Vaksinimi kur dhe pse keni nevojë për to për të bërë


 • Grip
 • Rubeola dhe Hepatiti
 • Vaksina Mnohokompetentnye
 • Shytat Epidimicheskiy
 • Sipas ekspertëve

 • Vaksina e parë në botë ishte më shumë se dyqind vjet më parë. Ai e krijoi me mjekun e saj në anglisht E. Jenner. Vaksina e zhvilluar e mbron atë nga një sëmundje të tmerrshme të tilla infektuese si lisë, të cilat vranë gjatë jetës epidemitë e qindra mijëra njerëzve në të gjitha kontinentet.

  Sot ekziston një listë e madhe e vaksinat që janë të rekomanduara sipas kalendarit të vaksinave të planifikuara, dhe ato të përfshira në kalendarin e vaksinimeve parandaluese për treguesit epidemiologjike. Kjo vaksinimi është kryer kur është e nevojshme, për shembull, nën kërcënimin e epidemisë ose të udhëtojnë në një vend ku ka një gjasat e kontraktimit të një sëmundje të veçantë është e rrezikshme.


  Grip

  Në vjeshtë dhe dimër problemi më i zakonshëm në kujdesin e fëmijëve është grip. Masa më efektive parandaluese që jep 70-90% garanci është vaksinimi. Ata mund të bëjnë fëmijët që variojnë nga gjashtë muaj dhe preschoolers dhe moshën shkollore. Nëse sëmundja vaksinimi ende ndodh, ai ndodh në të butë, dhe më e rëndësishmja - nuk ka të çojë në komplikacione që e dallon gripin nga ARI.

  Nga rruga, probabiliteti i infeksionit në të vaksinuar djemtë e fundit reduktohet gjithashtu. Megjithatë, para se të bëni ndonjë vaksinimet, duke përfshirë edhe gripin, fëmija duhet të shihni mjekun i cili do të vlerësojë gjendjen e fëmijës dhe ajo mat temperaturën.


  Nëse e trashëgimtarëve sëmundjes suaj akute apo rëndim të kronike, vaksinimi duhet të shtyhet për 2-4 javë pas shërimit. Në ARI butë, akute sëmundjet e zorrëve vaksinat kryhen menjëherë pas normalizimit të temperaturës.

  Shumë prindër janë të shqetësuar në lidhje me këtë çështje: vaksinës si të padëmshme? Themeluar që vaksinat moderne brendshme dhe të importuara (të dy jetojnë dhe inaktivuara, që është përgatitur nga virusi i vrarë) nuk është i shkaktojnë reaksione të rënda negative. Ka vetëm i dobët, reflektuar në një rritje të lehtë në temperaturë dhe një hidhërim të vogël në vendin e injektimit.

  Për më tepër, këto fenomen afatshkurtër dhe nuk mund të justifikuar mohimin e të imunizimit profilaktik.

  Për të shmangur problemet shëndetësore para se të fëmijës tuaj të bëjë vaksinat Ju lutem rishikoni instruksionet për të vaksinës me contraindications dhe kontrolloni datën e skadimit të drogës.

  Nga rruga, është e mundur për të vaksinuar kundër një numri të sëmundjeve hostrozaraznyh dhe kështu kryesisht të parandaluar infeksionin. Kjo, në fakt, është përmbajtja e imunizimit të vazhdueshme profilaktike në mbarë botën.


  Rubeola dhe Hepatiti

  Që nga viti 2002, Rusia ka një i ri, i miratuar në nivel shtetëror të kalendarit të vaksinimit parandalues. Tani ajo përfshin vaksinimin kundër rubeolës dhe hepatitit B, i cili për një kohë të gjatë në vende të tjera.

  Është vërtetuar se rubeolës - një nga shkaqet e lëndimeve të lindjes. Pra, nuk do të dëmtojë atë para se vajza adoleshente veçanërisht nevojë vaksinimin, ajo do të lejojë ato në të ardhmen për të pasur fëmijë të shëndetshëm.

