Çfarë është seksi


 • Zgjidhni rrugën tuaj
 • Duke folur rreth seksit
 • Qasjet për të folur rreth seksit

 • Mos harroni kohën kur ju së pari e pa dhe mori dorën e fëmijës tuaj porsalindur. Imagjinoni kjo ishte një ndjenjë e madhe! Dhe me kalimin e kohës, marrëdhënia mes jush dhe fëmijës suaj më tej forcohet dhe shndërrohet në një ndjenjë simpatik dhe e tenderit. Ky është fëmija juaj, një i pafajshëm pak, është thesari juaj, ju duan dhe janë të gatshëm për t'i dhënë atij jetën e tij. A jeni gati për të bërë atë të gjithë të jetë e mundur dhe e pamundur, çfarë mendoni se është e nevojshme për fëmijën. Pse, kur është koha për të shpjeguar me fëmijën tuaj se çfarë seksi jeni duke u përpjekur për të shmangur përgjegjësitë e tyre? Pse e keni lënë fëmija juaj një nga këto çështje?

  Në fund të fundit ai ndonjëherë e gjen jashtë, por mund të marrin përgjigje në këtë pyetje në një formë të shtrembëruar të miqve të tij apo ndonjë nga të rriturit.


  Zgjidhni rrugën tuaj

  Çdo njeri është duke u përpjekur për të marr rrugën tuaj për të shpjeguar dhe në këtë mënyrë secili në shqetësimet e veta para herë të parë ka një nevojë për të filluar duke folur për seksin. Por duke qenë një baba i përgjegjshëm dhe i ndërgjegjshëm dhe duke ditur se çfarë është më e mirë për fëmijën tuaj ju askush nuk do të shpjegojë çështje dhe pavendosmëritë juaj mund të jetë fatale në jetën e fëmijës suaj, ju do të kapërcyer këtë ndjenjë të mrekullueshme të siklet. Vetëm duhet të marrë së bashku dhe të mendojnë e parë e fëmijës, kjo është kur gjërat do të punojnë jashtë.
  Dhe pa marrë parasysh se sa e vështirë mund të duket në shikim të parë shpjegojë fëmijës se çfarë seksi të vërtetë - nuk është shumë e vështirë në qoftë se ju ndiqni planin e duhur.


  Duke folur rreth seksit

  Nëse ju filloni duke folur për seksin me fëmijën tuaj sa më shpejt të jetë e mundur, do të jetë më e lehtë për të udhëzuar fëmijën tuaj në të ardhmen. Kur djali apo vajza juaj kthehet tre ose katër vjet, ajo do të jetë më e lehtë për t'iu përgjigjur pyetjeve të tyre, dhe duke folur me fëmijën tuaj në këtë moshë të re, ajo do të jetë më e lehtë për të biseduar me të në të ardhmen në këtë temë. Diskutoni çështjen e seksit me fëmijën tuaj do të jetë më e vështirë kur fëmija juaj të bëhet një të riu.  Fëmijët e vegjël janë kurioz nga natyra; dhe në këtë moshë ata janë veçanërisht të mirë në kujtuar pse ju mësojë atyre, dhe informacion ju zbulojë për fëmijën e saj, e mbajti atë për vitet që vijnë.
  Përdorni vulnerabilitetin e fëmijëve të fëmijës tuaj. Kur ju mësoni fëmijën tuaj, duke shpjeguar atij se hunda e tij - një hundë që me fëmijën e tij merr frymë gojë - një gojë ... etj, mos harroni për të shpjeguar atij organet e tij seksuale. Vështirë se madje shtypur një qind për qind e prindërve që bëjnë atë. Por, kjo qasje është shumë efektive dhe, në fakt, ju lejon për të filluar edukimin seksual për fëmijën tuaj, mos thënë një fjalë "seksi".

  Dhe terminologjia e keni përdorur, duke i thënë fëmijën për trupin e tij do të ju ndihmojë në të ardhmen për të filluar një bisedë në lidhje me seksin me lehtësi.

  Nëse ju nuk kanë filluar të flasin për seksin me fëmijën tuaj kur ai ishte tre - kater vjet, ju mund të gjeni veten në një hutuar pak para se të fillojnë të flasin. Por mos u shqetësoni; ju vetëm duhet të aplikoni një të menduarit pak abstrakte për të ndihmuar fëmijën tuaj.


  Qasjet për të folur rreth seksit

  Ju mund të provoni duke përdorur metodat e mëposhtme për të ndihmuar ju hap mbi statusin tuaj fisnik:

  Është krejtësisht normale që të shqetësohen para se të fillojnë të flasin për seksin me fëmijën tuaj.

  Për të kapërcyer këtë situatë, ju mund të bëni disa detyrat e shtëpisë, ndërsa duke folur me fëmijën tuaj mbi seksin, përveç nëse puna nuk do të të shkëpusin një qind për qind, për shembull, kur ju bëni pastrimin makinën tuaj ose gatim disa enët origjinale. Kjo do t'ju ndihmojë të relaksoheni gjatë një telefonate. Këshilla praktike: të bëjë diçka për të shkëpusin ty nga kjo bisedë e vështirë dhe tensionit të situatës.

  Nëse ju mendoni se ju nuk mund të bisedoni me fëmijën vetëm dhe ju do të ndjehen të zënë ngushtë për të parë atë në fytyrë, flasin për këtë me të në telefon. Kur ju jeni duke folur me dikë në telefon, ju ndiheni më të relaksuar dhe i qetë, do të jetë më e lehtë për të folur për disa gjëra.

  Pra, pse nuk të lehtësuar punën tuaj? Por në këtë rast ju keni për të lidhur imagjinatën tuaj dhe të bëjë dialogun në mënyrë që ajo mund të takohen një telefonatë.

  Ju gjithashtu mund të mendoni se si për të marrë ndihmën e një të afërmi, nëse jeni të vërtetë mendoni se problemi juaj nuk është e realizueshme.

  Por vdavaytesya në këtë metodë vetëm si mjetin e fundit, sepse askush, por ju më mirë të mos të shpjegojë çështjen në fëmijën tuaj. Dhe mbani mend, fillojnë të flasin për seksin me fëmijën tuaj nuk është e vështirë nëse ju filloni për të shpjeguar për të atë që ai është në një moshë të re.

  Informacion nga artikullit "Si të shpjegojë fëmijës çfarë seksi"