Çfarë është rakit


 • Pyetja numër 1
 • Pyetja numër 2
 • Pyetja numër 3
 • Pyetja numër 4
 • Pyetja numër 5
 • Pyetja 6
 • Pyetja numër 7
 • Pyetja numër 8
 • Pyetja numër 9

 • Pyetje № 1. Përse fëmijët vuajnë nga rakit?

  Ky helmim gjaku i shtatzënisë, higjienën dështimit, mungesa e shëndetit të fëmijëve në ajër.

  Rakit është më shumë i zakonshëm në ushqim artificial në foshnjat parakohe. A luajnë rol dhe të shpeshta SARS pneumoni distrofia, dëmtime të mëlçisë dhe të veshkave. Kushte të rëndësishme dhe të këqija mjedisore, kujdes (mungesa e dritës, ajrit, lagështia, mbipopullimi, shfrytëzimi i ulët i diellit).

  Pyetje № 2. Cilat janë simptomat I dhe II shkalla e rakit?  Klinika dalluar 3 gradë e ashpërsia e rakit.

  I shkalla e rakit është e karakterizuar nga ndryshimet në sistemin nervor: atje nervozizëm, gjumë të zdryhuvannya, djersitje, kruarje, humbjen e flokëve mbrapa. Nga devijimet skeletore e sistemit janë të vogla, mund të ketë një edges zbutjen dhe epje fontanel i madh.

  Në fazën II vuajtur nervor, kockave, sistemin e muskujve. Simptomet e ndryshimeve të sistemit nervor janë më të theksuara, fëmija është me vonesë në zhvillimin motorik, hypotonia muskujve duket. Veçanërisht i theksuar ndryshimet e kockave: rritjen e madhësisë së fontanel të madhe, petëzim saj edges, seams, brinjë "rruzare", "rrathë" në dorë.


  Anemia, ka ndryshime në sistemet e frymëmarrjes dhe kardiovaskulare, duke rritur madhësinë e mëlçisë dhe shpretkës. Ka rakitizmi e gjatë, dhëmbët shpërthejë më vonë, ka shenja të osteo pragun.

  Pyetje № 3. Cilat janë simptomat e rakit nivelit të III?

  Në mësipërm shkallën III të rakit simptomat janë përkeqësuar. Kryetari bëhet katror, ​​hundë fundosur, qiellëz hark gotik, kafshoj e gabuar, nuk është gjë e shëmtuar e gjoksit ("të gjirit pule" dhe "këpucar gjoks") "varg margaritarë" eshtra shtrembërime sup, legen rrafshim dhe ngushtimin hyrjen në një pellg të vogël, lakim e këmbëve dhe shpinë (kyphosis, scoliosis, lordosis) si rezultat i shkatërrimit të indeve të eshtrave.

  Rritje muskujt hipotension dhe ligaments, duke çuar në rozpuschenosti nyje, shfaqjen e "bretkocë" bark, këmbët e sheshtë. Kids vonë të fillojnë të ulen, të qëndrojë, shëtitje. Nuk është anemi në rritje, mëlçisë zgjeruar dhe madhësia shpretkë, vuajnë nga sistemet e frymëmarrjes dhe kardiovaskulare. Kjo çon në faktin se ka pneumoni më të rënda, shpesh përsëritet, të vazhdojë për të zgjatur dhe kronike.

  Pyetje № 4. Cilat janë simptomat e rakit, në varësi të periudhës së saj?

  Ka 4 periudhat e sëmundjes: fillestare, lartësia e sëmundjes, reconvalescence, efektet e mbetura.
  Periudha fillestare e 2-3 javë dhe është më e zakonshme në fëmijët 2-3 muaj të moshës dhe parakohe 2-3 javë pas lindjes. Gjatë kulmin e procesit të sëmundjes përfshirë në pothuajse të gjitha organeve dhe sistemeve, por është e dominuar nga simptomat e kockave.

  Gjatë shërimit proces më kalon, simptomat janë ulur, duke rezultuar trajtim, apo të qëndrojnë në ajër në pranverë dhe verë.

  Efektet mbetura si ndryshimet kockave mund të vazhdojnë për vite, nëse trajtimi i rakit I dhe III nivelet është kryer siç duhet.

  Pyetje № 5. Cilat janë simptomat e rakit, në varësi të natyrës së drejtimit të saj?  Natyra e rrjedhës së akute, subakut, rakit korrente.

  Sëmundje akute më të zakonshme në foshnjat premature dhe fëmijët të jenë muaj. Në ballë të klinikës janë shenjat e një zbutjen e eshtrave dhe osteoporozën. Në subakut një rritje në frontale dhe parietale kodrave, "rruaza", "byzylyk", "varg margaritarë". Sëmundje të përsëritura është karakterizuar nga një kthim pas një periudhe të përmirësimit. Shpesh kjo është për shkak të trajtimit joadekuat, kujdes dhe shkelje të ushqyerit, superimposition e sëmundjeve të tjera.

