Për të folur me një fëmijë


 • Periudha para lindjes
 • Periudha neonatale (3-4 javë para të jetës)
 • 2,5-3 muaj të jetës
 • 3-6 muaj të jetës
 • 6-9 muaj të jetës
 • 9-12 muaj të moshës

 • Shoqërimi me miq të përdorura për fëmijë vetëm
  burim që ushqen dhe pasuron vetëdija e fëmijëve përcakton
  Formimi i personalitetit të tij.
  Vetëm në fëmijën e procesit të komunikimit
  të mësojnë të përdorin gjuhën e tyre amtare, e di botën e jashtme,
  konsolidojë këtë njohuri në fjalë.

  Tani të përpiqemi për t'iu përgjigjur pyetjes së interes për shumë pyetje: how
  të ndihmojë fëmijën tuaj të mësojë fjalën, si për të folur për me fëmijën?

  Për ta bërë këtë, ne duhet të marrin në konsideratë në mënyrë që të gjitha periudhat e zhvillimit.


  Periudha para lindjes

  Physiologists kanë gjetur se edhe para lindjes i fetusit është
  formimi i të gjitha llojeve të ndjeshmërisë, muskuloz, etj
  Procesi i maturimit te sistemit nervor. Dhe më të prirur
  Ndikimet negative të qendrës gjuhë. Fëmija në jetën mitër -
  ai dëgjon kthye tek ai dhe fjalë të tjera, muzikë, duke kënduar.
  Bisedoni me fëmijën tuaj, i thoni atij se lindja e tij shumë të presim atë
  dashuri.

  Dhe tani të përqëndrohet më shumë në atë që mundësitë e vendos fëmijën, pse mund të mësojnë pas lindjes.


  Periudha neonatale (3-4 javë para të jetës)

  Britma e parë e një foshnje në botë tregon se një njeri i vogël mund të mësojnë të flasin.


  Ndërsa ndjekin këtë seli të vogël, të flasim, "flasin" me
  atë që ai e mirë ju kupton, trajtojnë atë si një
  bashkëbiseduesi i shqetësuar, partner komunikimi, pavarësisht nga fakti se
  Komunikimi nga fëmijën e humbur. Të jetë i sigurt që fëmija juaj
  duke dëgjuar dhe duke u përpjekur për të kuptuar. Lulling duart dhe në grazhd, këndojnë atë
  këngë këngë djepi. I shquar në këtë drejtim folklorin rus -
  akumuluar për shekuj burim të urtësisë.

  Oh, Lullaby, Lullaby, Lullaby!
  Vinça ardhur.
  Vinçat diçka mohnonohyy
  A nuk gjeni mënyra-mënyra,
  Ata u ul te porta,
  Një qëllim - shpëtim-shpëtim ...
  A nuk na zgjoni Vanya -

  Ne Vanya fle, fle.


  2,5-3 muaj të jetës

  Rrit kohëzgjatjen e syçeltësi. Në këtë pikën a
  Rol të rëndësishëm në zhvillimin e fëmijëve luan formimit vizual dhe
  Dëgjimi reagime paraprake. Ai përbëhet nga i ashtuquajturi
  situationally-Delovaja formë e komunikimit.

  Si duhet komunikuar nënë me një fëmijë në këtë fazë të zhvillimit të saj?

  Në momentet e syçeltësi të organizojë seanca me lodra të thjeshta
  - Trondit, këmbanat, këmbanat, që zgjat 1-3 minuta. Ata
  do të mësojnë fëmijë për të gjetur një vështrim duke lëvizur me një lodër
  përqëndrohet pamje në një lartësi stacionare mbi të.

  Aktual
  Faza moshë fëmija fillon të flasë për herë të parë në jetën tuaj

  Dashuri, i quajtur sorrë, ata lindin në shqiptim tinguj "gi", "khy." Pamja e tyre do të ju lutemi prindërit ashtu si janë
  Faza përgatitore për eksplorimin e mëtejshëm të tingujve të gjuhës së tyre amtare.
  Vazhdoni të mësojnë për të dëgjuar fëmijën tuaj dhe një gjuhë të huaj,
  kthejë kokën me tingujt. Për ta bërë këtë me butësi dhe thërrisnin të flasim për
  ajo duke përdorur një ton të butë dhe të gëzuar.


