Si për të ndihmuar fëmijën tuaj ankth


 • Ankthi pse ka ankth
 • Si për të ndihmuar fëmijën tuaj

 • Ankthi pse ka ankth

  Ankth
  zakonisht të referuara në rritjen e testimit sensibilitet frikës dhe ankthit.
  Në disa situata, ankthi është i justifikuar dhe madje edhe të dobishme: ajo mobilizon
  Personi, për të shmangur rrezikun apo për të zgjidhur një problem. Është
  i quajtur ankthi situatës.

  Por është se ankthi shoqëron jetën e njeriut në të gjithë
  rrethanat, madje edhe objektivisht të suksesshme. Kjo është
  tipar i qëndrueshëm personalitet.

  Një person i tillë është duke përjetuar frikë të vazhdueshme të pabazë, i pasigurt
  ndjenja e kërcënimit. Çdo ngjarje e padëshirueshme shihet si

  dhe i rrezikshëm.

  Fëmijë të shqetësuar është në depresion, është vigjilent, është e vështirë
  të vendosur kontakte me të tjerët. Bota perceptuar si frikshme
  dhe armiqësor. Gradualisht fikse vetë-respekt të ulët dhe të zymtë
  Pikëpamja e të ardhmen. Në këtë rast ankthi i lartë.

  Pse ka ankth:

 • Nëse në shtëpi, në ankth familjes vazhdueshme dhe atmosferë dyshues.
  Nëse vetë prindërit kanë frikë nga diçka gjithë kohën dhe i shqetësuar për diçka.
  Kjo gjendje është shumë ngjitëse dhe fëmija miraton rriturit
  Formulari i sëmurë e përgjigjes në të gjitha, madje edhe mbi ngjarjet e zakonshme
  jeta.
 • Nëse një fëmijë ka mungesë të informacionit (ose përdorimin


  informacion të rremë). Mundohuni të mbajnë gjurmët e asaj që ai lexon,
  se transferimi duket emocion ndërsa përjeton. Ne nganjëherë
  e vështirë për të kuptuar se si fëmijët interpretojnë një ngjarje.
 • Megjithatë, fëmijët shqetësuese mund të rritet jo vetëm në prindër të shqetësuar.
  Ka prindër të cilët janë skeptik dhe nuk e shqetësuar në mënyrë të vendosur di
  çfarë dhe si për të arritur nga jeta. Dhe më e rëndësishmja - ajo që ata duan të arrijnë
  për fëmijën e tyre. Një fëmijë i tillë duhet vazhdimisht të justifikuar të lartë
  Pritjet e të rriturve. Ai është në një situatë të stresit të vazhdueshëm
  mode, arriti - dështoi për të kënaqur prindërit. Fëmija veçanërisht e vështirë
  i nevojshëm në qoftë se kërkesat dhe reagimet janë të paparashikueshme dhe të rriturit

  në kundërshtim.

 • Si për të ndihmuar fëmijën tuaj

  Nëse është e mundur, natyrisht, për të kontrolluar reagimet e tyre ndaj të ndryshme
  Rrethanat e jetës. Mëso masa vetëm e nevojshme të sigurisë.
  Jo vetëm imagjinoni fëmijën si një botë armiqësore, ku e tij
  rri në çdo fatkeqësi të kthehet.

  Jo të transformojnë jetën e një fëmije në një luftë të vazhdueshme për arritjen.
  Miratimi juaj i mbetet atij jo vetëm si një shpërblim për suksesin, por
  dhe vetëm për shkak se ajo është e juaja. Frikë konstante, ankthi nuk ndihmon,
  por më tepër pengon atë të arritur diçka të rëndësishme në jetë.

  Ndonjëherë fëmijët nuk flasin drejtpërdrejt për ndjenjat e tyre të ankthit. Ata janë të zhurmshme
  trajtuar, duke u përpjekur për të tërhequr vëmendjen e fëmijëve dhe të rriturve klloun

  ose antics huligane. Ata kanë nevojë për mirëkuptim dhe dhembshuri,
  dhe ata të arrijnë sjelljen rezultatin e tyre të kundërt.

