Si të shërohen nga lindjen e fëmijës • I qetë, vetëm të qetësuar!
 • Së pari, është e rëndësishme për të mbajtur në mendje - për të shmangur stresin e panevojshëm emocional, me fjalë të tjera - nuk do të jetë nervoz. Kjo është e keqe për të dy fëmijës dhe nënës. Imuniteti i dobët në të dyja.

  Lindjet, pavarësisht nëse ata ishin të natyrshme ose seksion cesarean kryhet kryesisht reflektuar gjendjen e organeve gjenitale femërore. Së pari, mitra, vendi ku placenta u formua më parë plagë. Ajo është e ndezur lehtë kur goditi mikrobet e saj.

  Së dyti, vagina është e dominuar alkaline (përzgjedhje pas lindjes me alkaline), ndërsa në mesin zakonisht acid.

  Ky fakt i jep një "dritë jeshile" mikrobet e dëmshme. Së treti, nëna e re e uli reagim mbrojtës, ndonjë infeksion mund të sigurtë të "zgjidhur" në trup.

 • Rikthe microflora
 • Menjëherë pas lindjes qafën e mitrës është e hapur, që do të thotë se zgavër i brendshëm nuk është i mbrojtur kundër depërtimit të mikrobeve. Për higjienën personale është mirë të përdorni ujë të zier apo zgjidhje antiseptik, dhe kushte të veçanta për higjienën intime (p.sh. Laktahel).
  Rekomandimet Asnjë mjekut nuk duhet të mbështetet në ujitje. Përdorimi i tyre i pakontrolluar i prekur rëndë nga microflora vaginale.


  Trajtimit të ujit duhet të jetë të paktën dy herë në ditë, veçanërisht në javën e parë pas lindjes. Gjithashtu, mjekët nuk këshillojnë që të nxitojnë për fillimin e aktivitetit seksual, është më mirë që të prisni një ose dy muaj derisa microflora përsëri.

  Për të shmangur komplikime obstetrike, ju duhet të merrni kohë të lirë nga larje dhe not në ujë të hapur dhe pishinë.

 • Përfitimet e aktivitetit fizik
 • Në mënyrë tipike, femrat pas lindjes janë të këshilluar që të marrë nga shtrati të nesërmen (nëse kundërindikuar). Ngadalë nevojë për të rivendosur veprimtarinë motorike, enët e mitrës që të kthehen në normale.

  Më shumë se të shkojë, aq më shpejt ju stol normale dhe urinim, aktivitet gjenital rinis. Nga dita e parë pas lindjes duhet të kryejnë ushtrime të thjeshta fizike.

 • Monitorimi i ushqimit
 • Pas lindjes, sistemi femër tretjes gjithashtu ka nevojë për restaurim. Nuk mund të ketë probleme me zorrët, sepse ajo kishte për shumë ngarkesës gjatë lindjes dhe shtatzënisë.

  Dieta duhet të jetë e balancuar, fruta dhe perime të mira për të përdorur zier, zier apo e pjekur. Yndyrna të kërkuara dhe vaj perimesh. Për të forcuar sistemin endokrin ushqim deti rekomanduar.

  Por më e rëndësishmja, mos harroni, çfarëdo stresi, të mendojnë për ndryshimet në heshtje dhe me një qëndrim pozitiv. Natyra ka marrë kujdeset për çdo gjë, dhe ju vetëm duhet të kujdeset për veten e tyre.


  Për publicitet