritur.

  Nga hidhërimi nuk mund të jenë të përgatitur që më parë, veçanërisht kur humbjen e foshnjës. Ju grimcuar humbjen dhe ndjeni dhimbje torturues, bota shpartallua në një mijë fragmente, humbur gjithë kuptimin, ëndrrat kanë rënë. Ka vetëm një pyetje: "Pse".

  Unë nuk dua asgjë, as të hanë dhe nuk fle as flasin. Trishtim rëndë, faji dhe dëshpërim trullos ju.

  Duket se sa të shkatërrohesh dhe të ish jeta kurrë nuk do të kthehen. Ju ndjeni këtë vetminë, e cila nuk ka ndodhur. Ndonjëherë ju mendoni se ju jeni të çmendur ...

  Rimëkëmbjes pas humbjeve të rënda - një nga detyrat më të vështira. Ju keni për të krijuar veten dhe të ardhmen tuaj përsëri. Kjo rrugë është shumë e vështirë dhe kërkon këmbëngulje dhe besim. Ndonjëherë ajo mund të duket se të gjitha përpjekjet janë të padobishme, por ajo nuk është.


  A nuk e fsheh dhembjen tuaj

  Sa shumë njerëz në botë, aq shumë mënyra për të qenë mjerim. Megjithatë, ka disa hapa specifike ndjenja e humbjes, nëpërmjet të cilit të gjithë.

  Reagimi i parë është shoku. Orë apo edhe ditë pas ngjarjeve të tmerrshme që ju mund të jetë në një çudi dhe praktikisht nuk reagon për të tjerët, ose, anasjelltas, për të luftuar në gjendje histerike.


  Në çdo rast, më vonë ju do të jetë e vështirë për të kujtuar se çfarë ka ndodhur me ju atëherë, që ishte aty, etj

  Mos harroni një gjë: çdo reagimi juaj është i natyrshëm dhe normal. OK për të mbyllur qenë njerëz të besueshëm që mund heshtje përqafim ju qëndroni atje, të kujdeset për ju. Gjatë kësaj periudhe ajo është më mirë për të kufizuar jetën e tij publike, dhe nuk do të marrë vendime të rëndësishme me shpresën e së ardhmes.

  Kur shoku gradualisht duke humbur vetëdijen vjen, dhe me të - dhimbje. Kjo është më e vështirë pikëllimin përvojë fazë. Depresioni Lean, dëshpërim, një ndjenjë e boshllëkut dhe fajit. Gjatë kësaj periudhe, pothuajse të gjithë shënuan pagjumësi, humbje e oreksit, dobësi, lodhje, pamundësia për të bërë gjërat e zakonshme.

  Vështirë të besohet, por kjo është një reagim normal për atë që ndodhi.

  Kur një humbje të vetëdijes, psikologët këshillojnë për të folur për pikëllimin e tyre. Bisedoni me këdo që është i gatshëm për të dëgjuar, nuk kufizohet vetëm në veten e tij. Është e rëndësishme të mos hezitoni me lotët e tij. Qaj Në mënyrë që të mbulojë dhe të vazhdojnë jetën normale, ju duhet të lëshoj ndenja lot.

  Përvoja juaj - një haraç për të dashur fëmijën e palindur, zinë dhe shpresoj gjithçka që ishte aq e dashur për ju. Mos kini turp nga ndjenjat tuaja! Në mal nuk ka kujdes, sepse gjëja e fundit që të jetë i zënë ngushtë në lidhje me faktin se "lotët - një shenjë e dobësisë" ". Unë nuk duhet të qaj në publik" dhe

  Lotët - një shenjë e shërimit, jo dobësi!

  Le të njerëzit e tjerë, jo vetëm të afërmit për të mbështetur ju. Le të jenë miqtë, kolegët, fqinjët, prift apo dikush tjetër. Shumë nuk e di se çfarë të them në këtë situatë, por kjo nuk ka rëndësi. Është e rëndësishme që ata janë të ardhshëm. Them se për të gjithë ata që do t'ju mbështesin. Kujdes më të mirë në këtë pikë mund të sigurojë ata që kishin në të kaluarën përjetuar humbjen e një fëmije dhe të përballen me pikëllimin e tyre.


  Shërojnë Koha

  Pyetja më e zakonshme që ju jeni duke i dhënë vetes: "Përse? Ky dënim? "Kjo pyetje është vetëm një nga tvet" jo ". Ju nuk jeni i pafajshëm. Një e keqe ndodh me të gjithë, dhe askush nuk është i sigurt nga humbja.

  Madje më i mirë dhe të denjë për ne. Hidhërim nuk zgjedh. Ajo vjen sepse ne jetojmë në një botë të papërsosur. Kjo ndodhi ajo që ndodhi, por nuk e zvogëlon humbjen e jetës.

