Pse ngrin shtatzëninë


 • Agjentë infektive
 • Kur sistemi imun në dëm të
 • Në nivelin gjenetik
 • dramë antiphospholipid
 • Kur mitra nuk është gati ...
 • Pikat e cenueshme
 • Si është ajo manifestohet?
 • Si diagnostikohet?
 • Si trajtohet?
 • Si për të reduktuar rrezikun?


  Agjentë infektive

  Arsyet "humbur aborti" është shumë e ndryshme. Vdekja e fetusit mund të shkaktohet nga infeksionet. Shpesh ajo streptokoket, staphylococci, coli Escherichia, Klebsiella, virus rubeola, citomegalovirus, herpes simplex herepesa, virus Coxsackie, Mycoplasma, klamidia, Treponema, mikobakteret, toksoplazmën, Plasmodium, kërpudhave (ato që shkaktojnë mëllenjë).

  Infeksionet kronike në gratë shpesh nuk çojnë në vdekje fetale drejtpërdrejt, por që të ndërpriten zhvillimin e saj, e cila nga ana e tij janë fatale për të fetusit.

  Për shembull, nën ndikimin e infeksionit në të fetusit mund të formohet sëmundje të zemrës, dhe zhvillimi i mëtejshëm i fetusit bëhet i pamundur.

  Por jo gjithmonë dhe jo çdo infeksion të çon në vdekjen e fetusit. Efekti i infeksionit në këtë mënyrë varet nga mënyra e depërtimit, përfshirjen në infeksionin e fetusit dhe membranat amniotik, llojit dhe veprimtarisë së patogjen, që hyn në thellësi numrin e mikroorganizmave, kohëzgjatjen e sëmundjes së nënës, kapacitetin mbrojtës të organizmit dhe faktorë të tjerë.

  Mikroorganizmat mund të depërtojnë në mitër të traktit gjenital infektojnë lëngun amniotik, i cili pastaj gllabëron fruta. Infeksioni mund të përhapet dhe membrana amniotike dhe pastaj të fetusit, duke shkaktuar shkatërrimin e organeve të tij të brendshme, e cila nga ana është shkaku i vdekjes së tij.


  Infeksioni mund të hyjë fetusin dhe lezionet kronike inflamatore në tubat fallopiane dhe vezore.


  Kur sistemi imun në dëm të

  Që nga gjysma fruta nënës huaj, vdekje fetale mund të shkaktohet nga shkelje marrëdhënie imunitar. Në këtë rast nëna e percepton fruta si aliene transplantuar reagimet e refuzimit të organeve janë aktivizuar për qëllim shkatërrimin e fetusit dhe largimin e saj nga mitrës.


  Në nivelin gjenetik

  Shtatzënia mund të jetë për shkak të çrregullimeve të ndryshme kromosomale. Në 6-7 javët e para të shtatzënisë ndryshimeve kromozomale janë në 60-75% të aborteve në javët 12-17 - 20-25% në 17-28 javë në 2-7% të rasteve.

  Me moshën, gjasat e çrregullime kromozomale rrit. Arsyet mund të jenë faktorë të pafavorshme të jashtëm. Pra, të ndaluar zhvillimin e fetusit mund të shkaktojë mpiksjen e gjakut të shkaktuar nga gjakderdhje gjenetik çrregullim shtatzënë.


  dramë antiphospholipid

  Shkelja e koagulimit të gjakut mund të shkaktohet nga ashtuquajturin sindrom antiphospholipid. Në shtatzëninë e hershme nuk mund të përjashtojë rolin e dëmit të drejtpërdrejtë ndaj antitrupave fetusi antiphospholipid, duke rezultuar në një dështim ndodh. Në sindromi ndërprerë antiphospholipid fetusit ngjitjes në mitër, placenta zvogëlon formimin e enëve të gjakut dhe zvogëlon funksionin e tij, e cila gjithashtu mund të çojë në një "abortit të humbura".

  Një arsye tjetër për shkelje të fetusit dhe placentës me sindrom antiphospholipid është formimi i clots gjakut në enët e gjakut dhe dëmtimi i mitrës dhe placentës.


  Kur mitra nuk është gati ...

  Ndër shkaqet e dështimit të fëmijës gjithashtu prodhojnë ndryshime hormonale që e bëjnë mitra nuk është e përgatitur për të marrë frytin. Formimi Kjo dëmton krovobraschenyya në placentë, fetusi nuk po bëhet ushqim të mjaftueshëm dhe vdes. Këto shkelje janë akumulim i shpeshtë i tepruar në femra hormonet mashkullore sex (p.sh. sindroma Stein-Leventhal, sindromi adrenohenytalnom) në funksion të ulët apo të lartë tiroide.


