Si të merren me peshë të tepërt pas lindjes


 • Sa kilogramë do të bëhet një grua, ndërsa shtatzënë?
 • A është e mundur dhe sa shpejt ju mund të kthehet në formën e vjetër?
 • Mund dietë gjatë gji gji fëmijën?
 • Dietë mund të kur ushqyer shishe fëmijën?
 • Çfarë ushtrime do të ju ndihmojë për të ardhur në formë?
 • Nëse ju mendoni stresit

 • Sure, duke u shpëtoj paund shtesë do të rrisë shpirtrat tuaj. Megjithatë, puna aktive në një paralele dhe të kujdesen për një fëmijë të porsalindur dhe të anëtarëve të tjerë të familjes vetëm të dhënë jetën tuaj më shumë stres. Në këtë situatë, zgjidhja optimale është një dietë e shëndetshme dhe ekuilibër në mes shqetësimit për veten dhe të tjerët.  Çfarë duhet të di moms që duan të humbin peshë pas lindjes së foshnjes?

  Sa kilogramë do të bëhet një grua, ndërsa shtatzënë?

  On grua mesatare shtatzënë vjen në 10-12 kg. Gjatë lindjes një grua humb një mesatare prej 5,6-6 kg, si një rezultat është vetëm 4-6 paund peshë të tepërt që ajo të nevojshme për të humbur pas lindjes (në raste të rralla, pesha e tepërt është 10 kg ose më shumë).

  A është e mundur dhe sa shpejt ju mund të kthehet në formën e vjetër?

  Po ju mund. Duke pasur një fëmijë nuk do të thotë që ju jeni tani dhe do të mbetet (ose duhet të jetë) i plotë. Shumica moms mbrapa në formën e vjetër pas 8-12 muajsh.


  Mund dietë gjatë gji gji fëmijën?

  Gjatë laktacionit nuk është i rekomanduar dietë, por ajo është e rëndësishme për të siguruar se ajo që ju hani. Gjatë ushqyerjes me gji gratë duhet të hani 500 kalori më shumë se norma e saj të zakonshme para lindjes (në qoftë se pesha juaj është normale në kulmin e tuaj). Në praninë e peshë të tepërt janë të këshilluar që të konsultoheni me një mjek, është e mundur që ju nuk do të duhet për të ngrënë ato shtesë 500 kalori.

  Në tre muajt e parë pas lindjes një grua duhet të përfshijnë në dietën tuaj të përditshme të ushqimeve të shëndetshme dhe të zhvillojnë një plan për ushtrim.

  Pasi trupi juaj fillon të shërohen dhe të rifillojë ciklin menstrual, ju mund të mbështetet në një dietë të ulët të shëndetshëm në yndyrë.

  Dietë mund të kur ushqyer shishe fëmijën?

  Nëse ju nuk e ushqyer fëmijën tuaj, ju mund të lëvizin gradualisht për të kursyer dietë të shëndetshme dhe kalori, por mos harroni se në çdo rast, ju keni për të marrë ushqim (tre orë) jo më pak se 1500 kalori.

  Çfarë ushtrime do të ju ndihmojë të marrë në formë?

  Është e rekomanduar në program përfshijnë në këmbë, vrapim, not apo gjimnastikë (30-60 minuta) dhe të përsëritur programin fillimisht 1 në javë, dhe 2-3 si shërimin e trupit.

  Nëse ju mendoni stresit

  Ora Vykroyuvannya për veten tuaj - me siguri e mirë për shëndetin tuaj mendor dhe fizik për (për shembull, ushtrime sportive). Por nga ana tjetër të realizimit që këtë herë ju mund të shpenzojnë për kujdesin e fëmijëve, mund të ndikojë negativisht ju.

  Nuk ka dyshim se me ardhjen e fëmijës bëhet më e vështirë për të gjetur kohë për veten time dhe sidomos për sportet. A nuk e, megjithatë, hedh këto mësime në mendje, sepse pas 8-9 muajsh ju do të kthehet në formë të madhe!