Çfarë është hipoksi fetal


 • Hipoksi fetal
 • Diagnoza e hypoxia fetusit
 • Trajtimi i hypoxia fetusit

 • Hipoksi fetal

  Hipoksi fetal (GP) - një gjendje patologjike e cila zhvillon gjatë
  Ndikimi i mungesës së oksigjenit gjatë shtatzënisë dhe lindjes. Shkelja e strukturës placental dhe proceset në E?
  ? Rotsirkulyatsii në
  Ajo Gestosa në gratë shtatzëna, efektet e barnave
  droga dhe faktorë të tjera të dëmshme që çojnë në kronike
  hipoksi fetusit, i shoqëruar nga një rënie në tension
  oksigjenit në gjak. Kjo, nga ana tjetër,
  shkakton mosfunksionim e qendrore kardiovaskular nervor dhe
  sistemet, rritur pėrshkueshmėrisė enëve të gjakut, reduktimin e
  reaktivitet imunologjik i fetusit.

  Kushtet e fetusit hypoxic që lidhen me ndryshimet në kompleksin
  nënë-placenta-fetus. Kjo tregon se rezultati
  shtatzënisë për fetal dhe kryesisht i varur me kusht nënës
  mekanizmat kompensues-adaptive feto-placental komplekse
  dhe korrigjim efikas i shkeljeve.

  Ka hipoksi akute dhe kronike. Simptomet e hypoxia akute e fetusit
  shpesh ndodh në lindjen e fëmijës. Hipoksi kronike fetusit (më shumë se 7-10
  ditë) - një pasojë e afatgjatë ose Obstetërve tanishme
  patologji extragenital që të çon në një vonesë në zhvillimin e fetusit.

  Manifestimet kryesore të hypoxia fetale:


 • Shkelja e normës së zemrës (Tahy- i parë, pastaj bradycardia);
 • Tonet e zemrës keqësim tingullsi (në fillim të fituar të vogël, pastaj u rritur tonet e shurdhimit);
 • Shfaqja e aritmisë;
 • reduktuar anomali të trafikut;
 • shkarkimi meconium;
 • të ndryshojë parametrat e statusit acid-bazë të gjakut amniotik fluide dhe të fetusit.

 • Diagnoza e hypoxia fetusit

  Diagnoza e hypoxia fetale mund të integrohet vetëm:

 • Një nga më të thjeshtë dhe më të zakonshme metodat e monitorimit
  shtet funksional e fetusit gjatë shtatzënisë dhe lindjes
  regjistruar aktivitetin e tij të zemrës. Në praktikën klinike
  më shpesh përdoret kardiotakohrafiya (CTG) fruta.

 • Test me ngarkesë funksionale (diagnoza e hipoksi kronike
  fetus). Një shtatzënë për 3-4 minuta deri dhe poshtë dy
  hapa. Para dhe pas ngarkesës regjistrojnë aktivitetin e zemrës
  fetus. Në mbetjet normale të kursit të zemrës shtatzënisë
  Kufijtë fiziologjike të 116-160 BPM. / Min. Kur hipoksi fetale ose
  kini parasysh ritmin monoton e normës së zemrës, ose Taha, ose bradycardia.
 • Testi oksitotsinovogo. Nën ndikimin e oxytocin ul në rrjedhjen e gjakut
  hapësirë ​​mezhvorsinchatom që tregon ndryshimet në normën e fetusit të zemrës. Në
  Testi 1 IU e oxytocin u shpërbë në 100 ml 5% të forcës glukozë. 1
  ml të kësaj zgjidhjeje përmban 0,01 njësi të oksitocinës.