  Pikat e cenueshme

  Më e ulët e moshës gestational, më i lartë ndjeshmëria e fetusit të veprimit të faktorëve të dëmshme. Gjatë shtatzënisë ndajë periudhat kritike në të cilën fruta është më e ndjeshme ndaj efekteve negative. Kjo periudhë e ngjitjes në mitër (7-12 ditë), periudhën e shenjave të referimit të fetusit (3-8 javë), gjatë formimit të placentës (12 javë), gjatë formimit të organeve të mëdha dhe sistemeve të fetusit (20-24 javë).


  Si është ajo manifestohet?

  Në "humbur abortit" ul ose ndalon rrjedhjen e gjakut në mes të mitrës dhe placentës, placentën dhe ndryshon strukturën e shtresa e brendshme e mitrës (endometrium).
  Këto ndryshime janë shkaktuar nga prania e fetusit të vdekur në mitër.

  Shenjat e "abortit humbura" mund të jenë jashtëzakonisht të pakta, mitra ndalon rritjen e madhësisë së tij më nuk i plotëson shtatzëninë. Por mitrës mund të jetë e madhësisë normale dhe është rritur edhe në qoftë se ajo akumulon në gjakun e shkëputjes fetusit nga muri mitrës.

  Disa kohë pas vdekjes së fetusit ajo ende ndihet shtatzënë. Por pastaj simptoma shtatzënisë gradualisht zhduken. Shënuar periodikisht diktim nga trakti gjenital dhe dhimbje barku barkut. Gonadotropin chorionic Njeriut (hormon shtatzënisë) në gjakun e grave, gjenden zakonisht në jashtëzakonisht i ulët apo edhe mungon.


  Si diagnostikohet?

  Më shumë gjasa që të jenë "të humbura abort" duke përdorur ultratinguj në mungesë të zemrës fetale. Me ultratinguj mund të zbulojë mungesën e fetusit në mitër dhe për të zvogëluar madhësinë e saj, të ndryshojë formën apo moszhvillimin. Ndonjëherë fetusi mund të shihet, nuk ka rrahje zemre. Ajo gjithashtu mund të zbulohet akumulimin e gjakut në vendin e fetusit placental.


  Si trajtohet?

  Vdekja e fetusit nuk është i shoqëruar gjithmonë nga një abort. Shpesh ndodh që fetusi të vdekur në mitër për vonohet pafundësisht. Arsyeja për këtë vonesë mund të jetë shtojcë e dendur primordial i fetusit në murin e mitrës, një refuzim të dobët imunitar, aftësinë e zvogëluar e mitrës në normë.

  Nëse gjeni fetusin vdekur në mitër për 2-4 javë ose më shumë në rrjedhjen e gjakut të nënës hyjnë avari e saj, duke çuar në koagulimit të gjakut dhe mund të shkaktojë gjakderdhje të rënda kur u përpjekur për të përfunduar një shtatëzani. Prandaj, curettage shqyrtojë aftësinë e koagulimit të gjakut dhe, nëse është e nevojshme, të sigurojë trajtim.

  Pas shqyrtimit të kujdesshëm dhe trajnimit gratë (për të zvogëluar rrezikun e komplikimeve) "humbura abort" ndërprerë rrugën operacionale ose jo-operacionale. Pas scraping e pacientit është e përshkruar trajtim anti-inflamator.

  Çdo rast i "abortit humbura" kërkon një ekzaminim të plotë për të identifikuar shkaqet e mundshme.


  Si për të reduktuar rrezikun?

  Është e nevojshme për të kryer shqyrtimit për infeksion në gratë që planifikojnë shtatzëninë ende në një herët kushtet e saj. Është gjithashtu e rëndësishme për këshillim gjenetik dhe vlerësimin e rrezikut të sëmundjeve të lindura të trashëguar. Në prani të sëmundjeve endokrine porosis trajtim të përshtatshëm. Po aq e rëndësishme është identifikimi i çrregullimeve të ndryshme autoimune.

  Përsëritet shtatzëni të mundshme pas trajtimit dhe eliminimit të shkaqeve të vdekjes fetale. Kur ju të kthehet drejtimit ultratinguj shtatzënë, identifikojnë shenjat e mundshme të çrregullimeve të gjakut. Sipas dëshmisë caktojë diagnozën e çrregullimeve kromozomale të fetusit, të sigurojë trajtimin dhe parandalimin e infeksioneve dhe çrregullimeve të tjera.

  Informacion nga artikulli, MD, profesor, doktor i kategorisë më të lartë të Igor Makarov "Shtatzënia".