Pse fëmijët gënjeshtër


Situata ETipichnaya
 • Nga mungesa e dashurisë
 • Hector dhe largpames
 • Pa interes dhe të sigurt
 • Alarm
 • Si për t'iu përgjigjur mashtrimit
 • E jetës dhe libra
 • Kjo nuk është e vërtetë në shpëtim?
 • Këshilla për prindër


 • Asgjë nuk sjell mësuesit dhe prindërit e veten time si gënjeshtër e fëmijës. Të rriturit kanë frikë se shtrihen - një shenjë e natyrës vicioz të fëmijës, me pak cheater rritet i lirë të parimeve morale njerëzve. Pakënaqësia është dhe çfarë gënjyer, mashtruar të tjerët besimit të fëmijës.

  Shumë prindër dhe mësues janë të humbur, nuk e di se si për të ndërtuar marrëdhënie me fëmijën tuaj, ose ju mund të vazhdojë të besoni atij, dënon atë dhe nëse dënimi është e përshtatshme?  Për mua (dhe për shumicën e psikologëve) fëmijët gënjejnë - është dëshmi jo moral, por problemet e fëmijës dhe jo psikologjik.


  Një situatë tipike

  Mësuesi pyet tretoklasnytsi Katie, ajo shkroi një vepër në një ndërtesë të caktuar. Kate thotë se i shkroi por i harruar në shtëpi. On mësuesit ofrojnë sjellë punën për të thyer (Kate jeton ngjitur me ndërtesën e shkollës), ajo u përgjigj se ajo nuk kishte çelësat dhe askush në shtëpi. Në fund ajo rezulton se produkti nuk është i Kate shkroi.

  Situata të ngjashme përsëriten shpesh. Dhe Kate gënjen jo vetëm në shkollë, por edhe në shtëpi.
  Kate pranuar në shkollën tonë në klasën e dytë.


  Ajo erdhi nga jashtë qytetit, ku ajo studioi për aplikim më të lehtë. Vitin e kaluar ajo kishte për të jo vetëm të marrë të përdoret në një mënyrë jetese të re, një qytet të ri në shtëpi, njerëz të rinj, por edhe për të kapur deri në kurrikul.

  Prindërit e saj ishin shumë të frikësuar se vajza nuk do të jetë deri në shkollë, veçanërisht vajza e madhe nuk do të mund të studiuar në klasën e shtatë - ajo kishte për të transferuar në një shkollë tjetër. Kate ka punuar shumë ekstra në fundjavë me familjen e tij shkoi në muze dhe teatro (për të "rritur nivelin kulturor"). Ajo nuk ka miq - ajo kurrë vetëm të komunikojnë me kolegët e tyre.

  Të gjithë mësuesit në mësuesin e klasës pyeti: është kjo vajzë e di se si për të buzëqeshje?

  Fytyra e saj ishte gjithmonë e tensionuar, buzët e tij i ngjeshur, dhe me të vërtetë kurrë nuk buzëqeshi. Mësues dhe djemtë trajtohen të saj me mirësi, lënduar, u përpoq të ndihmojë, por marrëdhënie të ngrohtë me askënd në klasën e saj nuk do të mund të përcaktohet.

  Dhe pastaj filloi dështime. Në shtëpi pushimi ku Kate shkoi me pushime me klasën, ajo vazhdimisht grindur me shokët e klasës. Për shembull, duke u zemëruar me një shok klase, Kate hodhi syze e saj në pishinë, mësuesi tha se ajo ishte një aksident. Nëse shtëpia nuk i ka lejuar asgjë për Katie, ajo filloi të bërtas dhe stomp këmbët e tyre. Në shkollë ajo gjithmonë prybrihuye për të shmangur qortime dhe twos.

  Përshkruar një rast tipik, I quajtur sepse shumica e fëmijëve të cilët janë në një situatë jo të favorshme për ta, duke u përpjekur për të rregulluar gjërat me gënjeshtra.


  Nga mungesa e dashurisë

  Fatkeqësisht, prindërit dhe mësuesit janë shpesh të interesuar në pyetjen: çfarë duhet të jetë ndëshkimi për një fëmijë "ishte nepovadno"? Dhe shumë pak njerëz mendojnë se arsyet për këtë sjellje.

