Si qumësht prodhohet


 • Ndjenja e qumështit të mbërritjes
 • Kërkesa dhe përgjigje të një kërkese
 • Ju do të vini re se zemrat tuaja gjatë shtatzënisë rritet -
  kjo natyra lejon ju e dini se zemrat tuaja do të ushqyer fëmijën pas
  lindjes, si mitra juaj ushqyer lindjen e tij. Rritjet e gjirit
  kryesisht për shkak të një rritje në prodhimin e qumështit gjëndra.

  Numri varet nga numri i qumështit prodhimin e gjëndrave të qumështit dhe nuk
  Madhësia e gjirit. Dallimet në madhësinë e gjirit shkaktuar ndonjë më i madh
  shkalla e dallimit në shumën e indit dhjamor. Gratë me i vogël
  Qumështi i gjirit është jo më pak se ajo e gratë me zemrat të mëdha.

  Sistemi qumësht brenda gjoksit ngjan një pemë.

  Qumësht
  prodhuar nga indet gjëndrave, e cila mund te krahasohet me "Letrës
  pemë "; qumësht sepse qelizat e saj të fshehtë kanalet e qumështit ("degë
  dhe pema trungu ") bie në kavitetin (" nyja rrënjës "), e cila eshte
  të vendosur për të ruajtur qumështin. E vendosur nën areola këto
  zgavër jap qumështin pas 15-20 vrima në sostsi. Për të në mënyrë efektive
  thith qumësht nga gjiri gojën e foshnjës duhet të kapur
  Sipërfaqja e zgavrën e kraharorit me qumësht në mënyrë që gjuha e tij mund të
  compress dhe shtytje qumështin e tyre. Nëse fëmija juaj sucks vetëm dalë
  ajo merr pak qumësht dhe lënduar dalë.

  Ky sistem i mrekullueshëm për qumësht punon si


  më poshtë: gjiri biberon stimulon mbaresa nervore që dërgojnë
  pulses në Hormoni potencon se hormonit hipofizës që inkurajon
  ind gjëndrave i gjirit te prodhuar qumështin. Pjesa e parë
  qumësht në çdo ushqyerit përmbajnë më pak yndyrë, ajo është si një e shtënë
  qumësht. Si fëmija vazhdon të thith nervat
  thithi diktojnë Hipofiza për të prodhuar hormonin oksitoktsin që bie
  gjoks dhe shkakton compression pëlhurë elastike rreth njëri prej shumë
  gjëndra që prodhojnë qumësht, duke rezultuar në kanalet e qumështit
  ndarë më shumë se qumësht të tërë. Ky qumësht përmban shumë

  më yndyrë dhe një proteinë pak më, ajo ka një lartë ushqyese
  Vlera dhe ushqen më të mirë të fëmijëve.


  Ndjenja e qumështit të mbërritjes

  Kur e dyta, më shumë yndyrë, gjëndra e qumështit ejected nga një
  sinuses qumësht ku ajo është e ruajtur, shumica e grave përjetojnë atë.
  Kjo ardhja e qumështit zakonisht i quajtur Tides.

  Termi "rritje" ne preferojnë më saktë - "ndjenja e ardhjes
  qumësht "për shkak të çështjes qesharake që kanë ndodhur rreth 20 vjet më parë.
  Pasi gjatë anashkalojë unë hyri në dhomë ku të ushqyerit nënë e re
  fëmija juaj, dhe e pyeti nëse ajo pengon askënd. "Po, unë nuk bëj
  të ndjehen Tides "- tha ajo. Unë nuk e kuptoj se çfarë tha ajo

  duke supozuar se ajo përfshin depresion dhe filloi të këshillojë saj
  për depresionin pas lindjes. Ajo ishte vetëm më vonë, duke folur në lidhje me të
  rasti me gruan time, kam kuptuar se pacienti im ishte duke folur për zemrat, jo
  gjendja emocionale. Në këtë pikë unë kuptova se pas viteve
  trajnimi dhe praktikë unë nuk e di se si e kancerit të gjirit
  prodhuar qumësht, siç besohej se ajo nuk është e lidhur me
  shkencë. Më vonë, kur unë filloi të mësojë mjekët e rinj, kam vendosur që
  është lëshim i pafalshëm në njohuri të tilla një karakteristikat e madhe
  Trupi i njeriut nuk duhet të jetë fati i brezit të ri

  mjekët.
  Që fjala "rriten", i lidhur me depresionin tim, unë
  filluan të përdorin termin "ndjenjën e ardhjes së qumështit".

  Ndjenja e ardhjes së qumështit - një shenjë e qumështit të mirë. I ndryshëm
  Gratë ndjenja pak më ndryshe. Zakonisht ajo ndihet
  mbushjen apo ndjesi shpimi gjilpërash në 30-60 sek ose më shumë pas
  Fëmija fillon gjiri. Kjo ndjenjë mund të ndodhë disa herë
  për ushqimin ose në kohë të ndryshme dhe me intensitet varion. Femrat
  gji për herë të parë, të fillojnë të ndjehen qumështin pas mbërritjes
  2-3 javë të ushqyerit. Disa nuk ndihen ardhjen e qumështit në të gjitha,
  por dëgjojnë për të pas mbërritjes së tij në fund.

  Që prej
  prodhimi i qumështit për shkak të gjendjes emocionale, atëherë ju
  të ndjehen si vjen qumësht, mund të kontribuojnë në punën e mirë
  gjëndrrat e qumështit. Lodhja, frika, dhimbje dhe tension - kjo është normale
  armiqtë që e shtypin rrjedhjen e qumështit. Që ka një korrelacion midis
  hormonet dhe qumësht në qumështin e nënës më pak uptight-së.


  Kërkesa dhe përgjigje të një kërkese

  Qumështi i prodhuar në bazë të kërkesës dhe kërkesës. Çfarë
  më shumë fëmijë sucks (dhe sucks djathtas), më i shquar
  qumësht për sa kohë që nuk zhvillohet në një ekuilibër mes nevojës
  Fëmijë dhe futje qumësht. Gjiri Frekuenca stimulon më shumë

  prodhimi i qumështit sesa kohëzgjatja e të ushqyerit.

  Mendoni se çfarë ndryshime ndodhin në të dalë ndërsa gjiri.
  Shtyrë prek dalë tuaj në buzët e tij, erë dhe shije
  qumësht, fëmija kupton buzët peripapillary rrethit dhe sucks
  thithat dhe rrethi peripapillary thellë në gojën e tij. Për shkak se indet e gjirit është shumë e
  Gjuha Elastike lëvizjet ritmike të "qumësht" e fëmijëve peripapillary
  rrethi, duke tërhequr nipples dhe rrethi peripapillary në mënyrë që qumështi
  hyn e brendshme e gojës.

  Përndryshe fëmija sucks përmes një biberon gome. Tip gome nuk është
  ndryshojë gjatësinë gjatë gjiri, lëvizjet Gjuha si një fëmijë
  gëzon futje shishe dhe ingesting qumësht mund të

  të ndryshojnë nga ato lëvizjet që bën një gjoks pirës fëmijëve.
  Përveç kësaj, në qoftë se një fëmijë është e gabuar me nipples gjiri, ai ende
  merr qumësht. Nëse fëmija është gjiri gjoks si ai sucks
  shishe qumësht, ai ndoshta do të dëmtojë nipples tuaj dhe jo
  do të thith qumësht. Për këtë arsye, nuk ka
  rekomandohet në javën e parë, kur një fëmijë vetëm të mësuarit për të thith
  e drejta për t'i dhënë qumësht nga një shishe.