Çfarë është CRA


 • Pse ka një CRA?
 • Si të njohin CRA?
 • Si të ndihmoni fëmijën tuaj me ARC?
 • Mjekët shpesh e vënë me ngut Kjo diagnozë fëmijë të shëndetshëm, ndërsa, si çdo fëmijë ka nevojë për një qasje individuale, të veçantë, vëmendje të kujdesshëm. Por nëse diagnoza është e konfirmuar, atëherë ju nuk duhet të humbni shpresën. Bashkëpunojnë defektologë dhe prindërit duhet ta ndihmojë fëmijën të përballen me problemin e tij!


  Pse ka një CRA?

  Arsyet biologjike:

 • Problemet në Shtatzënia
 • Toksikoz i fortë, trajtim droga fuqishëm, kërcënimi i ndërprerjes, konfliktit Rh, sëmundjet infektive nënë
 • Lindjes Rënda
 • Fëmija Hipoksia gjatë lindjes së fëmijës, përdorimi i pincë, seksioni cesarean
 • Mosfunksionim minimale të trurit
 • Sëmundshmëria dhe fëmijë dobësimi parakohshmëri
 • Predispozicion gjenetik
 • Interesante, shumica e nënave të fëmijëve të cilët janë të diagnostikuar me MDD gjithashtu vuajnë aftësi të kufizuara intelektuale të lehtë.

  Shkaqet e çështjet sociale:

  Zakonisht, diagnoza e MDD është veçanërisht i përhapur në
  jetimore. Rrethinat House gjithashtu ndikon në psikologjinë e fëmijës. Në familjet
  material i pamjaftueshëm dhe nivelin intelektual, me pak
  të përfshirë në arsimimin dhe zhvillimin e brezit të ri, fëmijët shpesh
  prapa në zhvillimin mendor dhe njohës. Në familjet jofunksionale
  shpesh e kufizuar në përmbushjen e nevojave biologjike
  fëmijë dhe të nevojës për të lexuar atij libra, barazim, madje
  dyshuari. Pastaj kopshti masiv, ku një mësues për 30
  fëmijë, një fëmijë përsëri zbulohen përdorimit. Pra problemit


  grumbullonin mbi problemin dhe në indiferenca e përgjithshme fëmijë të rritur
  atëherë nuk mund të përballen me programin mësimor.


  Si të njohin CRA?


  fëmijërinë e hershme një fëmijë se diçka të ndryshme nga e tyre
  moshatarët. Për shembull, në 3 vjet ai nuk ka thënë një fjalë. Të tjerët
  Fëmijët flasin, lexojnë poezi, bojë, gdhend me balte janë 1,5
  vit. Prindërit nuk u bëni merak, asgjë nuk rritet, korrigjohet. Dhe
  mos u shqetësoni! Çdo vit, më shumë dhe më e vështirë për të bërë deri të humbura.
  Dhe vetëm disa vjet fëmija do të shkojnë në shkollë. Pastaj
  duke marrë një klasë korrektues nuk mund të shmanget. Vetëm nga prindërit
  varet nëse fëmija normalisht dhe me sukses të mësojnë.

  CRA - shtet kufiri mes
  normë dhe vonuar mendor. Fëmijët me CRA mund të ndihmojë, në qoftë se koha
  i kushtoj vëmendje për problemin. Prindërit dhe profesionistët duhet të punojnë së bashku
  të punojnë me fëmijën tuaj për të zhvilluar individuale, të përshtatshme vetëm për
  Ai program korrektues.

  Cilat janë shenjat e vonuar mendor?

 • Padijeni
 • Papjekuri e të menduarit nuk analizon se sheh përreth. Mekanizmi i marrjes dhe përpunimit të informacionit të thyera.
 • Paaftësia për t'u përqëndruar shkelje vëmendje
 • Dëmtim kujtesës.
 • Niveli i ulët i zhvillimit të gjuhës

 • Si të ndihmoni fëmijën tuaj me ARC?

  A nuk e humbni kohën tuaj. Nëse nuk shkoni në
  fëmija juaj është 2 vite më i ndryshëm nga të tjerët, nuk i them pasiv

  rastormozhen ose anasjelltas, nuk e kupton gjuhën dhe ju mendoni se ajo
  diçka është e gabuar, nuk presin një ekspertë të dënimit në 6 vjet. Fillim
  duke punuar me të menjëherë, pa pritur për problemin që të jetë i shtresëzuar
  njëri-tjetrin si një mbledhje.

  Lexoni libra, të shikojnë fotot, Lipit plastelinë
  - Kjo në mënyrë efektive të ndikojnë në zhvillimin intelektual të fëmijës.
  Filloni duke punuar me një terapist folurit. Vetëm në zbulimin e hershëm të problemeve dhe
  Qasja përgjegjës për zhvillimin e fëmijës mund të arrijë sukses!