Si prindër të sjellë fëmijët në një kuptim të shëndoshë të seksit


 • Flisni për "ai" me fëmijët
 • Vete

 • Flisni për "ai" me fëmijët

  Shumë prindër flisni keq për "atë" me fëmijët. Të tjerët janë në kërkim përpara për të ndarë me tymi akumuluar përvojë të jetës, por nuk ka ide se si dhe kur të bëjmë atë më mirë. Të tjerë si të strucit të varrosur kokën në rërë dhe e konsiderojnë subjektin e kurrikulumit arsimor seksi. Realiteti gjithashtu është që fëmijët të ballafaqohen me çështjet e seksit në një moshë gjithnjë e tenderit, dhe ata që e mbështesin dhe këshillojnë prindërit kanë më pak gjasa për të marrë informacion primar të pasaktë. Diskutoni çfarë ndihmojnë prindërit të sjellë deri fëmijët të kuptuarit e shëndoshë të seksit.  Dialogu. Nuk është një ide e gabuar se fëmija duhet të marrë të vendosur për disa informata, dhe kjo është e mjaftueshme për të vetëm të tregoj faktet dhe të japë shembuj. Një bisedë, madje më saktë, nuk është e mjaftueshme. Problemi duhet të diskutohet në mënyrë të përsëritur, është diskutuar, dhe nuk tregoni fëmijës gjënë e duhur.

  Disponueshmëria për dialog. Për shumë prindër sex - temë shumë e pakëndshme për bisedë me fëmijët. Por fakti është, njerëzit - qenie seksuale. Dhe pa marrë parasysh se si ne shmanget dhe nuk vonohet bisedë të pakëndshme, ajo nuk do të ndikojë në shkallën e zhvillimit seksual. Por mund të ndikojë në formimin e opinionin e tij seksuale.
  Ndershmëria. Mos u habitni, duke folur me fëmijët. Ndershmëria ndihmë të kapërcyer ndrojtjen dhe të bëjnë fëmijë më të hapur. Jo i heshtur, nuk qesh me çështjet e fëmijëve.
  Sigurisht, prindërit nuk janë të nevojshme që të ketë përgjigje për të gjitha rastet, por ruajtjen e hapjes dhe gatishmërinë për të biseduar, ju mund të ruaj një fëmijë nga shumë probleme.


  Vete

  Nga fillimi i bisedës peshoj idetë e veta dhe përvojë. Shtroj mendimet tuaja "në raftet", detyrimisht parashikojnë veten temë të pakëndshme për ju, produkte diçka strategji të ngjashme. Mos u habitni nëse fëmija shpreh interes seksual. Në fakt, ju duhet të presim dhe të inkurajojë atë, dhe tani të paktën të jetë gati.  Mosha e fëmijës. Ajo duhet të merren parasysh. Sigurisht, nuk flasim për lejlekët dhe lakër, nëse fëmija është shumë e vogël për komentin tuaj. Por tema e bisedës suaj dhe nga përgjigjet e vërteta duhet të jetë në kohë dhe i lehtë për t'u kuptuar. Të jetë i vetëdijshëm për çështjet e fëmijëve dhe problemet e shkollës, ajo do të ndihmojë për ta bërë bisedë të tretshëm për fëmijën.

  Reagimi. Informacioni juaj duhet të jetë i pari. Fëmijët janë të bombardohet fjalë për fjalë me informacion seksual dhe diskutimet me median në rrethin e tyre. Ju lutem vini re se të shikuar filmat fëmijë që lexon. Të kënaqë interesin e tij para se ai merr idenë e gabuar.  Ngjarjet natyrore. Përdorin ato për të diskutuar problemet seksuale. Një kushëri shtatzënë, një fëmijë fqinjët, etj - Këto ngjarje - një arsye e mirë për të diskutuar.

  Dashuria. Ndihmoni fëmijën tuaj të krijojë një lidhje të pazgjidhshme midis seksit dhe ndjenjat e thella të zemrës. Temat biseda duhet të jetë shumë më e gjerë sesa thjesht përshkrimin e organeve gjenitale. Gjithmonë theksoj se marrëdhëniet seksuale mes njerëzve - një manifestim të dashurisë.

  Dallimet Sex ndërmjet prindit dhe fëmijës - jo një argument kundër thirrjes. Dhe mami dhe babi nevojë për të diskutuar problemet e të dy me djem dhe me vajza.

  Jo Kujdes se informacioni do të shkaktojnë aktivitetin e hershëm seksual të një fëmije.

  Studimet tregojnë një marrëdhënie të anasjelltë: fëmijët, prindërit e përgatitura tregojnë përmbajtje më të madh në sjelljen seksuale. Fëmija dëshiron të dini atë nga prindërit e tyre - njerëz të besuar ai më dhe u mundëson atyre që të sigurojë atë me një kuptim të plotë, të shëndetshëm dhe të lumtur të seksit.

  Informacion nga neni Alexis Norkyna "Çfarë do të ndihmojë prindërit të sjellë fëmijët në një kuptim të shëndoshë të seksit"