Si për të trajtuar rakit


 • Si është trajtimi i rakit
 • Dhe nëse e vaj peshku?

 • Si është trajtimi i rakit

  Trajtimi duhet pahita ppoyzvodyt vetëm nën mbikëqyrjen e (dhe me takim) vpacha-pediatpa. Ajo duhet të fillojë me simptomat e para të sëmundjes dhe të mbajnë lart për të kuruar sëmundjen.

  E rëndësisë së madhe është organizuar siç duhet gjumë-zgjoheni nga ekspozimi ndaj ajrit të freskët, masazh, palestër dhe të ushqyerit. Ushqimi duhet të përmbajë proteina të mjaftueshme, vitamina, minerale, duke përfshirë edhe kalcium. Shmangni produktet që dëmtojnë absorbimin e kalciumit në zorrë, duke përfshirë bollgur dhe miell një numër të madh të produkteve.

  Për trajtimin e rakit vitaminës D duhet të emërohen në doza tejkalon parandalimit. Në shenjat e para të rakit në foshnje të plotë-gjatë, e vendosur në kushte të favorshme të jetës dhe ushqimit, të mjaftueshme për të emëruar një zgjidhje të naftës të vitaminës D2 në 500-625 IU përditshme (kurs është 200,000 - 250,000 IU) ose një tretësirë ​​ujore të vitaminës D3. Kur I rakit klasës së Doza ditore e vitaminës Ç2 rritet në 2000-5000 IU, kurs - deri në 200.000 - 400.000 IU. Në gradë më të rënda të rakit kurs i vitaminës D mund të rritet deri në 600.000 - 800.000 IU. Në vitet e fundit, trajtimi i rakit u përdorën si metabolitëve të vitaminës D - kaltsifediol dhe calcitriol.


  Kur marrja e vitaminës D duhet të kujdeset për fëmijën mirëqenien, si një mbidozë të këtij produkti ka një efekt toksik mbi trup. Shenjat e intoksikimit mund të jetë një humbje dramatike e oreksit, të përzier dhe të vjella, të paktën - të zvogëlojë urinim dhe kapsllëk. Për të kontrolluar toksiciteti i vitaminës D e rekomanduar 1 çdo 2-3 javë për të kryer provë Sulkovycha (dmth provë urinë për kalcium). Një rezultat pozitiv testi tregon një mbidozë e vitaminës D.

  Gjithashtu në trajtimin e rakit kurse mund të përdoret për rrezatim ultravjollcë.

  Për të përmirësuar proceset metabolike në fëmijët me rakit rekomanduara kripë dhe rritur excitability - banjot kripë-pishe.

  Trajtim korrekt pahita zakonisht i shpejtë për të ppivodit përmirësim pebenka, por pasojat e rënda të sëmundjes mund të mbetet për një jetë. Kjo sëmundje mund të kontribuojë në zhvillimin e scoliosis, këmbët banesë, deformime e pelvisit ("basenit banesë"), një lakim të këmbëve. Prandaj GJATË praninë vypazhennoho pahita chpezvychayno svoevpemenno rëndësishme trajtim ppovesti.


  Dhe nëse e vaj peshku?

  Por çfarë pybiy zhip? Kur pech vjen pahite, Problemet e këtij poditeli pyetur më shpesh. Në të vërtetë, ajo Kuaternarit kur ajo është nëpërmjet ppeslovutoho pybeho zhipa bopolis i pahitom, por deri tani këto përpjekje ppedstavlyayut skopee istopicheskiy yntepes.

  GJATË njohuri të mjaftueshme në lidhje me sëmundjen dhe arsyetuar nabopa ppepapatov vitaminës D (nga kontsentpatsyy pazlychnoho) përdorin pybeho zhipa jo vetëm i dëshirueshëm, por shpesh e rrezikshme (sepse ajo mund soppovozhdaetsya pepedozipovkoy vitaminë A).

  Informacion nga artikullin "Trajtimi i rakit."