  3-6 muaj të jetës

  Në këtë fazë, prindërit duhet të vini re: Reagimet gjuhësore janë
  do të thotë për komunikim emocional fëmijëve (komunikimi). Bëj
  komunikimi i ndërsjellë me fëmijën që janë bilateral në natyrë. Mësoj
  fëmijën të imitojë fjalën tuaj. Shqiptim ato tinguj të fëmijë

  zotëruar, fëmija ishte në gjendje për të përsëritur ato mbi dhe mbi përsëri është thelbësore që
  A e pa CD tuaj, shprehjen tuaj të fytyrës dhe artikulimin, që do të ndiqet nga
  lëvizja e buzëve dhe shikoi në gojën e saj.

  Për shembull, të themi të njëjtën gjë përbërja, "Ba-ba-ba-ba", ngadalë, ngadalë, thërrisnin për fëmijën e tij mund të
  të dëgjojnë dhe të luajnë. Miratimi dhe pozitiv qëndrimi juaj do të
  lehtësuar fëmijën të shpejtë të mësuarit.

  Në 4 muajt e baby-gjata dhe hulit aktiv, 5 muaj ai ka një hulinnya ton monoton të ndryshme.

  Nga 5-6 muaj fëmija shqipton bashkëtingëllore: p, b, d, m, n, l dhe
  etj Në fjalimin e tij të shfaqet rrokje e parë: pa, ba, ma - flasin.


  6-9 muaj të jetës

  Ai ka kaq shumë mund fëmijën tuaj! Në moshën 6 deri 9 muaj
  Fëmija është i vetëdijshëm për gjuhën e të rriturve. Ndryshimi sjelljen e fëmijës dhe e tij
  komunikimit (fjala "lamtumirë" baby shkundur trajtuar ju në përgjigje të tuaj
  gjest, do të kryejnë me kërkesë të rritur në mënyrë të përshtatshme: "Më jep", "të marrë", "show", "pije", etj) Tani veprimet e tyre me lodra
  ndërveprimin me të rriturit dhe fëmijët e tjerë gjithmonë e shoqëron fëmijën
  llap.

  Në këtë fazë aftësitë e gjuhës fëmijë duhet të vazhdojë të rritet me
  atë. Sigurohuni për të folur fëmijën nuk vdiq larg, dhe gradualisht pererostav
  një mënyrë të re, e cila do të shtohet në komponimet e reja, kombinimi i zanoreve

  dhe bashkëtingëlloret se fëmija nuk kishte shqiptuara. Le kec
  Ju shpesh dëgjoni të pyetjes "ku?", Dhe në kërkim të objektit të përfshirë së bashku
  me ju (p.sh. ju keni në dorë) - kështu që ai do të grumbulluar
  fjalor pasiv i domosdoshëm për zhvillimin e mëtejshëm të gjuhës së fëmijës
  dhe zhvillimi i tij mendor.


  9-12 muaj të moshës

  Kjo periudhë është për shkak të faktit se fëmija fillon të qëndrojë më vete dhe pastaj të ecin.

  Më 9, mjeshtrave 10 deri në 12 muaj foshnja aftësitë e imitimit verbal,
  në përgjigje të gjuhën tuaj flet rrokje dhe fjalë të thjeshta që nuk bëjnë
  përmend më parë. Kjo do të thotë se të rriturin, dhe veçanërisht nënën e tij,
  vazhdimisht komunikuar me fëmijën tuaj mund të mësohet për të përsëritur një

  Fjalët e para të thjeshtë të përbërë nga një ose dy rrokjeve të drejtpërdrejta.

  Për shembull,
  Ju mund të shihni kukull fëmijë dhe kërkoni atë për të përsëritur për ju: "la-la", "top-top". Më emocionale dhe më shpesh ju përsëris tuaj së
  Fjalët, që shoqëron ata dhe shfaqje veprim, më të shpejtë foshnja e tyre
  mos harroni. Fjalët duhet të jenë të thjeshta dhe të kuptueshme për fëmijën. Lexoj
  poezi baby, vjershave, përrallat e parë, këndojnë këngë dhe vjersha.

  Kate, Kate Pak,
  Katya guximshme,
  Go përmes dorozhenka,
  Tupny Kate nizhenky.

  Sun-vedryshko,
  Qymyrit në kutinë!
  Sun bashku,
  Red shkëlqe!

  Këndojnë fjalët që thotë fëmijën tuaj pas jush, për të mësuar përvojën njerëzore akumuluar gjatë shekujve.

  Mos harroni se detyra e prindërve - për të jepni fëmijën tuaj lirinë e komunikimit pavarur me botën e jashtme.