Si për të shpëtuar shikimin e fëmijës në moshën e kompjuterëve


 • Çfarë është sindromi CVS?
 • Këtu janë simptomat e CVS
 • A nuk e pajis keq kur zgjedh një monitor
 • Reduktimi ekran rrah
 • Prodhon sjellje të mirë
 • Breaks
 • Kontrolloni syzet dhe lentet e kontaktit

 • Secili prej nesh mund të kujtojnë të paktën një mik të fëmijës, i cili do të zgjedhë nga të gjitha llojet e argëtimit kompjuter. Si kompjutera janë duke marrë një rol gjithnjë e më të rëndësishëm në jetën tonë të përditshme, prindërit janë të shqetësuar nga problemet që ndodhin në fëmijët të cilët kalojnë shumë kohë në kompjuter. Për të shmangur një të ashtu-quajtur CVS sindromi, prindërit duhet të ngushtë të bëjë me mënyrën se si dhe sa kohë fëmija i tyre i shpenzon në kompjuter.


  Çfarë është sindromi CVS?

  "Computer Vision Syndrome", apo në versionin anglisht - Kompjuteri Vision Syndrome (CVS).

  Kjo është një gjendje e shkaktuar nga qëndrimi i zgjatur në kompjuter dhe përfshin një tendosje vizuale. Fjalët ekran kompjuteri dhe fotografitë një rrah pak, duke shkaktuar eyestrain. Tendosje sy është edhe për shkak të thatësi e syrit kur punojnë në kompjuter, si njerëz injoroj më pak kur shikon në objektet që janë afër, dhe lagështi e nevojshme për funksionimin normal të sistemit vizual.

  Një faktor tjetër që shkakton CVS, po kompletohet gabimisht për të punuar me syze kompjuter ose lente kontakti, e cila mund të shkaktojë tendosje të tepruar vizuale dhe për të promovuar sjellje të keqe në përpjekjet e vazhdueshme për fëmijën të ulet më e lehtë për të parë informacionin në monitor.


  CVS është e përkohshme, por në qoftë se sistemi vizual do të jetë në një pozicion vazhdimisht kjo mund të çojë në humbjen e vizion.


  Këtu janë simptomat CVS

 • E kuqe, sytë e inatosur.
 • Sytë e lodhur.
 • Rritja e ndjeshmërisë në dritë.
 • sytë e përlotur.
 • Reduktuara të performancës.
 • Dhimbje në qafë, shpinë dhe shpatullat.
 • Spazma e muskujve.
 • Dhimbje e madhe dhe stomak, vjellje.
 • Ka masa e thjeshtë që prindërit mund të ndiqni për të mbajtur sytë e fëmijëve të tyre.


  A nuk e pajis keq kur zgjedh një monitor

  Zgjidhni një monitor me një normë të lartë refresh, me rezolucion të lartë dhe të vogla lokacioni pikë hap.

  Fshini të monitoruar nga pluhuri si shpesh të jetë e mundur. Monitor duhet të jetë i pozicionuar pak nën nivelin e syve të fëmijës. Sfond më të favorshme për sytë - karaktere të errët mbi një sfond të lehta.


  Reduktimi ekran rrah

  Pa zë dhe për të shmangur llamba lart lehta, rrezet e diellit të minimizohet (p.sh. dritare curtained).


  Prodhon sjellje të mirë

  Fëmija duhet të ulen të paktën 50 inç nga ekrani direkt dhe jo përkulur përpara.


  Breaks

  Kujtoj fëmijën tuaj që ai shpesh hiqni sytë tuaj jashtë kompjuterit, duke kërkuar në distancë, potyahavsya dhe më shumë morhav për të shmangur tharje jashtë kokërdhok.


  Kontrolloni syzet dhe lentet e kontaktit

  Ju duhet të konsultoheni me mjekun tuaj të parë nëse syzet apo lentet tuaja për përdorim me një kompjuter dhe jo ndryshimet vizion të një fëmijës, shpesh duke shkuar pa u vënë re.

  Vizitat e rregullta tek mjeku syve është aq e nevojshme për të mbajtur vizion të mirë.

  Ne besojmë se zbatimi i këtyre masave do të ndihmojë në parandalimin e problemeve tuaja vizion fëmijë.