  Vaksinimi shumë i rëndësishëm kundër sëmundjeve të hepatitit B në të cilat, për fat të keq, është në rritje. Më parë ishte menduar se infeksioni është transmetuar vetëm me anë të gjakut, thonë transfuzioni. Por në sajë të futjes së përhapur të tubat e disponueshme dhe hala, ngritje të kontrollit të cilësisë së infeksioneve të gjakut incidencën e kësaj sëmundje të rrezikshme, gjatë procedurave mjekësore ka rënë ndjeshëm. Tani hepatiti B transmetohet shpesh nëpërmjet kontaktit seksual dhe adoleshentët varur nga droga, kur ata janë administruar duke përdorur një shiringë të përbashkët.

  Akute hepatiti B mund të ndodhë shumë e vështirë dhe shpesh çon në vdekje. Shko kronik, zhvillimi i rrezikshëm i cirozë dhe kancer të mëlçisë, ndodh në 5-10% të adoleshentëve dhe 70-90% e tyre ishin të infektuar të sapolindur dhe foshnjat. Nuk është rastësi, sepse kalendari i vaksinimeve parandaluese kusht vaksinim për djemtë WHO rastnyy grupe të ndryshme.


  Vaksina Mnohokompetentnye

  Sipas orarit në vitin e parë të sjelljes jeta imunizimit kundër tuberkulozit (BCG vaksinë) administrohet me gojë tri herë Vaksina poliomelitit dhe tre - drogës DTP kompleks që shkakton formimin e imunitetit kundër pertussis, difterisë dhe tetanusit.

  Nga rruga, avantazh i vaksinave multi-komponent, kur fëmija në vend të disa injeksione bëj vetëm një të tillë, me sa duket. Megjithatë, shumë prindër kanë frikë DTP veçanërisht pasi ajo është më shumë gjasa të shkaktojë reagim negativ - ethe për 1-2 ditë.

  Megjithatë, sipas shumë mjekëve pediatër, ky reagim - asgjë në krahasim me rrezik për foshnjat dhe fëmijët e vegjël të tilla, për shembull, sëmundje të tilla si kollës së mirë, e cila mund të shkaktojë komplikime të rënda, arrest respirator, encefalit, pneumoni. Duke pa pasoja më pak të rënda dhe shkakton epidemi difterisë, në të cilin në 90 të shekullit të kaluar arriti të kapërcyer, në mënyrë dramatike rritjen e mbulimit imunizimit të fëmijëve dhe të vaksinimit të përgjithshëm masiv të rriturit.


  Shytat Epidimicheskiy

  Në 1996-2000, Rusia ka regjistruar rritje në rastet e shytave. Për të përmirësuar situatën e masave të lejuara urgjente për të planifikuar ri-vaksinimi (fëmijë 6 vjeç) dhe të dhënave epidemiologjike (në qelizat e origjinës) për të gjithë adoleshentët.

  Prindërit duhet të dini se kjo sëmundje është e shoqëruar shpesh me komplikacione të rënda: meningjiti (inflamacion të membranave të trurit dhe palcës kurrizore), pancreatitis (inflamacion të pankreasit) dhe orchitis (inflamacion i testiseve). Shumica e rasteve të infertilitetit mashkullor është shkaktuar nga shytat.

  Shumë vite përvojë në përdorimin e vaksinës shytave jetojnë në familje treguan efikasitet të lartë dhe të sigurisë. Gjithashtu në 2001, shkencëtarët rusë zhvilluar të ashtuquajturën divaktsinu kundër shytave dhe fruthi.

