Si për të bërë një të riu të njeriut


 • Endocrinologist Opinion
 • Endocrinologist Opinion
 • Psikolog

 • Nëse baba Leschi disa vite më parë, tha se
  vytvoryatyme Anton pesëmbëdhjetë vjet, Alex do të qeshi vetëm.
  Kjo është diçka që shtëpia e tyre baby, e cila ishte e angazhuar në sallë vallëzimi vogël
  vallëzimi, dhe pastaj - futboll, student i mirë, mama dhe baba i pëlqeu
  Sjellja e mirë do të bredhin pas hedhura klasën e 9
  Shkolla?!

  Për fat të keq, ajo që ndodhi në këtë mënyrë. Muaj shtrirë
  duke bërë asgjë. Provoi për të organizuar një djalë në punë, por ajo dukej
  ajo i mërzitshëm. Anton asgjë nuk ka punuar, gjithë ditën përhumbur nga
  miq, nganjëherë flinin në to, nganjëherë shkoi diku ... Dhe goditës

  duke mos e pakufizuar: mos pyet, nuk duket për të mohuar,
  por nuk kryhet. Ai dukej për të jetuar për, dhe limply shkon.

  Ndonjëherë prindërit quajtur dhe ankua miq Antoshkina,
  ai mori paratë e marrë hua dhe nuk kthehet. Prindërit ishin zemëruar, por
  borxhet biri i dorëzoi. Pasi në ditën e marrëveshjeve të qirasë ata
  e gjithë familja kishte ardhur në një noteri, i njëqind kujtoi përsëri
  djali. Dhe ai me të vërtetë ishte në shtëpi, vetëm gjysmë ore u largua për të mikut të tij,
  fqinj në verandë ... dhe u kthye dy ditë më vonë. At - elokuent
  avokat - nuk gjeti asnjë fjalë të vlerësojmë veprojë djalë, dhe vetëm u tërhoq


  pantallona me rrip

  Çfarë e bën adoleshentët të sillen si në qoftë se ata i çmendur? Si për të trajtuar ato?


  Endocrinologist Opinion

  Kjo sjellje është që të shpjegojë të gjetur vendin e tyre
  në shoqëri. Teens doni të merrni të rriturit të drejtë, por jo në një nxitim për të marrë
  marrin përgjegjësitë e tyre, dhe nuk mund, pra, nuk është gati. E gjithë kjo
  po. Por ka arsye të tjera - biokimike.

  Dashuria Sansonin, PhD
  Profesor, Departamenti i fëmijërisë dhe adoleshencës endokrinologji
  Gou DPO RMAPO Roszdrava:

  Një nga arsyet pse adoleshencë e vështirë për të mësuar -
  mangësi jod.
  Ata vuajnë nga 80-90% të popullsisë, ata që jetojnë larg

  nga deti. Jodi është prodhuar në trup dhe nuk grumbullohen, atë
  çdo ditë duhet të vijnë nga ushqimi dhe kaloi sintezën e hormoneve
  gjëndër tiroide.

  Këto hormone rregullojnë funksionimin e të gjitha sistemeve,
  në vend të parë - sistemin nervor qendror. Hormonet nuk mjafton -
  reduktuar kujtim përkeqësohet menduarit vizual-figurativ i shpërndarë
  vëmendje. Adoleshentët duhet më shumë jod, ata kanë një shkallë shumë të lartë
  të gjitha proceset metabolike. Dobësi, dembelizmi, lodhje - kjo përsëri
  mangësi jod, ajo përcakton jo vetëm intelektual
  performancës, por edhe fizikisht.

  Çfarë prindërit? Përdorni kripë jodizuar, tjetri në një shtëpi

  nuk duhet të jetë. Dhe të jetë i sigurt që të le tuaj jodur kalium fëmijë. I ri
  duhet të marrë të paktën 200 micrograms e jodit në ditë për çdo ditë
  Vetëm pubertet, që është, brenda 3-5 viteve.


  Psikiatër Opinion

  Anatoli NORTH, PhD
  Shkenca, Studiues i SC RAMS Shëndetit Mendor
  Presidenti i Shoqatës së psikiatërve të fëmijëve dhe psikologëve:

  Djali i paqëndrueshëm lloj karakteri. Këto adoleshencë
  varur, e ndjekur në prag të mjedisit, interesat, por për të "rri", ata nuk e bëjnë. Përveç kësaj, djalë është qartë në krizë
  motivimi, një kusht që është vënë re shpesh në adoleshentët, por,

  Për fat të keq, ka studiuar pak. Fëmija zakonisht duan atë që ata duan dhe presin
  nga prindërit e tij. Është e rëndësishme për të marrë miratim mom dhe baba.


  adoleshencës vetë ky motivim ndryshon. Tani it
  duhet të kuptojnë se ai dëshiron të. Por në qoftë se motivimi i prindërve
  tashmë refuzuar, por vetë nuk është ende e pjekur, asgjë adoleshent
  do, ai e bën atë që ai e bën paria e tij, duke folur për atë
  i cili e quan jetën "për kompaninë."

  Çfarë prindërit? Duke pritur deri sa një fëmijë atje vet motivimin.
  Por përsëri dhe vazhdimisht duke i dhënë atij mundësinë për të provuar
  vetë në çdo rast.


  Psikolog

  Maria Radionova, Ph.D. në Psikologji, Profesor, Fakulteti i MHPPU këshillimit psikologjik:

  Ju lutemi të jenë të durueshëm. Do të përfundojë Hormone
  ndryshim, do impulsiviteti, nervozizëm, agresion, të pjekur
  lëvore, do të jetë më e lehtë për të mësuar. Por të ndaluar çdo
  tregon e mosrespektimit për veten tuaj! Jo peretvoryuytesya në meekly sakrifikojë.

  Vazhdo në dashuri një fëmijë që sillet keq. Çdo mënyrë
  tregojnë atë që ju nuk janë dhënë deri në duar dhe besojnë atë
  i mirë dhe i aftë për vepra të mira. Ai nuk është më pak e vështirë se
  ju.

  Mbani kontakt, do të përpiqen për të folur sa më shpesh të jetë e mundur
  zemër për zemër, pa kërcënime dhe akuza.

  Edhe në qoftë se ju nuk e ndajnë pikëpamjet
  djali apo vajza, të dëgjoni pikëpamjeve të tyre.

  Mundohuni të qëndroni të qetë. Mos harroni se edhe garant i paqes në një marrëdhënie me fëmijën - se ju jeni një i rritur.

  Për të ruajtur qetësinë, përdorni metodën "vizion ndryshim". A nuk mendoni se e katastrofe globale në të ardhmen "do të bëhet një narkoman", "shkoni në panelin" ... Mendoni e çdo
  ditë të veçantë, të mirat dhe të këqijat e komunikimit tuaj sot. Dhe për të diskutuar
  ata, duke ruajtur respektin për të riu.