  Besoj se dhembja juaj është fundi. Ju përballuar dhe të kthehet në jetën normale. Por ju jeni përgjegjës për shërimin tuaj. Emocionet tuaja për të punuar. Askush nuk mund të marrë pikëllimin tuaj mbi dhe për të marrë të ju kthejnë në jetë përsëri, edhe më kuptuarit dhe njerëz të kujdesshëm. Miratimi i "shërojnë kohore" nuk është mjaft e plotë. Kurë kohë dhe - gjithmonë - punë në veten e tyre.

  Në një moment të rëndësishëm, pyetja "Përse?" Për të ndryshuar pyetjen "se si të jetojnë?

  Përballja me humbje mjerim? "Kjo do të thotë që ju të pranoni një jetë të re. Duhet të ndihmojnë veten e tyre. Ku mund të fillojë?

  Psikolog Data Bob, ka punuar për shumë vite me njerëz të cilët janë duke përjetuar humbje, këshillon shkruani në copa letre në disa raste deklaratën e mëposhtme:

 • Dhembja ime është e gjatë.
 • Unë gjithmonë do të ndjehen si tani.
 • Unë jam duke bërë mirë.
 • Unë arrij humbjen, ashtu si edhe të tjerët.
 • Një pjesë të bashkangjisë në frigorifer, të tjera - në pasqyrë në banjo, e treta - krevat, një tjetër - të vënë në çantë ose portofolin e tij. Çdo herë bumping pikëpamjen e këtyre gjetheve, lexoni fjalët me zë të lartë derisa ju të mësoni ato përmendësh, atëherë në momentet e trishtim të thellë ata do të tingëllojë për ju.


  Kujdesuni për shëndetin tuaj

 • Mendoni se çfarë ju kishte shëndet të para kishin një abort. Të jetë i sigurt për të vizituar specialistët e nevojshme, të marrë teste dhe ndiqni të gjitha recetë.

 • Ndiqni dietën tuaj. Ndoshta ushqimi nuk është për ju ndonjë interes, por ju duhet forcë. Shumëllojshmëri dhe cilësia e ushqimit - kjo është ajo që është e nevojshme. Cakto një kohë të rregullt për ushqim dhe për të ngrënë. Pini shumë lëngje për të shmangur dehidratim. Mbani gjurmët e peshës tuaj (në qoftë se ju të vini re një ndryshim të madh - kontaktoni mjekun tuaj).

 • Në asnjë rast nuk do të abuzojnë alkool dhe kafe!

  Është më mirë për të marrë një multivitamin.

 • Ndiqni ditë normale. Në mbrëmje të shkoni në shtrat në kohën e zakonshme, edhe në qoftë se ju nuk doni për të fjetur. Shmangni doza të mëdha të pilula gjumi rregullisht.

 • Është e nevojshme që të flasim për një pikë shumë të rëndësishme në lidhje me gjendjen e shëndetit tuaj. Një nga shkaqet kryesore të fëmijës është e ndryshme "probleme" (hormonale, metabolike, anatomike, etj) në gratë që parandalojnë atë për të bërë një fëmijë.

  Prandaj, ju duhet të kontrolloni gjithmonë me mjekun tuaj se çfarë e shkaktoi abort (kjo sigurisht nuk është për aksidentin tragjik, lëndimet, bie, helmimi, etj).

  Nëse shteti juaj nuk ju lejon për të prekur këtë temë e dhimbshme tani, le çështjet e shëndetit do të afërm të ngushtë dikush apo miqtë, personi i matur që ju besoni. A nuk do të vonojnë të përcaktuar shkaqet e ngjarjes.

  Nëse jeni të zavdaste kjo vizitoni një mjek, atëherë, së pari, psikologjikisht të përgatitur: qetësuar, mblidhen. Të gjitha pyetjet që ju doni të pyesni mjekun tuaj paraprakisht në një bllok shënim dhe mos hezitoni të përdorin atë si një situatë e vështirë për kujtim nuk shpresoj vlefshme. Përgjigje mjek edhe më mirë për të djegur.

  Siç e dini, laps Blunt kujtim mjaft të mprehtë.

  Nëse gjatë një bisede me mjekun që ju jeni të pasigurt, mos hezitoni të pyesni apo sqaroj, sepse ajo është më e rëndësishme. Është e drejta juaj - të dinë se çfarë ka ndodhur me ju për të parandaluar një katastrofë të përsëritur.


