Çfarë ndodh abort


 • Çfarë është një dështim?
 • Shkaqet e dështimit të fëmijës
 • Shenjat e fillimit abort

 • Çfarë është një dështim?

  Abort abort apo spontan quhet abort spontan deri 22 javë.
  Për fat të keq, aborti - jo aq e rrallë. Sipas statistikave, 15-20% e shtatzënive të përfundojë në këtë mënyrë. Në realitet abort të ndodhë më shpesh, më shumë se gjysma e të gjithë konceptimeve të përfundojnë në vdekjen e fetusit.

  Megjithatë, shumica e grave e dinë dhe nuk kuptojnë, dështim ndodh brenda tre ose katër ditëve të shtatzënisë të dhe, natyrisht, në raste të tilla nuk do të marrë statistika mjekësore.

  Analiza e rasteve të raportuara të abortit tregon se 80% e tyre ndodhin në shtatzëninë e hershme në 12 javët e para. Ata janë quajtur abort të parakohshëm.


  Shkaqet e dështimit të fëmijës

  Përse ekziston një rrezik i dështim - dhe si për të parandaluar atë? Ne mund të themi se aborti - një përgjigje në trupin e femrës në ankth mjedisit të jashtëm ose të brendshëm. Dështim mund të jetë shkaktuar nga një ose nga disa arsye.

  Çrregullime gjenetike është një (50%) shkaku kryesor i hershëm (para 12 javëve) aborteve spontane. Ndryshimet gjenetike - një shkelje e numrit ose strukturën e kromozomeve në qelizat e embrionit.


  Prandaj shqetësuar programin gjenetik të embrionit. Kjo bëhet e paqëndrueshme, vdes dhe është larguar nga mitër.

  "Gabuar" kromozom fruta mund të trashëgohet nga prindërit (të cilët janë në këtë mënyrë jashtë mund të jetë plotësisht i shëndetshëm), por ajo është mjaft e pazakontë. Më shpesh anomalitë kromozomale janë dështime të rastit gjatë zhvillimit intrauterine.

  Dështimet e tilla mund të shkaktohet faktorë negative "të fuqishëm" të jashtme (rrezatimi, kimikateve të ashpër, etj), por në shumë raste shkaktojnë përçarje gjenetik i fetusit mbetet i paqartë për mjekët.

  Infeksionet , veçanërisht sferë seksual - i dytë më shpesh të shkaktojë abort.

  Mikroorganizmat shkaktojë inflamacion të rreshtim të mitrës, membranat fetale, placenta, që shpesh çon në abortit. Inflamacion Sidomos i rrezikshëm kronik. Abortimi spontan për shkak të sëmundjeve infektive mund të ndodhë në çdo periudhë të shtatzënisë.

  Problemet gjinekologjike (Cen e mitrës, qafën e mitrës jokompetente) është shpesh një shkak të abortit spontan në tremujorin e dytë.

  Age shtatzënë mund të ndikojë edhe në shtatzëninë. Mosha më e mirë për shtatzëni dhe lindje - 20-35 vjet, me fëmijën e parë është më e mirë për të lindur në 28-30 vjet.

  Shumë të rinj apo si moshë "rritur" mund të jetë një nga shkaqet e dështimit të fëmijës.

  Çrregullime hormonale gratë shtatzëna shpesh edhe shkaktojë abort. Megjithatë, niveli aktual i mjekësisë për të korrigjuar këto kushte, dhe me diagnozën e duhur dhe kujdesin e specializuar është e mundur për të bërë dhe të lindë një fëmijë të shëndetshëm.

  Aktiviteti fizik, pesha heqjen, bien xhoko , Në kundërshtim me besimin popullor në veten e tyre të rrallë të çojë në dështim. Ata mund të jenë - dhe shpesh është - "shkas" aborti spontan në qoftë se ka disa nga problemet e mësipërme.

  Megjithatë, në qoftë se nëna është program i shëndetshëm dhe normal gjenetik fetale, rënia apo mbingarkesë fizike duhet të jetë me të vërtetë e tmerrshme të dëmtojnë embrionin.


  Shenjat e fillimit abort

  Nëse koha në njoftim shenjat e para të afrohet abortin, ajo zakonisht arrin të mbajtur shtatzëninë. Dhimbje në bark apo të ulët mbrapa, veçanërisht cramping diktim natyrës, gjakderdhje - nëse keni ndonjë përvojë nga këto simptoma, kontaktoni mjekun tuaj menjëherë, e quajnë "të shpejtë". Në situata të tilla, ushqej çdo minutë. Gjakderdhje nga copa e indeve sugjeron se një dështim ka ndodhur.