Vaksinimi mund të bëni vetenPatch zhvilluar rishtazi i veçantë sigurohen qindra e hala mikroskopike që të shpërndarë në lëkurë. Testet në minj kanë treguar se kjo teknologji lejon trupin të prodhojë një përgjigje më të mirë imunitar se me injeksione konvencionale.

Në shpikësit të tij artikull metodat tregojnë se përmes këtij rregullimi në popullin e ardhshme do të jetë në gjendje të bëjë një vaksinë vetëm. Çdo patch, i zhvilluar nga shkencëtarët Georgia Institute of Technology, përmban 10 microneedles gjatësi prej 0,65 mm. Ato janë të destinuara për futjen e barnave në shtresat sipërfaqësore të lëkurës, shpërndarjen në kontakt.

Për të kontrolluar pronat e patch, studiuesit e mbushur vaksinë gjilpërë kundër virusit të gripit.

Një grup i kafshëve laboratorike janë vaksinuar në mënyrë tradicionale, dhe një tjetër patch. Plaster pa vaksinat janë përdorur në grupin 3 e minj.

Tre muaj më vonë, ajo u gjet se minjtë vaksinuar patch, i dha një përgjigje më të theksuar imunitar gjatë infeksionit me virusin e gripit.

Nëse këto të dhëna janë konfirmuar në studime të mëtejshme, përdorimi i patch çojë në papërshtatshëm sjelljes trajnim të veçantë të personelit mjekësor dhe njerëzit mund të bëjë një vaksinë pa lënë në shtëpi.

Gjithashtu, shkencëtarët thonë se do të thjeshtohet në mënyrë të pashmangshme vaksinimin e një numri të madh të njerëzve në një epidemi.


Kryesor kërkimore të specializuara, Dr Sean Sullivan sugjeron që pacientët do të marrin arna me postë ose në një farmaci dhe pastaj të aplikojnë vetë në shtëpi. Që microneedles do të shpërndajë në lëkurë, gjasat e komplikacioneve të lidhura me administratën konvencionale të drogës do të përjashtohet.

Ekspertët shpresojnë se së shpejti do të fillojë testimin e një shpikje të re për person.