  Por vetëm të kuptuarit e shkaqeve të mungesë sinqeriteti fëmijëve të ndihmuar në kapërcimin devijim ndodhur në sjelljen e tij. Në shumicën e rasteve, për të ndryshuar sjelljen e fëmijës, ajo është e mjaftueshme për të ndryshuar situatën në të cilën ajo është e vendosur.
  Brehunets zakonisht vuan nga mungesa e vëmendjes apo dashuri nga prindërit, ai ka vështirësi në komunikimin me kolegët, ai ka vetëbesim të ulët.

  Jo se e justifikon shpresat e prindërve, se ai është vazhdimisht në raportin ka vështirësi apo çrregullime të sjelljes të mësuarit.

  Shpesh fëmijë lhuschiy është shumë i hidhur. Ai fillon të gënjejë, të lëshoj ndenja armiqësisë së tij, jo nga frika e ndëshkimit. Well ditur se çfarë qëndron rriturit të bezdisshëm, kjo kërkon është e prindërit e zemëruar dhe mësuesit, edhe nëse ajo është për këtë do të ndëshkohen.

  Shtrirë për fëmijë - ajo është gjithashtu një mënyrë për të provuar për veten dhe të tjerët pavarësinë e tyre. Para së gjithash, të përpiqen për emancipimin e fëmijëve nga prindërit e tyre. Kjo, ata besojnë, mund të rrisin statusin e tyre në mesin e kolegëve të tyre. Ndonjëherë ata madje të konkurrojnë me njëri-tjetrin, duke treguar off, ai ishte në gjendje për të të treguar në më shumë se për të prindërit e mi.

  Ndonjëherë fëmija ndjen kënaqësi të tillë të mashtrimit të suksesshëm, duke kërkuar për të ndarë "arritje" e tyre dhe të mashtruar sepse ai menjëherë e njohur dhe të gënjyer. Megjithatë suksesi qëndron në forcimin e besimit të fëmijës që kjo është më e mirë e mundësive për të triumfojë mbi autorët.

  Kështu, ka katër shkaqet kryesore të gënjeshtra foshnjore. Shumica e fëmijëve vendpushime të shtrihet asistencë për:

 • shmangur pasoja të pakëndshme për veten e tyre;
 • marrë atë që ndryshe nuk mund të marrë ose mund jo (zakonisht vëmendjen dhe interesin e të tjerëve);
 • të fituar pushtet mbi të tjerët (nganjëherë hakmarrës mbi ta);
 • mbrojtur diçka ose dikush kuptimplotë për ju (duke përfshirë të drejtën për jetë private).

 • Duhet të theksohet se arsyet e mësipërme që çojnë në fshehjen dhe shtrembërimin e të vërtetës, në mënyrë të barabartë të zbatohet për sjelljen e të rriturit.


  Hector dhe largpames

  Pak gjilpërë pak shtrembëruar faktet, ne shmangë shpjegimet e pakëndshme të lënë një situatë të vështirë dhe në përgjithësi të lehtësuar jetën tuaj. Fëmijët tanë të gjithë që ata shohin dhe "shtrëngon në kokat e tyre."

  Aftësia për të paraqitur informacionin në një dritë të favorshme për veten e tyre, në përgjithësi, është e dobishme (për shembull, në të ardhmen mund të jetë e dobishme kur të aplikoni për punë), por atributim konstante Strangers meritë dhe arritje jo-ekzistente nuk është e favorshme për zhvillimin e individit dhe mund të çojë në serioze psikikë.

  I ashtuquajturi kujdes fëmijë në një dëshmi botërore fantazi e pakënaqësisë së saj serioze me jetën. Fëmijët jopopullore dhe më pak të suksesshme të mësojnë për të fshehur dështimet e tyre ose të dorëzojë informacion personal në një dritë të favorshme, duke shpresuar se nëse nuk përmirësohet, ose të paktën jo plotësisht të prishin përshtypjen e vetes.

