Për të një të riu të dëgjoni


 • Shmangni gabimet e zakonshme të komunikimit
 • Të marrë të gatshme për të biseduar
 • Bëhu autoritar
 • Dëgjoni me kujdes bërbëlit
 • Të jetë shumë i qartë
 • kërkoj falje nëse e kishin gabim
 • konfirmon fjalët e veprave


 • Bota moderne është më komplekse se më parë. Prindërit më e vështirë për të folur me fëmijët tuaj në lidhje me realitetin që është shpesh shumë e frikshme edhe për të rriturit. Megjithatë, ka disa "rregulla" për të komunikuar me një të riu, në vijim të cilat ju mund të bëni fëmijë dëshiron që ju të dëgjoni. Dhe në qoftë se ai ka një dëshirë për të komunikuar me ju, ai, në fund të fundit, ka të ngjarë të shkojnë për këshillën tuaj.


  Shmangni gabimet e zakonshme të komunikimit

 • Shmangni predikimin, moralizuese, teknikat oratorike kërcëllimë pakuptimtë, fjalime të gjata, konstruktet komplikime gjuhësore, filozofike dhe konkluzionet zbukurime. Përdorni gjuhë të thjeshtë, sinqerisht dhe në mënyrë konfidenciale në mënyrë që çdo fëmijë është kuptuar qartë fraza tuaj.
 • Shmangni përpjekjet për të bindur një fëmijë ai është e drejtë, ligjërata, mbi-bollëk "shembuj të jetës", sarkazëm, duke mërmëritur diçka nën frymën e tij, komentet sarkastike, shaka, aluzione, vetë polemika, mesazhe të paqarta, qëndron në të gjitha të saj Format. Me fjalë të tjera, është përgjegjës për çdo fjalë.

 • Shmangni Thuaj me zë të lartë mendimet e tyre në vend të të menduarit para se të bëni diçka shqiptimin; heqë dorë çiklizmit në temat që ju pëlqen veçanërisht; abstenojnë nga përsëritur atë që keni thënë dhe nga këmbënguljen e tij në krahun e djathtë absolute. Thjesht vënë, të mbajtur temën e bisedës.

 • Të marrë të gatshme për të biseduar

  A tuaj më të mirë për fëmijën e ndjerë dhe parë, ju jeni gjithmonë i gatshëm për të dëgjuar pyetjet e tij dhe të flasin në çdo temë në çdo kohë. Nëse fëmija juaj dëshiron për të biseduar me ju, vënë gazeta dhe libra, fik televizorin dhe muzikë, duke injoruar punët e shtëpisë. Harrojeni për problemet dhe planet për kohën tuaj, ndërsa duke folur me fëmijën.

  Bëhuni një vesh të madhe, plotësisht gati për të gërmoj nëpër libra në atë që ai dëshiron të thotë një fëmijë. Fëmijët lulëzojë prindërit afërsisë, mosgatishmërinë e tyre për të komunikuar dhe përgjigjur pyetjeve. Fëmija do të vazhdojë të kërkojë përgjigje për ta, por jo ju, dhe kolegët, të cilat, siç e dini, është i mbushur me të dhëna të rreme me qëllim. Rezultati mund të jetë zhgënjyes: Fëmija fiton ankthi, hutuar dhe në fund të fundit nuk do të jetë gati për perceptimin e duhur të jetës reale me të gjithë kompleksitetin e saj.


  Bëhu autoritar

  Para se të japin këshilla fëmijën tuaj, sigurohuni që ju keni një mënyrë me të dhëna.

  Fëmijët janë më të gatshme të dëgjojnë ata që nuk mund të përballojë holoslivnist dhe të bazuar në fakte dhe jo në pikëpamje subjektive shtrembëruar të subjektit.


  Dëgjoni me kujdes bërbëlit

  Po, nganjëherë fëmijët duan të flasin për tema të rënda të tilla si droga apo seksi.
  Por shpesh ata janë duke folur për gjëra më pak të rëndësishme: them thashetheme shkollor, të flasim për miqtë apo të hahet, të biseduar në lidhje me rrobat, filma dhe lojëra kompjuterike. Nëse fëmija juaj e di që ju me kujdes dëgjoni atë bërbëlit të përditshme, ai ndoshta dovirytsya ju dhe të bisedoni me temën e rëndësishme dhe të thellë.


  Të jetë shumë i qartë

  Kur ju flisni me fëmijën, jo temë off.

  Përdorni struktura të thjeshta të gjuhës, gjuhën e kuptueshme nga fëmija juaj. Fëmijët nuk kanë nevojë për Fjalë të urta Mnohomudrye dhe terminologji të ndërlikuar. Ata kanë nevojë për përgjigje të thjeshta dhe të qarta për pyetjet që janë shfaqur pas tyre pyetje të reja që prindërit kishin në mendje.


  kërkoj falje nëse e kishin gabim

  Disa tema që ngre një fëmijë mund të ju bëjë reagim shumë të fortë. Ju mund të merrni zemëruar, britmë dhe fëmijën vrazhdë. Nëse kjo ndodh, frymë jashtë dhe pranoj që ju kanë reaguar shumë keq. Kërko falje fëmijës tuaj dhe kërkoni të flisni me të njëjtën temë me qetësi.


  konfirmon fjalët e veprave

  Në vend se të trullos moralin e fëmijëve në alkoholit, duhanit, drogës dhe seksit, të jetë një rol model. Të rinjtë vulnerabël më të prirur të besojnë vepra, jo fjalë. Lejoni fëmijën tuaj për të vëzhguar sjelljen paqortueshëm. Jo një hipokrit nëse pini duhan, më mirë të mendojnë për dëmin që ju të aplikoni shëndetin tuaj. Nëse besoni se dhembshuria dhe sinqeriteti i rëndësishëm, tregojnë interes të madh në të tjerët. Nëse ju keni një ndershmëri themelor, për të shmangur çdo formë të mashtrimit. Nëse ju nuk mund të pranojë tradhtinë e martesës, nuk e le fëmijën tuaj për të ju dyshoni flirtim edhe të pafajshëm.

  Të jetë fëmija i hapur, dhe i tregojnë atij rregullat e sjelljes për shembull tyre. Mënyra e vetme një fëmijë do të modelojnë sjelljen korrekte, të cilën ai mund të përdorin si model në një situatë të vështirë.