Gjashtë mënyra për të shpëtoni nga stresi në shkollë


 • Ngarkesa e punës është shumë i madh
 • Ratings shkaktojë stres të përhershëm
 • Mësojnë atë për të mësuar
 • Shokët e klasës e tij vë në lojë
 • Ai refuzon të shkojë në shkollë
 • Fëmija u bë i sëmurë mësojnë

  Suksesi akademik varet nga mësuesi. Kjo është pjesërisht e vërtetë. Shumë mësues në përcaktimin e jetës së fëmijëve. Ata mund të jenë shumë liberal me studentë ose shumë të rrepta ose kujdesen opekayusche shkëputje metodik, dotoshni në detaje dhe ... E pra, të rralla për të zotëruar takua nocionet tona të mësuesit të mirë plotësisht. Por një person nuk e përcaktojnë fatin e studentit, suksesin e jetës së tij apo dështimin. Dhe shkolla - me të gjithë kuptimin e saj - jo vend në jetën e fëmijës.

  Çfarë duhet të bëni? Prindërit një rol në procesin e të mësuarit. Ata mund të bëjë një student rishtar më të lumtur. Nëse fëmija është i frikësuar nga mësuesit, e pranojnë atë ndjenjë ndjenjat e tij: ai me të vërtetë i frikësuar! Shpjegoni se ashpërsia e mësuesve nuk është i drejtuar kundër tij, një i rritur mund edhe nervoz dhe i zemëruar. Nëse fëmija juaj mungon një klasë të sigurtë vetë zgjoheni të interesit të tij në fushën e dijes: ai lexoi libra të mirë së bashku është në muze, së bashku të shohim në TV apo video-dokumentarëve Discovery dhe BBC - është një mënyrë e madhe për të mbështetur kureshtje.

  Ngarkesa e punës është shumë i madh

  Me 6-7 vjet pasi fëmija shkon në shkollë, dita e tij është si një ditë një të rritur.


  Si rezultat, ai merr lodhur, të sëmurë më shpesh. Ndonjëherë lodhje - rezultat i shpërndarjes jo të drejtë të energjisë dhe kohës. Pak e bëri nxënësit e një shumë të panevojshme, sepse ata nuk e dinë se si për të mësuar. Ata janë ende të rëndësishme rutinë e përditshme. Disa të vështirë të mbajnë një rrugë të gjatë në shkollë ...

  Çfarë duhet të bëni? Filloni me mëngjesin. Shpesh nxitojnë mëngjes nuk mund të merrni nga shteti "Night" dhe "të marrë në lëkurës" studenti, dhe fëmijët duhet të rindërtohet nga shtëpia në shkollë. Një mëngjes i zakonshëm - këtë herë komunikimin tuaj emocionale, dhe ushqim podkreplyayuschaya forcën e saj. Dhe sigurisht, nuk do të fillojnë një mëngjes mëngjes biseda "parandaluese", pa murmuritje.

  Pas shkollës le jashtë energjinë e fëmijëve përpara se të filloni për t'i kujtuar detyrat e shtëpisë.

  Ratings shkaktojë stres të përhershëm

  Shumë studentë të jetojnë në frikë të një vlerësim të keq, ajo nuk është perceptuar si një vlerësim të punës së tyre, dhe si një lloj stigmës. Shpesh shkak për ankthit fëmijëve jap prindërve: "Përsëri notebook poshtër (nuk zgjidhur problemin, nuk studioi poezi, humbi tekst ...)." Ata dramatizuar situatën, dhe si pasojë fëmijët kanë filluar të besojnë se ai kurrë nuk do të jetë në gjendje për të mësuar në mënyrë që prindërit e tyre ishin të kënaqur.

  Çfarë duhet të bëni? Edhe fëmija më i përpiktë dhe i vëmendshëm mund të mos përballen me detyrën.

  Kjo nuk do të thotë se ai është një student i keq. Pra delikate por shumë e rëndësishme dallim të ndjehen veten dhe të shpjegojë birin apo bijën e tij. Gjithmonë vlerësimin e punës, por nuk e fëmijëve. Kur puna është bërë mirë, mos harroni të vini re përpjekjet e tij.

  Është e rëndësishme të dini se në fëmijët e shkollës fillore nga koha në kohë ka një lloj i "prish". Në 8-9-vjeçarëve, për shembull, vjen një kohë kur shkrim dore i tyre është i lëngshëm, konfuze, helaq. Duke ditur këtë moshë të caktuar, do të mbështesë fëmijën emocionalisht, "Ti mësojnë aq shpejt shkruaj!" - Dhe përsëri të ndihmojë për të mësuar për të "harrojnë" kaligrafi aftësi.

  Mësojnë atë për të mësuar

  Shumë studentë të rinj nuk mund të bëjë detyrat e shtëpisë. Ata shpenzojnë mbi ta shumë kohë - dhe ende nuk e bëjnë atë. Si rezultat i interesit të humbur në mësim. Prindërit duhet të mësojnë një fëmijë të urtësisë - për të mësuar. Gjëja kryesore këtu - për të prodhuar sjelljen e përditshme algorithm, u kthye në shtëpi, kishte drekë, e zuri gjumi në një kohë filloi duke bërë detyrat e shtëpisë. Dhe atje vet rend. Në klasë, mësuesit thonë: "Ne e mori nga një ditar, të marrë një stilolaps, shkruaj ..."