  Për shembull, fëmija humb ditar me shenjat e këqija apo i tregon prindërve se si edhe ai ka raportuar vlerësoi tij. Në fakt, në atë mënyrë, por vetëm me disa nga shokët e klasës e tij. Gjetja botën reale që mund të rrisë rëndësinë e saj në sytë e të tjerëve, fëmija vjen me diçka që mund të bëjë një përshtypje të favorshme.  Mami klasën e tretë transferuar kohët e fundit në shkollën tonë, tha se djali i saj i kërkoi leje për të sjellë një të klasit foto nga udhëtimet jashtë vendit, atit të treguar djemtë e tyre. Nëna ime veten pse djema jeni të interesuar në fotot.

  Watching këtë klasë, kam gjetur se për disa kohë tani të rëndësishme për djemtë nuk ishin cilësitë personale dhe arritjet e kolegëve të tyre, dhe siç thanë ata "shpat" e tyre. Sipas "shpat" të nënkuptuar praninë e prindërve makinë-makina, vijimit të rregullt të festimit "McDonald" ditëlindjen në klube prestigjioze, posedim të lodra të shtrenjta dhe të mirave dhe të udhëtimit gjatë pushimeve jashtë vendit.

  Vetëm dikush që mund të na japin diçka për të mburrem në këtë listë, arriti të fitojë popullaritet në shokët e klasës.

  Trajnimi i suksesshëm dhe njeri i panjohur miqësor donte vërtet të pranohet si një ekip të ri, por nuk mund të mburremi e asgjë të listuara, kështu që ai solli në fotot baba shkollë, duke thënë se ai kishte qenë në Oksford.

  Moshatarët harried fëmijë është në gjendje për të dalë me ndonjë gjë, vetëm për të tërhequr vëmendjen e tyre. Sjellja e tij ajo i ngjan hero i "topi" Gogol-it dhe ekspozimit të saj vetëm tmerrshme.

  Në të vërtetë, në të shumtën e rasteve kërkojnë prova përreth dhe fëmija fillon të "dal", ai ka për të rënë më shumë, dhe përfundimisht ai më në fund merr tangled.

  Dhe kur të gjithë të është shpallur, ajo bëhet edhe më tërheqës për të tjerët. Nëse ëndërrimtar shmang ekspozimin, atëherë gradualisht ai fillon të besoj në imagjinatën e tyre dhe "lëvizur" në një botë imagjinar ku ai është i lumtur dhe i dashur nga të gjithë. Dhe fëmija mbyllur më në fund në vetvete.


  Pa interes dhe të sigurt

  Por ka largpames shumë të ndryshme. Këta fëmijë nuk janë përdorur vetëm mashtrim për të mbrojtur veten apo dikë tjetër, të ndjehen fuqinë e tyre, dekoroj meritat e tyre ose të ngrihet mbi të tjerët (sidomos të rriturit), por edhe për të zbavitem ata. Kjo është ndoshta lloji më i pafajshëm dhe të sigurt për mashtrim, sepse objektivat e ndjekur nga fëmija, jo egoiste.

  Në raste të tilla, një shpikje është aq e qartë që është e kuptueshme dhe fëmijë dhe të rritur, por të luajnë së bashku me njëri-tjetrin.
  Lina gjithmonë flet për veten e tij dhe familjes së tij një histori të pazakontë. Mësimi ishin duke folur për terroristët, Lin tha se familja e saj kishte për të ikur nga Izraeli, sepse ata ishin të ndjekur dhe të kërkuar për të vrarë atë. Në një tjetër mësim, mësuesi pyeti djemtë në lidhje me kafshët shtëpiake dhe Lina i tha se ata jetojnë pinguin në ballkon.

  Mësuesit tanë janë mësuar me kushte të pazakonta të jetesës së nxënësve të tyre, shumë jetë alternuar në një, në një vend tjetër, disa shtëpi të banuara nga pythons dhe kafshëve të tjera ekzotike.

  Por prindërit e Lina nuk e ka konfirmuar historitë e saj dhe një rritje frikë imagjinatën e saj.

  Lina filloi të shpikë histori të ndryshme dikur mësuar të flasin. Ajo është vajzë shumë aktive, e do të nxjerrë, duke e bërë fotografitë e tyre të gjallë, me shumë detaje, me entuziazëm duke luajtur me fëmijët e tjerë, që vjen me twists komplot të papritura.

