Seksualiteti Rinisë


 • Getting seksualitet
 • Qëndrimet pozitive ndaj seksualitetit të adoleshentëve

 • Getting seksualitet

  Një djemtë dhe vajzat sidomos pas të tjerët fetare kanë marrëdhënie seksuale dhe të përpiqen për të lidhur ato me qëllime martesore. Megjithatë, parimet e tyre morale dhe sjellje aktual shpesh nuk përputhen: të rinjtë të mendojnë dhe të thonë një gjë dhe bëni një tjetër, rregulla më të mëdha se familjet prind subculture ndikim rinore dhe kishat.

  Punëtorët dhe njerëzit nga shtresat e ulëta të shoqërisë kanë filluar jetën seksuale përpara njerëzve nga klasa e mesme. Pra, ajo ishte e para. Në mjedisin proletare morali seksual ka qenë gjithmonë më pak të rënda, dhe kontrolli social i të rinjve më të dobët se sa borgjeze.  Të rinjtë që marrin një arsim universitar, të fillojnë jetën seksuale pas atyre edukimi i të cilit është i kufizuar në jo të plotë shkollën e mesme ose të lartë.
  Jepni kontributin tuaj për këtë nuk janë gjithmonë të njëjta, të cilat: a) a Varësia e vazhdueshme social dhe financiar për prindërit e nxënësve, b) raporti i vlerave të tjera, të përqëndrohet më shumë në karrierë sesa në familje, etj Megjithatë, në varësi këto shumë komplekse, ata kërkojnë analizë të veçantë sociologjike. Ju gjithashtu duhet të marrin në konsideratë vlerën e formave të ndryshme të aktivitetit seksual. Më vonë debutim koitalnyy është kompensuar zakonisht nga të rinjtë më të arsimuar të hershme dhe më intensiv masturbim, për të cilën ata ndjehen më pak frikë.


  Kjo kërkon një analizë të sistemit.


  Qëndrimet pozitive ndaj seksualitetit të adoleshentëve

  Tendenca e përgjithshme e zhvillimit për 50 vjet - rritja e tolerancës sociale dhe qëndrimeve pozitive ndaj seksualitetit të adoleshentëve, të dy në mesin e të rriturve dhe në mesin e adoleshencë, dhe, më e vogla e të anketuarve, më tolerant janë ata. Këto dallime nuk janë vetëm mosha (brezi i ri i liberal të vjetër) (më i ri liberal i vjetër), por grup. Në 1971 marrëdhëniet seksuale Finland mes adoleshentëve konsiderohet i pranueshëm, i pranueshëm 38% e meshkujve dhe 14% e grave të 45 dhe 54 vjet dhe 75% dhe 59% të 18-24-vjeçarëve.

  Në 1992 në të njëjtën pyetje u përgjigjën pozitivisht 80% dhe 91% të meshkujve dhe 71% gra dhe 91% të moshës adoleshentët më relevante nuk e shoh më shumë në marrëdhënie seksuale ka asgjë të keqe apo e ndaluar.

  Sipas statistikave, janë me cilësi të lartë ndryshime të sjelljes dhe psikologjike. Duket se debutimin seksual, për të gjithë rëndësinë e saj psikologjik, është gradualisht duke humbur moment historik e saj ish rëndësisë simbolike, aktin e transformimit djalë në burrë. Nga njëra anë, akti seksual është paraprirë nga mjaft i avancuar, të larmishme dhe të gjatë përkëdhelje gjenitale dhe lojra. Nga ana tjetër, që nga seksi si i tillë është bërë shumë më të përballueshme, shumë të rinj kanë tendencë jo vetëm dhe jo aq shumë për seksin si një marrëdhënie më të qëndrueshme dhe emocionalisht intime çiftëzohet.

  Vajzat ishin të setup i ngjashëm si më parë.

  Informacion nga neni Y.S.Kon "Adoleshenti Seksualiteti në pragun e shekullit XXI"