Çfarë ju duhet të dini rreth shtatzënisë teen


 • Shtatzënia adoleshente

  Shtatzënia adoleshente - është një tjetër "histori horror"
  e cila, së bashku me kërcënimin e infeksioneve gjenitale
  "Të kujdesshëm" të rriturit gjithmonë frikësuar vijnë në intime
  Marrëdhëniet teen. Shumë nëna rrit ankthin
  vetëm shpëtimi nga shtatzënia gjetur asnjë
  Vajza e marrëdhënieve intime me të kundërtën
  seksi. Sigurisht, ai në fakt nuk është e vërtetë.

  Shtatzënësi
  mund të ndodhë vetëm në ditë të caktuara të ciklit, dhe kjo bazohet
  besimi i shenjtë i shumë vajzave dhe grave në të ashtuquajturën metodë kalendarik.

  Megjithatë, në një moshë të re, ky Metoda e llogaritjes "të rrezikshme" dhe "ditë të sigurta"
  nuk ka efekt pothuajse asnjëherë sepse cikli është e paqëndrueshme dhe

  mund të humbasë në çdo kohë. Edhe pas raportit seksual gjatë
  shtatzënia menstruacioneve mund të ndodhë në qoftë se menstruacioneve vazhdon
  cikël të gjatë dhe të shkurtër.

  Të Cilësia kontraceptive është vendosur, dhe gruaja duhet
  duhet ta kuptojnë të gjithë këtë diversitet. Megjithatë, edhe një herë,
  se mënyra për të parandaluar një grua duhet të zgjedhë me mjekun
  e cila në çdo rast i ditur në këtë temë më të mirë se pacientit të tij.


  Shtatzënia adoleshente

  Shtatzënia në adoleshencë rrallë përfundon me lindjen
  fëmijë, madje edhe më pak - lindja e një fëmije të shëndetshëm, dhe raste shumë të rralla
  kur lindja e fëmijës është e lumtur për prindërit e tij.  Prandaj, opsioni i fundit që ne nuk do ta konsideronte, megjithatë,
  vërtet respektuar nënat e reja që jo vetëm mund të bëjë dhe të lindë
  fëmijë, por edhe të krijojë një kushte të këqija të jetesës.

  Zakonisht njëjta shtatzënia adoleshente përfundon në abort, dhe kjo është e keqe
  për disa arsye. Së pari, trauma psikologjike pas një abort
  mund të mbetet për një jetë. Së dyti, aborti kurrë të bëjë pa
  Efektet. Më vonë, ai mund të "përgjigjet" shumë sëmundje
  Sistemi riprodhues ose endokrine.


  Rezultati i shpeshtë i abortit gjatë shtatzënisë së parë - infertilitetit.
  Për më tepër, përqindja më e madhe e femrave jopjellor rritur - këto janë
  vajzat që në rininë e tij kishte një abort.  Trupi i një gruaje nuk e fal këtë ndërhyrje në "shumë të shenjtë" të tij - të faktit se gjatë shtatzënisë, në ditët e para të saj, madje edhe orë,
  është një hormonal fuqishëm ndryshon trup, e cila është e gatshme për
  shtatzënisë. Kur ky proces është ndërprerë, pasojat
  mund të jenë të tmerrshme.

  Prandaj, është e dobishme të kujtojmë të njohur të vërtetën: në qoftë se ju bëni
  aborti, ajo është vetëm një klinikë të mirë, ku aborti para dhe pas
  kryer një studim dhe bëri analizat e nevojshme. Dhe në ndonjë
  nëse jo "në shtëpi" metodat e abortit, si
  tubs nxehtë ose tableta - është vdekjeprurës.  Dhe një tjetër gjë: Efektet më pak e abortit është më i hershëm
  shtatzënisë, kështu që presin "të njëjtën vendosmëri" e pamundur. Nëse ka
  dyshimi se shtatzënia mund të ndodhë, ju duhet menjëherë
  kontaktoni mjekun i cili do të përshkruajnë gjak nga një venë në hormon
  Shtatzënia - beta hCG.

  Në drejtësi, duhet thënë se të dyshuar
  shtatzënisë shpesh janë false, pavarësisht nga fakti se
  i shoqëruar nga një numër i "shenjave të vërteta të shtatzënisë": dhimbje
  gjinjtë, të përzier rritet, "tërheq mbi kripur", barku madje në rritje - të gjitha
  këto simptoma janë origjina psikogjenike dhe zhduket me
  fillimi i periudhës së ardhshme menstrual.  Çfarë duhet të bëni në mënyrë që të shmangen të gjitha këto tmerret? Përgjigjja është e thjeshtë:
  të kujdeset për të gjithë kohën, jo duke e ndarë ditë në "i rrezikshëm" dhe "të sigurt".


  Megjithatë, në qoftë se cikli është shumë i qartë, është e mundur për të përcaktuar ditët e mundshme
  ovulacionit, por në mënyrë që të mos jenë të mbrojtur në të gjitha ditët e tjera
  dhe në këto ditë të forcuar mbrojtjen. Për shembull, në qoftë se një vajzë është
  Ora merr pilulën, ditët "të rrezikshme" ka
  kuptim për të plotësuar përdorimin e tyre kondomit.


  Vajzë partner duhet të mbani mend se mbrojtja nga
  shtatzënia e padëshiruar - është jo vetëm e saj, por edhe shqetësimi i tij dhe
  detyrë. Ashtu si vizitë e një mjeku për të dyshuar

  shtatzënisë, si dhe kostoja e një aborti nëse është e nevojshme.

  Kujtojnë se shtytje për partnerin e abortit nuk mund: në qoftë se një grua
  gati për të lindur, burri nuk ka të drejtë të kërkojë abortin.
  Megjithatë, si e kundërta: në qoftë se një grua sheh të arsyeshme për të shkuar
  aborti, njeriu nuk mund ta pengojë atë në këtë. Megjithëse
  vendimet për abortin duhet ende të marrë me babain e tij të mundshëm
  fëmijë.

  Nëse çifti vendos të mbajtur shtatzëninë, atëherë ka të tjera
  probleme, veçanërisht në lidhje me prindërit dhe komunitetin e tyre
  menduar mësuar të shohim me dyshim nënave '14 vjetër.

  Në këtë rast, mund të ndihmojë organizatat për të mbështetur nënat e reja

  i cili kohët e fundit duke punuar në. Nuk ndihmë të dashurën
  përgatitur për lindjen e fëmijës, dhe më e rëndësishmja, të sigurojë mbështetje morale.

  Përveç kësaj, nëna e re shtatzënë veçanërisht e rëndësishme për të vëzhguar me kujdes në
  mjeku gjatë shtatzënisë, si moshë shumë të re
  gratë mund të ndikojë negativisht në shtatzëninë dhe lindjen.

  Nuk ka dyshim se të pasurit një fëmijë është shumë më
  më të mirë në aspektin e shëndetit dhe gruas, atë
  pasardhës se abortit gjatë shtatzënisë së parë. Edhe pse në çdo rast
  Më shumë preferohet vetëm të gjejnë një mjek i mirë.
  Pra, më e mirë dhe më e sigurt - për të parandaluar

  shtatzënisë në të tillë një moshë të tenderit, siç e kemi thënë.

  Informacion nga artikullin "Shtatzënia adoleshente".