  Në të njëjtën kohë, ajo pëlqen të shokut të tjerët me imagjinar i tyre, por si tregime realitet. Ajo i pëlqen të jetë në qendër të vëmendjes, shumë i etur për t'iu përgjigjur të gjithë klasën. Pas duke folur me prindërit dhe mësuesit, ne kemi vendosur që të mos i përgjigjen historisë Linyna, maksimumi i saj inkurajojnë arritjen akademike dhe të angazhohen në klasë të jetës publike (trajnime dhe pjesëmarrjen në ngjarje të ndryshme).

  Jo marrjen e kapjes pritet historitë e tyre, Lina lehtësisht kaloi në aktivitete të tjera. Mësoni të shkruani, Lin ishte i kënaqur për të romaneve fi dhe tregime të shkurtra, dhe pastaj fantazi e saj në jetën reale më në fund erdhi në hiç.


  Alarm

  Ndonjëherë, kur të përballen me një fëmijë qëndron, të rriturit duke shpresuar se zgjidhet disi të gjithë mirë. Ata nuk i japin vlerë për të kaluar, duke pretenduar se asgjë e pazakontë ka ndodhur.

  Për fëmijën njëlloj të dëmshme si agresion prindërore dhe mosveprimit prindëror, sidomos kur ju konsideroni se shumica e fëmijëve të gënjejë - ky alarm.

  Efektet e indiferencës prindërore mund të jenë shumë serioze, deri në zhvillimin e tipare antisociale të fëmijës.

  Psikologu LB Filonov në letër e tij "Përcaktimi i origjinës dhe zhvillimin e tipareve negative në individë me probleme në sjellje" faktorëve të identifikuara që ndikuar në lindjen dhe zhvillimin e gënjeshtra.

  Duke analizuar jetën e njerëzve të dënuar për krime që përfshijnë mashtrimin, mashtrimet, mashtrimit dhe forma të tjera të mashtrimit, ai arriti në përfundimin se zhvillimi i hershëm i individit nuk mund të konsiderohet si një gënjeshtër qëllimisht mashtruese. Kufijtë mes fiction, shtimin e tyre dhe ekzagjerim janë fshirë zakonisht, fantazi dhe fiction ndërthur.


  Të tre vjet nuk ka dallim në mes të fëmijëve "të cilët më pas e zhvilluara apo në zhvillim gënjeshtër e cilësisë", duket vetëm në 4-5 vjet. Përdorimi i vetëdijshëm me hile dhe me heshtje shfaqen kur fëmija është i frikësuar nga ndëshkimi për mëkatet e subjekteve dhe ndjenjat. Ai e sheh atë çiltërsi dhe ndershmëri nuk është gjithmonë e sjellje aq e dëshirueshme, e cila "predikoi të rriturit".

  Fshehja e parë të shkaktuar nga frika e ndëshkimit, atëherë bëri mekanizma specifike të kontrollit të deklaratë - jo aftësitë prohovoryuvatysya, aftësinë për të mashtrojnë. Gradualisht, fëmija shpesh duket gënjeshtar qëndrim pozitiv ndaj gënjeshtrave dhe mashtrimit, të cilat ai konsiderohet si një manifestim i inteligjencës dhe shkathtësi.

  Gënjeshtrat e tij ai fillon të besoj "manovër", dhe në fakt - qëndron një mjet i fshehjes bëhet një mjet i marrjes përfitimet e dëshiruara.

  Lloj më i rrezikshëm i mashtrimit - qëllimisht mashtruese hir të fitimit. Një fëmijë ka grumbulluar përvojë të suksesshme mashtrimi dhe fshehjes së armëve metodat vërtetës, dëshira për të justifikuar gënjeshtrat dhe ka për qëllim të "grihë" aftësi qëndron. Si justifikim për sjelljen e tyre një fëmijë sjell "një bazë filozofike" gjatë një gënjeshtër, ndoshta të gjithë ata që thonë se ato janë të vërteta, me të vërtetë vetëm e mirë në të gënjyer? Për të justifikuar me situata vlen përpjekje për të provuar se të gjithë njerëzit gënjejnë dhe kjo është një sjellje e natyrshme dhe e domosdoshme.

  Ndonjëherë gënjeshtar i zoti hipokrite pretendon që dënon lhuschiy.

  Nuk ishte në fëmijërinë e hershme, tipar personaliteti vicioz nuk fillimisht duket të panevojshme, por gradualisht individ merr përdorur për të përdorur atë në rast emergjence.