  Futja e përhapur e praktikës, së bashku me përdorimin e para-ekzistuese të drogës do të luftuar me sukses këto infeksione dhe, në veçanti, për të zgjidhur problemin e paraqitur nga Organizata Botërore e Shëndetësisë (OBSH) të mjekëve ruse: për të reduktuar incidencën e shytave 2010 në nivelin e 1 raste në 100 mijë popullsisë, dhe fruthi - për 143-147 raste në popullsinë e përgjithshme që është praktikisht eliminimin e infeksionit.

  Nga rruga, fruthit, shytave dhe rubeolës trajtojnë fëmijët e infeksioneve ajrore, mënyra kryesore për të luftuar që është vaksinimi. Sistemi i organizatës në vendin tonë është e njohur si një nga OBSH më efektive.


  Kalendari i vaksinimeve parandaluese

  Newborn (i parë 12 orë) - Vaksinimi i parë kundër hepatitit B.

  Newborn (3-7 ditë) - Vaksinimi kundër tuberkulozit.

  1 muaj - Vaksinimi i dytë kundër hepatitit B.

  3 muaj - Vaksina e parë kundër difterisë, pertusis, tetanozit, poliomielitit.

  4.5 muaj - Vaksinimi i dytë kundër difterisë, pertusis, tetanozit dhe paralizës së fëmijëve.

  6 muaj - Vaksinimi i tretë kundër difterisë, tetanozit, pertussis, poliomielitit, hepatitit B.

  12 muaj - Vaksinimi kundër fruthit, rubeolës, shytave.

  18 muaj - Rivaksinimi i parë kundër difterisë, pertusis, tetanozit, poliomielitit.

  20 muaj - Rivaksinimi dytë kundër poliomelitit.

  6 vjet - Rivaksinimi kundër fruthit, shytave, rubeolës.

  7 vjet - Rivaksinimi i parë kundër tuberkulozit dhe Rivaksinimi dytë kundër difterisë, tetanozit.

  '14 - Rivaksinimi tretë kundër difterisë, tetanozit, poliomielitit, Rivaksinimi dytë kundër tuberkulozit.

  I rritur - Rivaksinimi kundër difterisë, tetanozit çdo 10 vjet pas përforcues fundit.

  Kujdes Në përputhje me nenin 5 të Ligjit Federal për 17 shtator 1998 р. No 157-FZ "Për immunoprophylaxis të sëmundjeve ngjitëse", qytetarët kanë të drejtë të refuzojnë vaksinimin. Ngurrimi i tij për të bërë vaksinim parandalues ​​duhet të jetë e nevojshme për të konfirmuar me shkrim.


  Sipas ekspertëve

  Irina Zayanchkovskaya Shef. Klinikat e departamenteve në spitalin e fëmijëve të Moskës me emrin No13. NF Filatov:

  - Është vërtetuar se në rast të një kopësht apo shkollë ku rreziku më i madh i infektimit të fëmijëve të pavaksinuar është e ekspozuar. Sëmundja ai shkon e vështirë dhe është e shoqëruar zakonisht me komplikime.

  Prandaj, është imunizimi i rëndësishëm. Nuk është sekret se vaksinat nganjëherë shkaktojnë reagime negative. Disa fëmijë vaksinuar në vend shfaqen skuqje, kruarje apo dhimbje, ndonjëherë ethe. E gjithë kjo kalon shpejt, kështu që prindërit nuk duhet të trembet e vaksinimit. Një tjetër gjë - contraindications.

  Këto përfshijnë, për shembull, janë sëmundje akute apo rëndim i procesit kronike alergjike të proteinave vezë kur administrohet vaksina kundër fruthit, shytave, rubeolës dhe disa të tjerë. Me pak fjalë, në qoftë se fëmija ka ndonjë mjek serioz Kundërindikimet anulon vaksinimin ose drejton pacientin në Qendrën e imunizimit për të kryer më shumë hulumtime dhe çështjen e vaksinimit.

  Diskutoni komuniteteve:

 • Vaksinat: Pro dhe kundër
 • Fëmijët nga 0 në 1 vit
 • Fëmijët e moshës 1 deri 5 vite