Si për të mbrojtur fëmijën nga rakit


 • Parandalimi i rakit
 • Vitamina D

 • Parandalimi i rakit


  Grua shtatzënë duhet të shpenzojnë shumë kohë në të hapur
  ajër, puna shkop dhe pjesa tjetër, për të monitoruar natyrën e pushtetit (marrë më shumë perime, fruta, proteina). Në 3-4 muajt e fundit
  shtatzënia është e rekomanduar për të marrë përgatitjet multivitamin (ditore
  Nevoja shtatzënë për vitaminë D - 400 IU).

  Më i mirë
  parandalimi i rakit për një porsalindur është gji.
  Kjo është shëtitje të përditshme me fëmijën, të marrë nga endacak në diell.
  Të jetë i sigurt për masazh baby, gjimnastikë, kalitje atë.

  Specifik
  Parandalimi i rakit fillon me 3-4 javë të moshës dhe zgjat

  për 1-1,5 vjet. Kjo është për të marrë 500 IU e vitaminës D (me vaj
  ose tretësirë ​​ujore) në një ditë, përveç gjatë verës. Vitaminë
  D mund të alternuar me kurset e rrezatimit ultravjollcë 15-20
  Sesionet dy herë në vit. Në fund të ultravjollcë
  ekspozimi nuk është e rekomanduar për të marrë vitaminë D për 3-4 javë.


  kushte të pafavorshme dhe foshnjat e parakohshme vitaminë D mund
  të rritur të 600-800 IU në ditë. Nga rruga, të japin vitaminë fëmijën tuaj
  D duhet shumë kujdes sepse mbidozë çon në helmim
  fëmijë. Shenjat e helmimit mund të jetë një humbje dramatike e oreksit,


  të përzier dhe të vjella, të paktën - të zvogëlojë urinim dhe kapsllëk. Në
  për të parandaluar mbidozë e vitaminës D (kur të marrë doza të larta
  drogës) 1 rekomanduar çdo 2-3 javë për të kryer provë Sulkovycha.
  Në rast të një rezultati pozitiv të testit Vitamina D përmbysi.

  Pas
  Fëmija transferuar në ushqimin e të rriturve në dietën e tij duhet
  të jetë i sigurt për të përfshirë ushqime të pasura në vitaminë D. Kjo vitaminë
  gjendet kryesisht në produkte shtazore të tilla si peshk mëlçisë
  qumësht, vezë, vezë, peshk yndyror.


  Vitamina D

  Atje
  disa shikime polare mbi përmbajtjen e vitaminës D në gji
  qumësht dhe nevoja për administrimin profilaktike e vitaminë fëmijëve

  janë të ushqehen me gji.

  Aktualisht të gjithë
  bëhet pozicion shumë popullor që fëmijët të plotë-gjata
  gji fituar peshë normalisht dhe nuk kanë asnjë
  Shenjat e para të rakit, nuk kërkon të marrë vitaminë D. Në të njëjtën
  kohë, një numër i ekspertëve vendorë besoj se hpudnoy qumështit
  Vitamina D administrimi i mjaftueshëm dhe i domosdoshëm profilaktik i
  vitaminë.

  Sa për zëvendësuesit artificiale hpudnoho qumësht
  megjithëse janë fortifikuar me vitaminë D (në spednem 40-45 IU për 100 ml), por
  nuk mbulojnë kërkesat ditore për këtë vitaminë. Deri në 6 muaj
  pebenok vozpasta që merr vskapmlivanie artificiale,
  kusht numrin e vitaminës D, përkatës jo më shumë se 15-20%

  potpebnosti e saj. Thithjen Spavnytelno i ulët i vitaminës ppyvodyt
  për çfarë në fakt është numri i kthen në dy paza më poshtë.
  Prandaj, ne duhet të kujtojmë se edhe përzierje e mirë nuk është e
  burim i mjaftueshëm i vitaminës D.

  Informacion nga artikullin "Parandalimi i rakit."