  Çdo veprim duhet vetëm shtëpinë prohovoryuvaty. Fëmija lexon me zë të lartë detyrë e pyet me zë të lartë: "Çfarë duhet të bëj?" - I përgjigjet me zë të lartë.

  Duke bërë stërvitje, ai thotë se tani bën: "Unë shkruaj 12 plus 24 është e barabartë ..." Kjo është veçanërisht e rëndësishme në qoftë se ju të gjeni atë objekt të vështirë. Çdo herë, duke e quajtur veprimet e tij, ai gradualisht mëson për të thënë "vetë", në heshtje zhvillon një algoritëm për të kryer mision fillon duke e përdorur atë automatikisht.

  Shokët e klasës e tij vë në lojë

  Kjo ndodh në shkolla të ndryshme, pavarësisht prestigj të tyre, vendndodhjen dhe nivelin e mësimdhënies. Arsyeja për tallje mund të jetë çdo gjë: syze, "jo një" ngjyra e flokëve, rritja e lartë apo të ulët, shumë të dendur ose ndërtuar zëri i vogël ...

  Çfarë duhet të bëni? Dëgjoni fëmijën, por ajo nuk ka koment për histori, ju lutemi të përmbahen nga tundimi për të menjëherë të zgjidhur problemin e tij.

  Mundohuni të kuptoni se çfarë ai ndjen dhimbje, pakënaqësi, zemërimi? Kush është kjo ndjenjë: "Është shumë zhgënjyese kur ju e quani kështu"; "Është e vështirë për të bërë ndjenja të tilla të vështira."
  Kjo mund të duket e pabesueshme, por ne të vërtetë të ndihmuar fëmijët kur ata dëgjojnë dhe pranojnë ndjenjat e tyre. Nuk është vetëm një situatë në të cilën ju mund të ndërhyjë menjëherë, kur veprimet e një fëmije - ose të tjera të tua - të drejtat e degraduese dhe / ose të rrezikshme për jetën.

  Ai refuzon të shkojë në shkollë

  Kjo ndodh më shpesh. Nga njëra anë, fëmijët tanë janë më të lirë në manifestimin e ndjenjave dhe dëshirave të tyre. Nga ana tjetër - shkolla është me të vërtetë jo gjithmonë të kënaqur nevojat e tyre në zgjedhjen e tyre të lirë, krijimtarisë dhe zhvillimit.

  Çfarë duhet të bëni? Ai (ajo) ka thënë (a) që shkolla të shkojë më. Flisni për këtë me djalin apo vajzën time, por jo menjëherë. Jepni veten dhe kohën e fëmijës për të kuptuar atë që është me të vërtetë ndodh. Nga "sulmues" duhet të bien dakord: "Shkolla - kjo është e vërtetë është e vështirë ... por ka miq, ka mësues që ju pëlqen. Jepni disa kohë (specifiko që) vjen, të shikojnë, të përpiqet të ndryshojë diçka ... "Detyra juaj - të përpiqen për të shtyrë larg perspektivën e lënë shkollën.

  Nëse problemi vazhdon, ju nuk mund të vërtetë të mësojnë në shkollë. Dhe asnjë dramë këtu. Është e rëndësishme që të gjitha çështjet me ndryshimin e shkollave menaxhohet klasë utryasti të gjashtë.

  Në këtë pikë pyetje e marrëdhënieve, komunikimi me kolegët fëmijët zgjidhur lehtë. Por në 7-8 nxënës të klasës bëjnë kështu ata do të jetë më e vështirë.

  Fëmija u bë i sëmurë mësojnë

  Kjo zakonisht ndodh në klasën e pestë, fëmijët fillojnë të mësojnë më keq, shumë prej tyre nuk kanë kohë për veten është shumë eksperiencë. Fakti se gjëja kryesore për nxënësit e shkollave fillore - të mësuar përmendësh dhe të them. Në kalimin në shkollë të mesme rrit numrin e artikujve, detyrat janë më të mëdha, por më e rëndësishmja - një lloj i ri i tekstit shkollor. Në të vërtetë, ky është libër për të lexuar, dhe lexoni mjaft i mërzitshëm dhe jo gjithmonë i qartë. Kjo nuk ndihmon të mësuarit, është e nevojshme për të kuptuar temën e vetë, për të gërmoj nëpër libra në material, të analizojë informacionin e re - e vetmja mënyrë për të kuptuar dhe kujtuar të re.

  Çfarë duhet të bëni? Ju mund të duhet të kthehen në fillim dhe ri-mësuar atë për të mësuar. Nëse një fëmijë nuk do të thotë asgjë pa turp nuk rregulloje atë. Provoni të ndryshme: "Le të bëjmë atë së bashku." Fëmija duhet të ndihen mbështetjen tuaj dhe dëshirën për të ndihmuar atë. Gjithmonë të mbajë atë, të përpiqen t'i qasen çështjes konstruktive - dhe kjo do të zgjidhet.

  Informacion nga neni "Gjashtë mënyra për të shpëtuar nga stresi në shkollë."