Çfarë është kequshqyerja fetale


 • Kequshqyerja fetale, specie kequshqyerja
 • Çfarë e shkakton kequshqyerja fetale
 • Diagnoza e kequshqyerjes fetale
 • Trajtimi i kequshqyerjes fetale
 • Parandalimi i kequshqyerjes fetale

 • Kequshqyerja fetale, specie kequshqyerja

  Fetal kequshqyerja - një numër prej zhvillimit të standardeve, vol.
  që është, fruta është më i vogël për një moshë të caktuar gestational. Ndonjëherë
  në vend të kësaj sindromi diagnostikuar intrauterine
  Zhvillimi i fetusit, e cila në thelb do të thotë të njëjtën gjë.
  Ka dy forma të kequshqyerjes fetusit: simetrike dhe asimetrike.

  Kequshqyerja simetrik karakterizohet me vonesë uniforme
  në të gjitha organet e fetusit. Kjo formë e kequshqyerjes janë në rritje

  në shtatzëninë e hershme.

  Kequshqyerja asimetrik karakterizuar nga i pabarabartë
  vonesë në zhvillimin e fetusit. Kjo formë ndodh në më shumë
  shtatzënisë vonë.


  Çfarë e shkakton kequshqyerja fetale


  Para se rritja intrauterine sindromi frenim mund të rezultojë
  një shumëllojshmëri të rreziqeve. Duke luajtur rolin e jetës në të ardhmen
  nënë, kushtet e punës, zakone të këqija, prania e infektive
  sëmundje, prania e çrregullimeve hormonale, komplikimet gjatë
  shtatzënisë (anemi, helmim gjaku, dhe kështu me radhë. p.), peshonte poshtë nga historia (miscarriages
  operacioni ne uterus). Shumë shpesh zhvillon në kequshqyerja shumëfishtë


  shtatzënisë. Arsyet e mësipërme mund të çojë në abuzojnë
  utero-placental rrjedhjen e gjakut, burim kryesor të energjisë
  fetus. Me shkelje të saj i fetusit prekur çon në
  kequshqyerja.


  Diagnoza e kequshqyerjes fetale

  Metoda kryesore e diagnozës është ultratingull. Mjeku kryen matjet
  fruta dhe përcakton përputhshmërinë. Kequshqyerja gjithashtu dyshuar
  Ju mund të studiojë në një lartësi prej mitrës dhe perimetrin e barkut. Gërryes
  mund të jetë e ashpërsi të ndryshme, në varësi të prapambetura
  javë dhe madhësia.


  Trajtimi i kequshqyerjes fetale

  Nëse është e mundur, ju duhet të hiqni ndikimin e rreziqeve dhe

  rivendosur qarkullimin utero-placental. Trajtim
  drejtpërdrejt kequshqyerja është shumë komplekse.
  Kur i lidhur
  Komplikime shtesë të gruas shtatzënë është i shtruar në spital.


  Parandalimi i kequshqyerjes fetale

  Kjo është parandalimi në këtë rast është shumë e rëndësishme sepse
  Kompleksiteti i një ndikim në këto patologji të fetusit. Edhe para se të shtatzënisë
  duhet të shqyrtohet, e cila do të ndihmojë në identifikimin e problemeve dhe
  shmangur këtë sindrom. Një grua duhet të heqë dorë e keqe
  zakonet, jetese të shëndetshme, nëse është e nevojshme, ndryshimi
  kushtet e punës. Një rol të rëndësishëm ka luajtur dietë të plotë normale.

  Humbur jo një dënim, por kërkon kujdes

  mbikëqyrje mjekësore. Nëse ju vendosni një diagnozë të tillë, ju duhet
  përmbahet me rreptësi rekomandimeve të mjekut. Me kohë
  dhe të fillojnë trajtimin për të butë për të formë të moderuar të parashikimit kequshqyerjes
  përgjithësisht e mirë. Pas lindjes, këta fëmijë nevojitet kujdes të mirë,
  është gji i rëndësishëm.

  Informacion nga artikullin "kequshqyerjes fetale."