  Filonov arrin në përfundimin se në fazat e fundit të zhvillimit si njerëzit presin më nuk rrethana të caktuara, "posedojnë një forcë e fuqishme motivuese, pronë negativ mund të jetë bazë për sjelljen e paligjshme." Vlerësim i duhur i të tjerëve forcon pamje e fëmijës për veten e tij, ai fillon të konsiderojë veten në gjendje të dinakëri, qëndron, etj Mosmiratimi i vazhdueshëm nga të tjerët motivon fëmijën të kthehet në llojin e vet, në mjedis, ku cilësitë negative, megjithatë, miratuar dhe ku ajo ndihet relativisht mirë.

  Fëmija është i vetëdijshëm për anën negative si pragmatik, kërkon të përfitojë nga ajo. Nëse ajo erdhi në atë, atëherë ne mund të flasim për një deformim të qëndrueshëm të të gjithë personalitetit, që rezulton në sjellje anti-shoqërore.


  Si për t'iu përgjigjur mashtrimit

  Për fëmija të mos mbetet brehunets të zemëruar, të rëndësishme për të i kushtoj vëmendje për atë, të përpiqen për të ndryshuar situatën në të cilën ajo zhvillon, dhe nuk përgjigjet për sjelljen e tij vetëm dënimit.

  Mjeti më efektive të luftimit gënjeshtër fëmijëve - është që të ndërtojë marrëdhënie të besueshme në familje dhe në shkollë, i bazuar në respektin e ndërsjellë.

  Ne kthim në situatën me Kate.

  Për prindërit kjo ishte një zbulim që vajza e tyre thjesht nuk mund të përballojë tensionit është vazhdimisht i frikësuar nuk përmbushin pritjet e tyre, që të jetë më keq se të tjerët.

  Ajo ka një nivel shumë të lartë të aspiratës dhe vetëbesim të ulët. Vajza të pakënaqur me pamjen e tyre, dëshiron të notuar. Niveli i inteligjencës dhe aftësisë të mesatare nivelin e shkollës sonë, që Kate mund të mësoni një të ngurta katër.

  Pas një bisedë me psikologun dhe prindërit e klasës mësues përpjekur për të reduktuar kërkesat e tyre për vajza u bë më e qetë të bëjnë me faktin se ajo nuk mund të lënë asgjë. Duke u siguruar që Kate mund të ketë planprogramin e tyre mjeshtër, prindërit anuluar klasa pothuajse të gjitha ekstra me mësuesit, duke i dhënë bijën më shumë mundësi për t'u çlodhur dhe të bisedoj me kolegët.

  Ata lejuan Katie të ftojë mua për të vizituar shokët e klasës, të regjistruar atë në pishinë dhe të gjimnastikës ritmike. Dhe fundjavë duke u përpjekur për të vizituar sa më shumë prej fëmijëve jashtë shtëpisë, duke vizituar parqet dhe ajër të hapur muze.

  Gjashtë muaj më vonë, të gjithë mësuesit e dinë se Kate e di se si për të buzëqeshur, dhe ajo pothuajse pushuar të shmangej dhe gënjeshtër.

  Gjëja e parë për të bërë mësues apo prindërit gënjyer fëmijë - është për të kuptuar shkaqet gënjeshtër. Gjëra për të bërë në këtë situatë mund të jetë vetëm në kontakt të ngushtë me fëmijën. Ne duhet të fillojë një bisedë me "zemër për zemër". Kjo bisedë është e dobishme në situata ku ju vetëm dyshoni se fëmija gënjyer për ju, dhe kur ju keni të gjithë evidencën e gënjeshtrave të tij.

  Ja se çfarë ju mund të them një fëmijë në një situatë të tillë (ekspertët këshillojnë).