  Disa fëmijë të them fantastike historinë, imagjinar
  për veten e tij. Ose vazhdimisht duke kërkuar ndihmë të rriturit përpiqen për të marrë
  vetëm i tyre i tij i veçantë. Të tjerë shfaqin mirëdashësi e tepruar
  të rriturit, shumë të shqetësuar për të fituar miratimin dhe
  simpati të të tjerëve. Me të gjithë gjithmonë dakord. Ndonjëherë rriturit
  i kënaqur me versionin e fundit të sjelljes - Fëmija përpiqet për të fituar
  njohja e të tjerëve. Por kjo varësi emocionale mund
  ruajtur dhe kur fëmija rritet.

  Një fëmijë i tillë është shumë e dobishme për të marrë pjesë psiko grup
  Seanca - pas konsultimit me një psikolog. Tema e ankthit fëmijëve
  zhvilluar sa duhet në psikologji, dhe natyrisht efekti i trajnimeve të tilla
  prekshme.

  Një nga mënyrat kryesore për të ndihmuar - një metodë e desensitization (zhdukjes së ndjeshmërisë ndaj efekteve të ndonjë stimul). Foshnjë
  vendosur vazhdimisht në situata që shkaktojnë atij ankth.
  Që nga viti i tillë që vetëm pak i shqetësuar në lidhje me të, dhe duke i dhënë fund
  ato që shkaktojnë ankth të rënda dhe madje edhe frikë.

  Nëse kjo metodë është përdorur në të rriturit, ajo duhet të plotësojë
  relaksim, relaksim.

  Për fëmijët e vegjël, ajo nuk është aq e lehtë,
  sepse zëvendësim relaksim gjiri karamele.

  Përdoret në punën me fëmijët lojra, dramatizim ("të tmerrshme
  shkollë ", për shembull). Subjektet janë të zgjedhuri në varësi
  Situatat e më të shqetësuar në lidhje me fëmijën. Aplikoni teknika
  Duke frikën, tregime për frikën e tyre. Në këto studime nuk e bëri
  Qëllimi është për të krejtësisht të shpëtoj një fëmijë të ankthit. Ato ndihmojnë
  atë më lirshëm dhe haptas shprehin ndjenjat e tyre, të rritur besimin
  a. Gradualisht ai mëson për të kontrolluar emocionet.

  Provoni ndërtimin e një fëmijë të kryer një stërvitje. Alarmues

  Fëmijët shpesh pengon të trajtojë disa detyra frikë. "Në
  Unë nuk jam jashtë "," unë nuk do të jetë në gjendje për të ", - thonë
  ata vetë. Nëse fëmija refuzon të marrë çështjen në këtë temë,
  i pyet ata të imagjinohet një fëmijë që e di dhe e di se sa shumë
  më pak se ajo. Për shembull, nuk mund të lexojnë, nuk e di letra, dhe kështu me radhë. D.
  Pastaj kanë një fëmijë tjetër që të imagjinohet se ndoshta
  të përballuar me detyrën. Ai është i lehtë për të parë se ajo shkoi larg
  nga idioti dhe ndoshta në qoftë se ajo përpiqet për të ardhur më afër aftësinë e plotë.

  Tani pyet ata për të thënë, "unë nuk mund të.
  .. "- Dhe shpjegojë
  veten pse është e vështirë për të kryer këtë detyrë.

  "Unë mund të ..."
  - Vuri në dukje se ajo është tashmë në fuqi. "Unë do të jem në gjendje për të ..."
  - Si ai copes me problemin nëse kursejë asnjë përpjekje. Theksoni
  të gjithë e dinë diçka, ndonjë gjë mund, por secili, nëse ata dëshirojnë,
  arritur qëllimet e tyre.

  Informacion nga neni "Ankthi".