Pse të mos jetë i Neuropsychologist frikë


 • Program arsimor për specialitetet mjekësore

 • Fakti që njerëzit shpesh ngatërrojnë konceptet që lidhen me psikologjinë.
  Shumë ende mbetet një perceptim që psikolog që kanë të bëjnë me psiko
  (Edhe pse kjo ndodh gjithashtu, edhe pse të rralla).


  Program arsimor për specialitetet mjekësore

  Psikolog ka qenë duke studiuar funksionimin e një personi të shëndetshëm dhe korrigjimin e sjelljes.
  Droga nuk zbatohen.

  Psikiatër - Mjek që kanë të bëjnë me diagnozën, trajtimin, parandalimin dhe ekzaminimin e sëmundjes mendore. Trajtimi në Psikiatrisë u krye me drogë.


  Neurolog
  - Mjek kanë të bëjnë me diagnostikimin dhe trajtimin e sëmundjeve nervore.

  neuropsikiatër - A nuk është një profesion, por një post. Në 60 vitet Ministria e Shëndetësisë
  vendosur për të sjellë kujdesin psikiatrik për popullsinë. Në
  njerëz spitalore mendore kishin frikë për të aplikuar, të shkojnë në
  Emërimi me psikiatri konsiderohet e turpshme - dhe ideja për të krijuar
  postoni neuropsikiatër në klinikë, pacienti nuk ka nevojë për të shkuar larg,
  dhe një pjatë e kabinetit nuk është aq e tmerrshme. Neuropsikiatër mund
  ose të bëhet një psikiatër apo neurolog i cili kaloi më shumë
  specializim. Neuropsikiatër sjellë dobi të madhe. Ata vënë re
  sëmundje mendore në fazat e hershme, pacientët janë dërguar në kohë
  klinikë, ku ata ndihmohen.


  Kjo ishte një përvojë shumë pozitive.

  Për fat të keq, më shumë se gjashtë muaj më parë se pas anuluar. Në
  Sepse në klinikën është e vështirë për të gjetur një psikiatër. Dhe edhe në qoftë se ai
  ajo është, njerëzit janë të frikësuar për të shkuar tek ai në pritje pavarësisht faktit atij të dhënat e tilla
  pacientët anuluar dhe jo shtypja nuk mund të jetë.

  Neurokirurgu - Një mjek i cili kryen sëmundje kirurgji
  sistemi nervor qendror dhe periferik: trajtimin e dëmtimeve të kafkës,
  zvogëlim i rritjes së presionit intracranial dhe compression të kurrizore
  Truri, të ndaluar gjakderdhje intracranial dhe diagnoza dhe
  trajtimi i tumoreve trurit.

  Para se të kthyer në konceptin Neuropsychologist konsiderojnë atë neuropsychology.


  Neuropsychology, degë e psikologjisë që studion bazën e trurit
  proceset mendore dhe marrëdhëniet e tyre me sistemet individuale të trurit.


  Neuropsychologist
  - Kjo ndihmon në
  Diagnoza për një neurokirurg. Detyra e tij - duke përdorur teste të veçanta
  specifikojë saktësisht që zona të trurit të dëmtuar dhe
  që atë lloj. Në testet neuropsychological hetuar abuzimet
  motorike, ideotornoy (rend të mendimit) Zonat Zonat
  perceptimi dhe riprodhimi i informacionit. Specialist e di, për të cilat
  Funksioni cila zonë e trurit përgjegjëse. Prandaj, në qoftë se pacienti nuk
  mund të kryejnë një sërë testesh, Neuropsychologist vëren në të cilat fushë

  Truri i tronditur. Ky informacion është i nevojshëm për neurokirurg
  operacion.

  Sot Neuropsychologist është një specialist thelbësor në
  zhvillimin normal të trurit të fëmijës. Gjatë fëmijë normal të trurit
  zhvillon në mënyrë të pabarabartë, dhe në qoftë se ndonjë pjesë e trurit nuk është i pjekur
  menaxhuar, Neuropsychologist do të përcaktojë saktësisht se çfarë lloj dhe të zhvilluar e saj
  (Për shembull, pjesa e trurit përgjegjëse për vëmendje ose kujtesës, ose
  marrëdhëniet hapësinore). Efikasiteti dhe efektiviteti
  rritur dhjetë herë në krahasim me punën e psikologut të shkollës,
  e cila gjithashtu do të zhvillojnë vëmendjen, kujtesës, etj, por do të bëjë
  ajo "verbërisht", pse shpenzojnë më shumë kohë dhe përpjekje (fëmijën).

  Ata prindër të cilët kanë aplikuar për specialistë të tillë shënim
  trend pozitiv në fëmijët e tyre, të përgatitur për shkollë, për shembull,
  neuropsychology mund të përdorni për 3 muaj, jo në vit. Rritja në
  mark pikë në shkollë - në 15 klasa!

  Anna Potanin, qendër Neuropsychologist "Norma Plus"

  Diskutoni komuniteteve:

 • Metodologjia për Zhvillim Fëmijëria e Hershme
 • Psikologji dhe arsimimi i fëmijëve nga 1 deri 3
 • Psikologji dhe arsimimi i fëmijëve prej 3 deri 6
 • Psikologji dhe arsimimi i fëmijëve prej 6 deri 12
 • Psikologji dhe edukimi i adoleshentëve (13-17)