Çfarë është edukimi familjar


 • Nëna ime - një mësues
 • Për të transferuar një fëmijë në studimin e bazuar në familje
 • Si për të kaluar provimet
 • Çfarë prindërit duhet të mbani mend

 • Sipas ligjit, prindërit mund të vendosin vetë se si fëmija i tyre do të
  arsimohen. Sot, ju nuk mund vetëm të zgjidhni një shkollë
  për fëmijën tuaj, por edhe formën e duhur të arsimit. Një prej këtyre formave
  - Të mësuarit familjar.

  Arsimi Family - është një formë e fitimit të dijes
  Programet për gjeneral fillore, gjeneral bazë, i mesëm (i plotë)
  Arsimi i përgjithshëm. Në këtë rast, fëmija së bashku me mësuesit
  mësuesit mund të bëjnë prindërit ose personat në loco parentis.


  Nëna ime - një mësues

  Nëse janë apo jo kjo është e nevojshme për të transferuar fëmijën të të mësuarit bazuar në familje

  prindërit vendosin. Zakonisht zgjedhin këtë formë të të mësuarit make
  rrethana të veçanta, karakteristikat individuale të vegjëlve, kompleks
  konfliktet në shkollë, besimet fetare. Gjithashtu familja
  Mësoni djema përshtatshme që të varur seriozisht sportive
  apo art. Ndonjëherë ndodh që prindërit janë mësuesit,
  sepse ata besojnë se shkolla nuk ka të zhvilluar fëmijë dhe të dëmtuar të saj
  psikikë. Nëse mami dhe babi vendosën të mësojë pasardhësit e tyre, pastaj
  përgjegjësi të plotë për cilësinë e njohurive që ata kanë për të marrë.


  Për të transferuar një fëmijë në studimin e bazuar në familje


  Për të shkuar në arsimin e bazuar në familje, prindërit duhet


  kontaktoni shkollën për të statutit të cilat përshkruhen një formë të edukimit,
  dhe të hyjë në marrëveshje. Sipas këtij dokumenti, fëmija juaj mund të
  marrin tekste shkollore falas, literaturë nga shkolla
  Biblioteka dhe këshillimit mësuesit. Përveç kësaj, shteti
  i detyruar të paguajë për të prindërve apo personave të zëvendësuar ato të holla
  fonde të barabarta me koston e edukimit të fëmijës si në qoftë se ai
  studim të vazhduar në shkollat ​​publike.

  Në përgjithësi, të gjitha të drejtat e fëmijës janë mbajtur për shkak se ajo është e bashkangjitur
  në një institucion arsimor. Nëse mosmarrëveshjeve
  atje, vendimi i tyre mbetet me autoritetet komunale

  arsim.

  Një caveat - shkoni në të mësuarit bazuar në familje mund të jetë në çdo klasë, përsëri në shkollë shumë.


  Mësuar apo program fëmijë për çdo klasë, i kontrolluar
  Mësues dhe për të shkuar nga klasa në klasë, too.


  Si për të kaluar provimet

  Si saktësisht do të
  të jetë i certifikimit të ndërmjetme, të përcaktuara në kontratë. Por
  Ekzaminimet për klasën e 9 dhe 11 do të marrë në mënyrë të përgjithshme, së bashku
  me moshatarët.

  Pas provimeve përfundimtare "Familja" studenti merr të njëjtën gjë
  Certifikata si pjesa tjetër. Nga rruga, merr një ari ose argjendi
  medalje për forma të tilla është e mundur, ju vetëm duhet të mësojnë vetëm si "të shkëlqyera" dhe "të mirë" dhe në të njëjtën provimet e vlerësimit.

  Por në qoftë se ju të zhvilloni një program nuk punon, atëherë fëmijë, si në shkollat ​​e zakonshme mund të largohet vitin e dytë.


  Çfarë prindërit duhet të mbani mend

  Zakonisht kërkesa të veçanta për arsimin e prindërve
  Mësimi Familja nuk është paraqitur. Nuancat e çështjes
  të përshkruara në kontratë. Në fund të fundit, ligji e thotë qartë se
  përgjegjësia për cilësinë e njohurive të fëmijës që ata marrin në. Më parë
  Mami dhe Babi pari duhet të konsiderojnë nëse ata mund të japin tymi
  njohuri të vërtetë cilësor. Nëse nëna - një mësues me një shkallë, atëherë
  ajo mund të mësojë fëmijën, të tilla si ruse, por mund
  Do të ofrojë njohuri të kimisë? Provimet do të vazhdojë të shfaqet në shkollë dhe

  kërkesat për nivelin arsimor - të njëjta për të gjithë.

  Në këtë rast, prodhimi mund të bëhet tutorët. Megjithatë, kjo mund të provojë të jetë i shtrenjtë.
  Për të njëjtat arsye nuk ka kuptim për të transferuar fëmijën në një formë të trajnimit për subjekte të veçanta.
  Prindërit duhet të mbani mend se pasardhës i tyre do të
  solli deri në një farë izolim nga kolegët e tyre, të cilat mund të
  të shkaktojë disa probleme.

  Informacion nga neni "arsim të Familjes".