Çfarë është arsimi shtëpi


 • Faqja kryesore Edukimi
 • Historia ...

  Faqja kryesore Edukimi

  Faqja kryesore Edukimi
  nuk është diçka e re dhe unike deri më sot. Sistemi
  Arsimi ka kohë që njihet, dhe popullariteti ajo nuk gëzonte
  vetëm në cariste Rusi dhe Evropën kontinentale, por edhe për të bërë thirrje
  Amerika.
  Që prej ardhjes së ndarjes së parë të shkollës dhe
  pastaj, arsimi i përgjithshëm në shtëpi është bërë një lloj relike, të cilat
  humbur fuqinë e saj, jo sepse nuk kishte tutorët të mirë dhe
  sepse ajo nuk ishte e prestigjioze.

  Megjithatë, Dekada e fundit ka rritur në mënyrë dramatike e numrit të fëmijëve
  jo të regjistruar në shkollë dhe në shtëpi. Kjo nuk është vetëm në vendin tonë.
  Shpesh mësuesit roli luajnë në këtë rast prindërit, ndonjëherë

  çon në rezultate zhgënjyese. Sigurisht, një i konsiderueshëm ndihmuar ata
  ofruar programe të ndryshme të trajnimit që janë të transmetuara nga të veçanta
  Kanalet televizive, stacionet e radios, internetit, dhe prodhuar miliona
  Kopje CD - ROM me teknologji arsimore. Nëse në 1994
  këta fëmijë ishte 345 000, tani numri i tyre është një milion.

  Arsyeja kryesore është të rritet në mënyrë të papritur të tifozët vendas
  Arsimi është ajo që shumica e prindërve besojnë në
  Shkollimi i madh potencial në shtëpi. Në vendin e dytë janë
  Besimet fetare dhe arsyetim. I ndjekur nga kushtet e këqija
  arsimit në shkollat ​​publike lokale, dhe të familjes arsye


  marrëdhëniet konfliktuale me mësuesit e shkollave të veçanta. Kompletimi
  kjo listë të problemeve me sjelljen e nxënësve dhe të sëmundjes së rëndë të fëmijëve.

  Studimet sociologjike tregojnë se shkollimin në shtëpi
  ofron pak më mirë të përgatitur studentë. Kjo është konfirmuar
  Rezultatet diplomuarit pritëse të shkollave publike dhe shtëpi më të lartë
  arsim. Ne nuk mund të harrojmë se shpesh më shumë të aftë,
  por një fëmijë i veçantë nuk mund të plotësojnë të kuptuarit e
  mësuesit dhe shokët e klasës. Sigurisht, ka shumë prej prindërve
  vështirësi. Jo të gjithë mund të jetë një mësues, në të njëjtën kohë ajo
  nevojë për një shumë, sidomos në shkollë të mesme.

  Hulumtuesit në përfundimin
  që:

 • Të diplomuarit nga shkolla në shtëpi bëhet punonjësit më të mirë dhe të rrallë të thyer ligjin.
 • Shtëpi të tre fëmijëve të shpenzojnë më pak kohë duke parë televizor se sa moshatarët e tyre që marrin arsim tradicionale.
 • Rezultatet e nxënësve në shkollat ​​publike ishin rezultatet 30% më të ulëta të demonstruar fëmijë shtëpiake.
 • Shkollat ​​publike janë në shtëpi të konfiskimit masiv
  formimi i shumë negativ sepse duke u shpëtoj prej të cilave -
  Numri i nxënësve, dhe ata të humbasin një pjesë të rëndësishme të financimit.
  Ndonjëherë shkollat ​​që janë në buxhetin e shtetit ka
  shkurtuar numrin e klasave.


  Historia ...

  Vende të ndryshme të sistemeve të historisë dhe testimi
  Arsimi shtëpi u zhvillua rreth një skenari, por
  traditat e ndryshme kombëtare.

  Legalizimi i shkollave në shtëpi në SHBA ka filluar vetëm në 80 të shekullit të XX
  Të ashtuquajturit "të krishterë konservatorë", domethënë John
  Holt, emri i të cilit u bë një simbol i arsimit në shtëpi. Në shumë
  Shtete amerikane ishte një betejë e vërtetë për legalizimin e shtëpisë
  trajnimi. Në Kolorado, për shembull, për shumë vite për të marrë leje për të
  shkollimin në shtëpi ishte pothuajse i pamundur. Vetëm mbi baza fetare
  nuk mund të shkojnë në shkollë të rregullt. Tani, në të gjitha shtetet pa

  Përjashtimi i shkollimit në shtëpi është e lejuar në nivel shtetëror.


  Në 1981, SHBA mori një gazetar japonez Yasushi Onuma. Ai vizitoi
  disa shkolla amerikane, ka shkruar disa artikuj mbi alternativë
  Trajnimi, ndihmoi në organizimin e seminareve për mësuesit japoneze
  Ekspertët amerikanë. Si pasojë, në Japoni, ka pasur
  shkollë në shtëpi. Si në Amerikë, dishepujt e tyre të para ishin aq të
  quajtur kundërshtuesit - ata të cilët për arsye të ndryshme nuk mund të mësojnë në
  shkollë të rregullt. Dhe atje në Tokën e diellit në rritje a lot. Megjithatë
  Të diplomuar sot e shkollave private të ngjashme për të pranuar me dëshirë
  Universitetet e vendit.