  Pyetje № 6. Si për të trajtuar rakit?

  Trajtimi i rakit duhet të jetë gjithëpërfshirës, ​​individ në varësi të nivelit të, natyrisht, periudhë dhe ndjeshmëri ndaj vitaminës D.

  Të gjithë fëmijët kanë nevojë për ushqim të mirë, të ekuilibruar në proteina, yndyrna dhe karbohidratet. Në një masë më të madhe këto kërkesa pleqsh fëmijën. Gjumë i duhur dhe syçeltësi, ekspozimi maksimal ndaj ajrit, masazh, palestër, veshje të përshtatshme për të motit, të nevojshme për trajtimin e suksesshëm të rakit. Trajtim specifik është kryer rakit vitaminë D2.

  Pyetje № 7. Si për të bërë vitaminë D?


  . Kur I rakit të klasës vitaminë caktuar për 2-4000 ME në ditë për 4-6 javë kurs është 120-180,000.

  . Kur rakit klasa II vitaminë D2 është caktuar për 4-6000 ME në ditë për 4-6 javë sigurisht është - 180-270.000.  Kur rakit vitaminë D2 niveli III caktuar për 8-12.000. MB në ditë për 6-8 javë kurs është 400-700,000.

  Pas 10-15 ditësh të trajtimit me vitaminë D2 duhet të hetohen me kalcium të gjakut dhe një mostër Sulkovycha.
  Në reagimin e zymtë pozitiv dhe në nivele më të larta të kalciumit në gjak vitaminë D2 është anuluar. Fëmijët më të vjetër se 3 muaj me shkallë rakit II-III në vend se vitamina D2 emërimin mund të bëhet trajtim UV (10-12 seanca), duke filluar me 1/4 biodoses dhe gradualisht në rritje për të 2,5-3 biodoses për rrezatim.

  Terapi kurs specifik për një vit është unik. Pas veprimin e tij për të kryer parandalues ​​dozë terapi mirëmbajtje - 400 ME në ditë.


  Pyetje № 8. Çfarë tjetër mund të të ndihmojë?

  Kur rakit II-III shkallë për të përmirësuar tonin e muskujve mund të caktohet mosha-dozë prozery për ATP dhe 12-15 injeksion intramuskular. Duke shfaqur hyjë doza moshën e vitamina A, vitamina B, S.

  Pas 2-4 javë rakit ndodh gjatë dinamikën normale pozitive të klinike, laboratorike dhe të dhënave radiologjike. Në mungesë të dinamikave të tilla diagnoza duhet të përditësohet.

  Fëmijët mbi 4-5 muaj tregon banja pishe (1/2 lugë gjelle pishe ekstrakt një kovë me ujë për 5-10 minuta, natyrisht - 15-20 banjot). Fëmijët Pastoznym më të vjetër se 5 muaj emëruar kripë dush (100 g kripë për 1 kovë me ujë).

  Temperatura e ujit 36-37 ° C, kohëzgjatja dush i kripur për 3-5 minuta, është më mirë për të bërë një ditë, në rrjedhën e trajtimit 10-15 banjot.

  Kur shprehu defekte skeletore duhet të konsultoheni me një pedikyrist.

  Pyetje № 9. Çfarë me parandalimin e rakit?

  Parandalimi i veçantë i rakit zhvilluan nga 3-4 javë të moshës. Metoda më e mirë parandalimi - "i pjesshëm", dmth duke i dhënë të përditshme dozë e vitaminës D e 100-400 ME. Kërkesa e përditshme për vitaminë D fëmijët është 100 ME, por në varësi të kushteve të ndryshme, ajo mund të rritet në 400 ME. Kjo dozë e vitaminës D është e rekomanduar që të japin fëmijëve të çdo ditë gjatë vitit të parë, me përjashtim të verës.  Pets parandalimi i rakit nga "goditjeve" kur vitamina D i japin fëmijës një herë në javë - vetëm 3500 ME, dhe kështu gjatë gjithë vitit, përveç gjatë verës. Kjo metodë është më e keqe se "gjobë" dhe është përdorur në rastet kur vitaminë D ka për të japin fëmijës një infermiere (me negativ social faktorë neglizhenca ose nënës).

  Fëmijët më të vjetër se 3 muaj që jetojnë në veri të HFO caktuar një ditë 8-10 trajtime duke filluar nga 1/4 në 1/2 ose 2,5 biodoses. Para se Vitamina D UV është anuluar dhe ri-caktuar pas përfundimit të UVR.

  Informacion nga neni "rakit".