Si të largoj një fëmijë nga përvoja e gjirit të huaj


 • Kur të fillojë ia ndau gjinin?
 • Si të largoj nga gjiri?
 • Të zvogëlojë kohën dhe numrin e feedings
 • Çfarë nëse ia ndau gjinin përpjekje ishte torturë
 • Çdo rast është shumë i individual. Procesi dikush do të
  i shpejtë dhe pa dhimbje, dikush do të marrë shumë kohë dhe merr shumë
  forcat. Mos harroni se me ndërprerjen e ushqyerjes me gji dhe të veçanta
  thread që ju të lidhura dhe fëmija juaj do të jetë e humbur përgjithmonë.
  Prandaj, të paguajnë fëmijën si shumë vëmendje në këtë vështirë
  periudhë


  Nëse e keni mbajtur ju gjoks shpesh fëmijë tani
  ju duhet të shikoni për mënyra të tjera për kontakt trupor me të. Shikoni

  me librin, ACT YTE atë një këngë apo të luajë rreth me në oborr.


  Kur të fillojë ia ndau gjinin?

  Fokusimi në ndjenjat tuaja dhe shëndetin e përgjithshëm të fëmijës. Sipas
  Akademia Amerikane e Pediatrisë moshë mesatare prej ia ndau gjinin
  1 vit. A nuk i kushtoj vëmendje për atë që thoni
  të afërmit, miqtë dhe madje edhe fqinjët - Ju dhe vetëm ju keni të drejtë të vendosë
  kur fëmija juaj është gati të heqë dorë dhënien e gjirit. Nëse ju mendoni se
  ka ardhur koha - shko!


  Si të largoj nga gjiri?

  A këtë gradualisht,
  duke u fokusuar në gjendjen psiko-emocionale të fëmijës tuaj. Mos
  mënyrë dramatike hedh me gji nuk është e dobishme as për ju ose për tuaja


  fëmijë, dhe përveç kësaj, ajo mund të shkaktojë lëndim në gjoksin tuaj. Nuk është e nevojshme
  shkoni në fundjavë vidstavlyayuchy fëmijën me një dado apo një njeri.

  Në vend të kësaj, do të përpiqen për të vonuar ose të zëvendësojë një nga feedings.
  Ofroni fëmijës tuaj një filxhan çaj ose qumësht. Me kalimin e kohës, të zëvendësojë një nga
  filxhan qumësht të ushqyerit tuaj të shprehur apo formulë apo lopë
  qumësht (nëse urebenka yt, e ndërroi të paktën një vit


  Nëse ju gradualisht do të zëvendësojë një nga feedings për
  javë, fëmija juaj do të shpejt të mësohen me orarin e ri. Zemrat tuaja edhe
  do të jetë mirë dhe ju do të shmangë Inflamacioni i gjirit, lactostasis ose stanjacion qumësht.


  Të zvogëlojë kohën dhe numrin e feedings

  Nëse ju të ushqyer fëmijën tuaj zakonisht 5 herë në ditë, të përpiqet të bëjë atë 3
  herë në ditë.
  Në varësi të kohës së ditës pyet ata si një alternativë
  lëng molle ose qumësht. Ndryshim natë në një pleqsh
  fazat e hershme.


  Heq mendjen foshnjën nga gjiri. Zakonisht ai punon në
  Nëse fëmija juaj është mjaft i vjetër. Shpjegoni atij që ju jepni
  gjoks dhe më vonë të kthehet larg lojës.


  Çfarë nëse ia ndau gjinin përpjekje ishte torturë

  Ndoshta tuaj së
  kohë vetëm nuk erdhi. Ju vijnë kohët e fundit për të punuar? Jeta juaj
  ka pasur ngjarje e madhe? Fëmija juaj është i sëmurë? Ndoshta kjo
  arsyeja për dështimet tuaja.

  Fëmijët janë të ndjeshëm ndaj ndryshimeve në
  Shteti psiko-emocional i nënës. Ju lutemi të provoni përsëri më vonë në
  ju mund të bëni atë!