  Sistemi arsimor në shtëpi - një ide e re për Spanjën sepse

  duhet të luftojmë për të drejtat e tyre. Në Spanjë, kontrollet e arsimit
  autoritetet lokale, të cilat janë shumë burokratike. Autoritetet lokale
  Zyrtarët e kontrollit nga krahina, dhe ata nga ana e tij -
  autoritetet federale. Të tre raste u përpoq për të mbyllur shkollën në shtëpi
  Provinca Almere. Pas sprovave dhe përkrahje
  Opinioni publik është lejuar shkollimin në shtëpi në këtë
  krahinë, e cila ishte një nxitje e mirë për të tjerët.

  Skandinavia është gjithashtu jo shumë prapa dhe zhvillon së bashku me shkollimin në shtëpi
  të gjitha vendet. Nuk ka fërkime me qeverinë, ankesën kryesore -
  niveli i socializimit, çfarë në Skandinavi janë shumë serioze. Jo

  bashkëtingëllore me këtë pozicion të kolegëve nga vende të ndryshme të dërguar
  Shtetarët Internet lë Suedinë për të mbrojtur falas
  Arsimi demokratik.

  Rrënjët më të thella në zhvillimin e arsimit në shtëpi janë dy Shtetet, Britania e Madhe dhe Rusia.

  Karakteristikat Kryesore Vendi Albion janë në
  se ata u ngrit nga vizita në vende të caktuara
  Marinarë britanikë, tregtarët dhe udhëtarët thjesht.
  Sigurisht, ju do të vini re se në këtë kohë - shekujt XVI-XVII. -
  udhëtoi botë, jo vetëm britanike por edhe frëngjisht dhe
  Portugalisht, dhe spanjisht. Por gjatë kësaj periudhe, gjatë Reformimit,
  Perandoria Britanike kapur sundimin mbi të gjitha zbulimeve të rëndësishme.


  Të gjitha tendencat e fundit u sollën në portet dhe shpejt u përhap
  të gjithë. Me edukimin tim të gjithë qëndrojnë në si. Për
  zbulimet e kohëve të fundit do të mund të mësojnë nga goja e disa njerëz dhe
  Informacioni që kushtojë një denar bukur, rreshtuar i madh
  alternuar mes banorëve. Prindërit e familjeve të pasura me qira
  detarëve fëmijët e saj në mënyrë që ata janë të vetëdijshëm për të gjitha të fundit
  lajm. Ajo ishte në modë dhe prestigjioze. Tani gjërat janë në Britani
  plotësisht - tjetrin: studim konsideruar më prestigjioze në
  kolegje dhe universitete.
  Studimi në shtëpi vetëm fëmijët të cilët për disa -
  Treguesit janë shkolla kundërindikuar apo vizituar.  Në këtë sistem është zhvilluar në shekujt XVIII-XIX dhe ishte
  hap i detyrueshëm për studentët që dëshirojnë të vazhdojnë arsimimin e tyre në shkollë,
  universitet ose të hyjë shërbimin ushtarak. Pas 1917 shtëpi
  Arsimi është bërë kompensojë mangësitë e arsimit bazë
  sistem. "Akti i Edukimit" parashikon mundësinë e Rusisë
  Për arsimin e përgjithshëm në familje, me të drejtën për të deklaruar
  certifikimit. Fëmijët të cilët janë arsimuar në shtëpi, duhet të kreditohen në
  shkollë në komunitet në një bazë të përbashkët me kërkesë të prindërve
  duke treguar formën e zgjedhur të trajnimit. "Çështje private" i fëmijës është mbajtur në
  shkollë gjatë periudhës së studimit.

  Shkollat ​​duhet të ofrojë atë
  Të gjitha tekstet shkollore.

  Në një sistem të tillë është, natyrisht, disavantazhet, të tilla si mungesa e komunikimit
  me kolegët, formë e dobët fizik, ankthi shtet
  përmes qëndrimit të shpeshtë në të njëjtën dhomë.

  Sot sistemi ideal trajnimit, nuk ka virtyt
  ndonjë - çfarë faktorët dhe rrethanat, kështu që duke zgjedhur metodën për të mësuar
  fëmija juaj duhet të tërësisht të shqyrtojë të gjitha palët relevante
  i një procesi për të shmangur shpenzimet e panevojshme dhe e gabuar
  hapa. Sistemi arsimor në rritje çdo vit dhe opsionet
  Përvetësimi i njohurive është duke u bërë më të kështu që vetëm e ardhmja do të tregoj,

  Do të rritje në arsim në shtëpi, dhe që qytetarët të rritet
  nxënësit e këtyre shkollave.

  Informacion nga neni "shkollimin Home".