  Shikojnë gjendjen tuaj

  Një hap i rëndësishëm shërim psikologjik mund të jenë prerjet e përditshme. Çdo hyrje duhet të përfshijë informacionin e mëposhtëm:

 • Datën, kohën.
 • Çfarë është e rëndësishme që ndodhi tani.
 • Kush ju u takua sot.
 • Çfarë ndryshime të keni parë në veten tuaj.
 • Planet tuaja për të ardhmen. Entries më mirë natën, në fund të ditës.
 • Në fillim të çdo jave në një revistë të veçantë fletë përgjigje pyetjeve të mëposhtme:

 • Çfarë ju duhet të bëni këtë javë?
 • Çfarë ka të ndalur ta bëni këtë?
 • Ndihmë të cilit ju mund të keni nevojë?
 • Çfarë do të dëshironit të bëni muajin e ardhshëm?
 • Çfarë burimesh shpirtërore ju duhet për të gjetur në veten tonë për të jetuar?
 • Shkruani një sukses ditar në arritjen e secilit prej objektivave. E pamundur për të praktikuar për qëllimet reale të ndryshimit. Treat veten tolerant (por jo tolerues!), Mos kërkojë për veten e tyre shumë. Një muaj kontrolloni shënimet fillestare në ditarin tuaj.

  Ju do të gjeni se gjendja juaj ka ndryshuar për të mirë. Ju madje mund të papritur ju se sa larg avancuar në shërimin e tyre psikologjik gjatë kësaj kohe.


  Master aftësitë e relaksimit

  Për të mësuar se si të relaksoheni dhe të qetë poshtë, zotëruar disa ushtrime të thjeshtë por efektive të frymëmarrjes.

 • Well Shtrihuni në dysheme mbi kurrizin tuaj, nën gjunjë dhe të ulët mbrapa mund të vendosni një listë mbështjellë peshqir. Mbyll sytë tuaj. Nxjerr frymë.
 • Ngadalë duke numëruar deri katër, thith, ajri mbush barkun tuaj të parë, pastaj - gjoks. Mbaj frymën tuaj për frymë, të llogarisë në katër.
 • Ngadalë nxjerr frymë, duke numëruar në katër. Në këtë pjesë të parë të mblidhen në stomak, dhe pastaj brinjë të ulët të ajrit vydyhnuvshy nga mushkëritë. Para se të marrë një frymë tjetër, të mbështeteni në katër përsëri.

 • Kur ju ndjeni forcën dhe dëshirën për të menduar për një ndryshim të rrobave, riparimet në shtëpi të vogla. Ndoshta ju doni të shkoni në një udhëtim për të vizituar vendet ku dëshironin të gjatë për të marrë në, por nuk punojnë?

  Shanset janë që ju tani dhe nuk ka asnjë mendim i një shtatzëni të re. Megjithatë do të ishte. Will pritje, eksitim, fundosja e zemrës. Por kjo do të jetë diçka e ndryshme, dhe më e rëndësishmja, ju do të jetë mjaft e ndryshme.

  Kështu që ju duhet të kuptojnë dhe të pranojnë psikologjikisht brenda vendit arsyet pse kjo shtatzënia përfundoi në dështim.

  Ne e dimë se shumë gra në këtë situatë kanë tendencë të reagojnë akuza.

  Duke akuzuar ose veten (i gabuar ngrënë, punuar shumë, trajtohen në mënyrë të parregullt), ose të tjerët (mjekët pavëmendshëm gjithmonë njeriu i zënë, nëna egoist në ligj, kreu, etj).

  Le jo një herë, por kjo pamje e situatës duhet të ndalet. Nuk është e lehtë, dhe ajo madje mund të duket absolutisht e pamundur. Por ky veprim duhet të jetë bërë, dhe kjo është rezultat i punës së madhe kuptimplotë mbi ta.

  A nuk mendoni se qëllimi i këtyre bordeve - të ju ndihmojë të "harrojnë" humbjen "kërcejnë" nëpërmjet saj. Çfarë keni përjetuar, ju do të ndryshojë dhe do të jetë gjithmonë pjesë e jetës tuaj. Por ne duhet të kujtojmë se një fatkeqësi të tillë në qoftë se ju u takua atë ballë për ballë, mund të jetë krijuese.

  Ju humbur shumë, por shumë kanë gjetur. Ju bëhet më e fortë dhe më të mençur. Ju e kuptoni më mirë të tjerët dhe do të mund të lëvizin fokusin e saj nga detaje të brendshëm aspektin e shenjtë të jetës.

  Pothuajse të gjitha gratë që kanë përjetuar dështim, pastaj të bëhet nëna e lumtur e fëmijëve të shëndetshme - dhe kjo është fakt absolutisht i padiskutueshëm. Gjithmonë mbani mend se jeta juaj vazhdon, dhe ajo është aq e plotë sa më parë.