Vërteta vaksinimi dhe mashtrim


 • Ka kontakt
 • On fruthit ri-vaksinimit dhe shytave
 • Rreth vaksinën DTP
 • Miti i imunizimit të fëmijëve me alergji

 • Ka kontakt

  Shumë besojnë se nuk ka asnjë mënyrë e vërtetë për të shmangur infeksionin nëse kontakti me infeksion ka ndodhur. Por ajo nuk është.

  Disa vaksinime mundësojnë aq shpejt të rritur imunitetin ndaj sëmundjes, kur virus apo bakter shkakton sëmundje të shumëfishohen numrin e prodhuar në përgjigje të antitrupave të vaksinimit nuk do të zhvilluar sëmundje. Për shembull, nëse një person ka pasur një bisedë me një pacient me fruthit, dhe brenda kishte bërë tri ditë në vaksinimet e saj, ai nuk është i sëmurë.

  Kjo metodë është quajtur postekspozitsionnaya vaksinimi imunizim dhe mund të mos jenë të përshtatshme për të gjitha sëmundjet infektive.
  On fruthit ri-vaksinimit dhe shytave

  Vaksinimi i përsëritur kundër fruthit dhe shytave rrit imunitetin specifik.
  - Ky është një gabim.

  Me organizmit atenuara virus (fruthit, rubeolës, shytave), fëmijën në dritë, shpesh të padukshme edhe për atë të formuar perebolevaet këto sëmundje dhe bëhet imunitet rezistente gjatë gjithë jetës. Revacci njëjtë në këto raste nuk është që të heqë imunitetin, dhe me qëllim të mbrojtjes imunizimin e parë të fëmijës e cila për disa arsye ishte i paefektshëm.


  Nëse prindërit nuk duan të shpenzojnë Rivaksinimi dobësuar virus vaksinë - fruthi, rubeola, shytat - ju mund të kontrolloni gjakun për antitrupave ndaj këtyre infeksioneve dhe të sigurt se fëmija është i mbrojtur.
  Rreth vaksinën DTP

  Nëse ju mendoni se vaksina komponent pertussis DTP dobëson sistemin imunitar të fëmijës, atëherë ju jeni gabim.

  Vaksina pertusis komponent, me të vërtetë, është reactogenicity, që është një reagim ndaj vaksinës - ethe, skuqje dhe dhimbje në vendin e injektimit, gjatë exasperated qaj zakonisht lindin prej saj. Por ne e dimë gjithashtu se komponenti pertussis ka efekt të ndihmës, që rrit përgjigje imune ndaj përbërësve të tjerë të vaksinës, prandaj, të arsyeshme për të bërë fëmijë i shëndetshëm vaksinën DTP dhe vetëm nëse ka shprehur pas injektimit të parë komplikime të kaluar në vaksinë ADP (pa pertusis ).  Çfarë të aluminit përmbajtur në vaksinë DTP, ajo është - jo një komponent shtesë, si shumë besojnë.

  Fuqia destruktive e mikroorganizmave të reduktuar difterisë dhe tetanusit futja vaksinë në farmalinë, pertusis - trajtim të ngrohjes dhe hidroksid dhe alumini fosfat futur në vaksinës në doza minimale - është ad'yuvantami, dmth, të mbajtur komponentët vaksinës pranë vendin e injektimit, kështu që ata nuk e rozneslysya me rrjedhjen e gjakut nëpër trup dhe veshkat nuk vyvelysya në urinë për aq kohë sa ata nuk kanë kohë për të zhvilluar sistemin imunitar.
  Miti i imunizimit të fëmijëve me alergji

  Nuk është e vërtetë se fëmijët me alergji më mirë jo për të vaksinuar, dhe në rrezik të tetanozit ose difteri Shfaqja hyjë në serum e duhur.  Fëmijët me alergji rreziku i sëmundjes serum dhe anaphylaxis - veçanërisht kërcënuese reaksione alergjike ndaj Sera futjen është 15%, kështu që padyshim më të sigurt për të kryer imunizimin rutinor.
  Mbi materialet dhe artikujt Hope Soldatenkova George Kopanev "Mitet e vaksinimit."