Ushqyerit artificial për bebet bëhet pak më e natyrshmePër qumështin e lopës, përbërja është shumë afër njeriut, shkencëtarët futur në ADN-në e qumështit lopët race holshtinskoy gjenet e njeriut.
Qumësht eksperimentale të marra nga treqind lopët, ishte shumë e ngjashme me gratë: ajo përmban tri proteina themelore njerëzore, duke siguruar rritjen dhe zhvillimin e porsalindur njerëzore - alfa-lactalbumin laktoferrin, lizozimë dhe. Ky qumësht është lopë e trashë dhe fatter, dhe kjo është shumë më pak qumësht kazeinë lopës proteinë-së, i cili siguron të shpejtë viçat e rritjes muskujve, ndërsa proteinat personi kryesisht të dobishme të cilat mundësojnë rritjen e trurit.

Profesor Li Ning (Ning Li), kreu i eksperimentit, thotë se qumështi modifikuar të paktën jo më e rrezikshme se sa qumështi i lopës, por ka shumë të ngjarë se është një urdhër të magnitudë më të dobishme. Ai gjithashtu entuziast për të ardhmen, tha ai, në dhjetë vitet e ardhshme qumësht i ri do të dalin në shitje në mbarë botën dhe mbi këtë bazë mund të bëhet formulë vysokoadaptovani mitur, e cila patjetër do të japë të gjitha ato ekzistuese.

Shkencëtarët sugjerojnë ne nuk fryj panik në lidhje me OMGJ-ve dhe të gëzojnë shkencën moderne dhe teknologjinë si një produkt i ri qumështit është në kontrast me formulën aktuale, nuk dëmtojnë trupin e foshnjës, dhe anasjelltas - për të forcuar sistemin imunitar.


Dhe ndërsa shkencëtarët nuk do të ndalojë punën në pronat e qumështit të ri dhe shpresë në vitet e ardhshme për të lidhur strukturën e saj të femrës.