Vaksinimi kundër tuberkulozit


 • Koncepti i tuberkulozit vaksinimit
 • Vaksinimi i parë kundër tuberkulozit
 • Vaksinimi i përsëritur kundër tuberkulozit

 • Koncepti i tuberkulozit vaksinimit

  Shkencëtarët kanë zbuluar një mundësi për të bërë imun të trupit ndaj sëmundjeve të caktuara ngjitëse duke përdorur vaksinimet preventive. Është vërtetuar se vranë ose dobësuar mikrobet e disa sëmundjeve infektive, të ashtuquajturin vaksinën futur në trup pa shkaktuar sëmundje, të bëjë trupi imun ndaj sëmundjes. Shkencëtar francez Calmette sugjeruar një vaksinë të tillë kundër tuberkulozit.

  Vaksinim parandalues ​​kundër tuberkulozit (vaksinimit) janë të përhapura.

  Kjo është veçanërisht e rëndësishme për të mbrojtur kundër foshnjat infeksionit TB sepse trupi i tyre është shumë i ndjeshëm ndaj sëmundjes.

  Shkencëtarët kanë treguar se fëmijët e vaksinuar kundër tuberkulozit infektuar me tuberkuloz është shumë më pak se ato që vaksinimi nuk është bërë. Nëse një fëmijë, të cilit një vaksinë pavarësisht kësaj, ende i sëmurë, sëmundje zakonisht ndodh në të një shumë më e lehtë.


  Vaksinimi i parë kundër tuberkulozit

  Vaksinimi i parë parandalues ​​kundër tuberkulozit duhet të bëhet në ditët e para të jetës. Vaksina e porsalindur është zhytur gatshme nëpër zorrët; janë brenda saj (nga goja).


  Vaksinimi i sapolindur është bërë zakonisht në spital.
  Vaksina është dhënë në tri doza të çdo ditë të tjera, ajo është e mirë për 3, 5 dhe 7 ditë pas lindjes, por mund të jetë më vonë. Nëse fëmija nuk ka marrë vaksinën në spital, vaksina mund ta bëni atë në shtëpi.

  Imuniteti, e cila ndodh në trup në një sëmundje të veçantë pas vaksinimin nuk ruhen gjithmonë për një kohë të gjatë. Gjithkush e di, për shembull, vaksinimi kundër lisë, shumë njerëz kanë për të përsëritur. Kjo është për shkak të faktit se reagimi mbrojtës i trupit të shkaktuara nga futja e vaksinave të dobësohet me kalimin e kohës. Në mënyrë të ngjashme, rasti i vaksinimit kundër tuberkulozit.

  Pas rezistencës së parë të vaksinimit ndaj tuberkulozit në një fëmijë zakonisht zvogëlohet për 2 vjet. Prandaj, vaksinimi kundër tuberkulozit duhet të përsëritet, si edhe vaksinimi kundër lisë dhe shumë sëmundje të tjera.


  Vaksinimi i përsëritur kundër tuberkulozit

  Vaksinimi përsëritet përsëri të rritur rezistencën ndaj tuberkulozit. Ata janë mbajtur në dy-vit dhe shtatë vjeç dhe në shkolla - në 4, 7-të dhe të 10-të klasës.

  Çdo nënë duhet të kujdeset për faktin se fëmijët e saj ishin vaksinuar në kohë kundër tuberkulozit. Para marrjes së përsëritur fëmijë vaksinimi kundër klinikë tuberkulozi, një çerdhe, kopësht ose në shkollë, mjeku kontrollon fëmija nuk është i infektuar me TB.

  Për këtë të shqyrtojë fëmijën, e bëjnë atë një test tuberkulozi.

  Disa mjek fëmijët para se të ri-inokulimin prodhon rreze rrezet renthenovymi gjoks. Kjo duhet të bëhet si në qoftë se mjeku dyshon ai praninë e sëmundjes me tuberkuloz. Nëse një fëmijë është i sëmurë ose i infektuar me tuberkulozit edhe tuberkulozin të butë, e cila manifestohet në të, si një veçori të vogla (rritje e lehtë e gjëndrave bronkiale, plagë të vogël në mushkëri), atëherë ri-vaksinimi nuk mund ta mbajë atë, si ajo mund të përkeqësojnë TB saj ekzistues .

  Kjo është arsyeja pse ajo është e nevojshme për të bërë fëmijët të përsërisin gjoks X-ray. Këto ndryshime të vogla në mushkëri ose gjëndra bronkial në një fëmijë apo adoleshent mund të gjendet vetëm në translucence rrezet renthenovymi gjoks.

  Vetëm pas mjeku konstaton se fëmija është i infektuar me tuberkuloz, ai bëri vaksinimin kundër tuberkulozit.

  Vaksinimi kundër tuberkulozit rrit rezistencën e fëmijës në raport me tuberkulozin menjëherë, por pas një kohë (6-8 javë). Nëse fëmija është i dobësuar ose nëse fëmija menjëherë pas vaksinimit kanë kontakt të ngushtë me pacientët TB infektiv, vaksina nuk mund të sigurojë veprimin e duhur, dhe një fëmijë mund të infektohen dhe të sëmurë me tuberkuloz.

  Pra, pas vaksinimit fëmija duhet të mbrohen me shumë kujdes kundër infeksionit TB dhe të gjitha masat për të forcuar trupin e tij. Në vëmendje të veçantë dhe kujdes nevojat e fëmijës në 6-8 javët e para pas vaksinimit, ndërsa trupi nuk është vyroblyatsya substanca mbrojtëse. Vetëm pas kësaj Vaksina siguron veprimin. Në familjet ku ka pacientët TB duhet përkohësisht të izoluar fëmijën nga kontakti me pacientët. Nëse kjo nuk është e mundur, atëherë Medical Center mund të ndihmojë të vënë pacientin në këtë kohë në një sanatorium apo spital.

  Informacion nga artikullin "Tuberkulozit i fëmijëve"