Vaksinat për dhe kundër


 • Shpërthimi është e përjashtuar
 • Udhëtoni rritje të rrezikut nga
 • Si të bëjmë vaksinimet
 • Megjithatë, edhe pse dhimbja shpejt
  është harruar dhe prindërit është e vështirë për të parë se si fëmijët e tyre të kthehet në
  jastëk për hala. Në mënyrë tipike, më vendim për të vaksinuar fëmijën
  prindërit marrin në bazë të dezinformatave të marra nga Interneti ose
  thashethemet paverifikuar që janë të përhapura në shesh lojërash.


  Shpërthimi është e përjashtuar

  Mjekët theksojnë se më shumë
  dekada më parë, askush nuk e vuri në dyshim nevojën për fëmijë
  imunizim si sëmundjet që vaksinat mbrojnë, ishin
  e zakonshme, dhe rreziku ishte shumë e vërtetë.

  Për fat të mirë, sot i tillë
  Sëmundjet ishin të rralla për shkak të praktikës suksesshëm të vaksinimit.

  Megjithatë, në këtë
  qëndron një rrezik: ne jemi mësuar në mënyrë të të menduarit të vetes së mbrojtur
  nga sëmundjet që lënë pas dore rëndësinë e imunizimit. A nuk nënvlerësojnë
  Rreziku i sëmundjeve vdekjeprurëse, ata mund shtrat duhur shembull tjetër,
  dikush që njihni ka kthyer kohët e fundit nga Afrika, ose kalimi në rrugë
  vizitoi Indi dhe Azi për të sjellë diçka shumë më pak të padëmshme se
  suvenire zakonshme turistike.


  Udhëtoni rritje të rrezikut nga

  "Prindërit thonë:" Le të tjerët
  bërë vaksinimet për fëmijët e tyre, dhe ne do të presim "," - thotë MD Sharon Humiston.


  Megjithatë, në këtë lojë
  Normat proaktive janë shumë të larta, "udhëtimit Sot dhe udhëtojnë në mënyrë të konsiderueshme
  të rrisë rrezikun e sëmundjes. Fëmijët të cilët nuk janë vaksinuar, janë veçanërisht të pambrojtur
  infeksionet, dhe ato mund të jenë një burim i sëmundjeve të të tjerëve. "

  Përveç kësaj,
  studim i publikuar kohët e fundit në Gazetën e Shoqatës Mjekësore Amerikane, tregoi se
  Fëmijët nuk imunizuar, 22 herë më shumë në rrezik të sëmundjes
  fruthi dhe gati gjashtë herë më shumë - Rreziku i pertusis sesa fëmijët
  vaksinuar. Një tjetër studim, i publikuar edhe në JAMA, gjeti se fëmijët nuk janë të
  imunizimin e kaluar, 35 herë më shumë në rrezik për sëmundje të fruthit.


  Si të bëjmë vaksinimet

  Në vaksinave të përdorura vdekur
  ose bakteret që të stimulojë prodhimin e sistemit imunitar dobësohet
  antitrupat përshtatshme. Këta antitrupa të mbrojtur fëmijën nga infeksioni në rastin
  nëse trupi të marrë mikrobet e vërtetë të rrezikshme sëmundje.


  Në përgjithësi,
  Vaksinat kanë efekte anësore minimale - kauzën
  acarim të lëkurës në vendin e injektimit, ethe e butë, valkist dhe
  skuqje butë (fruthi dhe dhenve). Këto manifestime shpesh zhytur
  Prindërit në panik, dhe ata menjëherë fillojnë të menduarit në lidhje me fëmijën e sëmurë,
  por në realitet një reagim i tillë të vaksinës sugjeron funksionimin normal

  sistemit imun.

  Fëmijët sistemi i imunitetit të cilëve pritjes është dobësuar
  droga imunitet të preferuar për të luftuar kancerin apo AIDS nuk duhet të mbahet
  tryvaktsynoyu Vaksinimi kundër fruthit, shytave dhe
  fruthi rubeola ose vaksina lisë së dhenve,
  si komponentë të virusit të gjallë mund të shkaktojnë ato për të sulmuar sëmundjen.

  I veçantë
  Kujdes duhet të tregojnë prindërit e fëmijëve me alergji - ata kanë nevojë
  konsultoheni me një mjek relativisht tryvaktsyny vaksinimit
  fruthi, shytat dhe vjollcë
  (Ai përmban xhelatinë) vaksinën (ai përmban vezë) ose hepatitit
  B (përmbajnë maja).