  Në fitimin e një 5ml shiringë
  zgjidhje dhe injektuar shtatzënë w / një normë prej 1 ml / min. Shkalla normal të zemrës
  fetusi nuk ndryshon. Nëse ka hipoksi-tachy ose bradycardia.
 • Mostrat nga fryma deri fryma dhe nxjerr frymë. Vonesa Normalisht
  Frymarrja e shoqëruar nga një ndryshim në normën e zemrës nga një mesatare prej 7 rreh. / Min. Vonesë
  frymë në frymëmarrje shkakton lezione dhe nxjerr frymë - rrit normën e fetusit të zemrës.
  Në mungesë të hypoxia vërejtur ndryshimet në normën e zemrës.
 • Testi i ftohtë mundëson uljen e normës së zemrës brenda 10 rreh. / Min. Me asnjë ritëm ndryshon hypoxia.
 • Ka teste me injektimin e sulfate atropine, aminophylline, etj
  Atropine gatshme kalon fenomenin placentë dhe shkaktojë takikardi,

  kështu që kjo nuk është e rekomanduar.

  Metoda modern i vlerësimit të fetusit përfshijnë:

 • Ultratingull (fetometriya, platsentohrafiya "biofizik");
 • Doppler floumetrii;
 • amniocentesis (pH amniotik delta fluide OD450, nivelet e hormoneve, phospholipids);
 • cordocentesis (akuza të gjakut);
 • Vlerësimi kardiomonitorynh e të dhënave kompjuterike;
 • pH i gjakut nga lëkurën e kokës fetusit (lind).

 • Trajtimi i hypoxia fetusit

  Skema për hipoksi kronike fetale (trajtimi i themelor
  sëmundjet e nënës, rregullimi i tonit të mitrës, trupi feto-placental
  dështim (FPN)):

 • Trajtimi i sëmundjes themelore të nënës (patologjisë shtatzënia ose patologjisë extragenital);
 • përputhja me pjesën tjetër krevat (kryesisht në anën e majtë për

  Përjashtimi i sindromi inferior vena Cava - i ashtuquajturi "Jo krokodili");
 • oksigjen;
 • glukozë intravenoz (500 ml - 10% zgjidhje) 10 Njësitë e insulinës
  + Cocarboxylase + 100 acid askorbik mg (10 ml - 5%). Infuzion
  të kalojnë 5-8 ditë;
 • droga intravenoze që përmirësojnë utero-placentare
  qarkullim: aminophylline (10 ml - 2,4%); sigetin (2 ml - 1%); ATP (2
  ml - 1%) ose Courant (2 ml - 0.5%);
 • reopoliklyukin 200 ml intravenoz;
 • Përdorimi i tocolytics (sidomos gjatë shtatzënisë dhe e parakohshme
  rritur excitability i uterusit), MgSO4 (10 ml - 25%, 5% solucion
  100 ml të glukozës intravenoz) ose alupent (0.5 mg) në 5%

  zgjidhje glukozë për 2-6 ditë dhe pastaj e përdorin
  tableta dhe / m hyrje.
 • Trajtim Skema e hypoxia akute fetale:

 • Rregulloret mbi anën e majtë.
 • Inhalimi i zgjatur i O2 pastër lagësht përmes maskës fortifikuar fort.
 • Administrim intravenoz prej 100 ml 10% glukoze + insulines 4 U
  + Cocarboxylase 50 mg dhe 5 ml solucion 5% të acidit askorbik.
 • 10 ml zgjidhje 2,4% eufillina në / të ngadaltë + 2 ml prej 1% sigetin + ATP (2 ml - 1%).
 • Intravenoz bikarbonat pikoj Na (60-80 ml - 5%).
 • Injeksion intravenoz prej 10 ml solucion 10% e glukonat kalciumi.
 • Kur zhvillohet papritmas fruta bradycardia - futjen e amësisë 0,3

  ml / ml ose 0.7 n / a solucion 0.1% i sulfatit atropine. Nëse
  në dispozicion pjesë duke paraqitur - atropine sulfate nën-lëkurë fruta (0,1
  ml - 0.1%).

  Në asnjë efekt të trajtimit të hypoxia fetale akute dhe kronike tregoi ofrimin e menjëhershëm.

  Informacion nga artikullin "hipoksi fetal."