  Gusht Ayhorn, një psikoanalist austriak, rekomandon që të përmbahen nga deklaratat e tilla si "Ju jeni të gënjyer," "Ju keni marrë për të të treguar të vërtetën", - shumë më efikase sillen sikur fëmija bëri një gabim. Ju mund të thoni: "A jeni i sigurt se duke thënë? Mendoni me kujdes. Prisni-jo, më thoni përsëri ", etj

  Psikolog i njohur fëmijë dhe psikiatër Alan Fromm rekomandon një fëmijë të thotë: "Më tregoni saktësisht se si ndodhi. Vetëm nuk e fshehin nga unë, pasi që unë nuk jam duke shkuar për të ndëshkuar ju, edhe nëse ju keni diçka për të fajësuar. Unë do të përpiqet të shpjegojë për ju pse keni bërë keq, por nuk do të dënohet. "

  Psikolog amerikan Paul Ekman rekomandon dakord paraprakisht me fëmijën tuaj mbi respektin reciprok, besimit, "Marrëdhënia jonë ka asgjë më të rëndësishme se besimi. Nëse ju bëni diçka që unë definitivisht nuk e pëlqen atë, mos kini frikë të më thoni në lidhje me të. A mund të më kujtojnë edhe një herë se ne nuk duhet shumë të zemëruar. Ju me siguri mund të përpiqen për të mbuluar aktin e tij, por unë do të vetëm krenar për ty, në qoftë se ju të gjeni kurajën për të treguar të vërtetën. " Natyrisht, ky premtim duhet të frenojnë fëmijën, pa marrë parasysh sa e tmerrshme që ju mendoni se kjo nuk ishte vepër e tij.

  Në asnjë rast nuk do të fillojnë një bisedë me akuza dhe kërcënime.

  Nëse një akt fëmijë të nxori jashtë bilancit, ju duhet së pari të vijnë në shqisat e tyre, Austin dhe vetëm pastaj do të vazhdojë për të qetësuar diskutimin e asaj që ndodhi.

  Në disa raste, duhet reagimi juaj i menjëhershëm zakonisht flasim mund të suspendohet për një kohë kur të gjitha emocionet vlyazhutsya. Duke filluar me akuza agresive të fëmijës, ne rrezikojmë vetëm forcojnë nevojën e tij të gënjejmë. Ai do të ndjehen edhe më të sigurt dhe do të luftojë edhe më e vështirë për të shmangur akuzat dhe dënimet ose të përpiqen për të fituar lëvdata me gënjeshtra.

  Për shkak të trajtimit të vrazhdë fëmije mund të ndjehen drejt jush armiqësi dhe kjo ndjenjë nuk është shumë kontribuon në krijimin e marrëdhënieve të besimit.

  Ndoshta fëmija është në kërkim për kohën e duhur për të treguar ju të gjithë. Jo duke i detyruar ngjarjet, por më tepër të përpiqet për të ndihmuar atë, për të rregulluar sinqeritet e tij.

  Asgjë nuk lëndon shpirtin e fëmijës si padrejtësi. Mos harroni, sa e qartë nuk duket fëmijë Vera është gjithmonë mundësia e akuzave të padrejta.


  E jetës dhe libra

  Nga të gjitha aktivitetet arsimore me ndershmëri dhe integritet të më efektiv - një shembull personal. Prindërit dhe mësuesit duhet të jetë i sinqertë madje edhe në gjëra të vogla.

  Një tjetër VA Sukhomlinsky dyshim ligjshmërinë e përdorimit të një mësuesi të tillë shkollor duke marrë si diskutim publik të kolegëve të sjelljes të fëmijës, duke pasur parasysh se kjo është jo vetëm një të plagosur moralisht i cili ka kryer veprën, por stafi.

  Megjithatë, ajo është e dobishme dhe e arsyeshme për të diskutuar me fëmijët e sjelljes abstrakte e fëmijës, të analizojë situatën e jetës apo shembuj nga libra apo karaktere anëtarët e të cilave iu kthyen duke përdorur gënjeshtra dhe për të diskutuar arsyet për këtë sjellje dhe mënyra të mundshme jashtë situatës.

  Kushtoj vëmendje të veçantë për mundësi për të bërë në situata të vështira pa ndihmën e gënjeshtrave.

  A nuk abuzojnë me kujtesë e shëmbëlltyrën e famshme e djalit bari dy herë ngriti alarm të rremë. Në praktikë tim, unë u përball me një reagim djem shumë agresive të rriturit të përhershme citim këtë shëmbëlltyrë. Për shembull, pasojat mund të çojë besim u kthye, e përdorin më mirë një punë më pak moraliste, të tilla si tregime dhe romane V.

  Dragoon, Yu centurioni, A. Aleksin, Y. Yakovlev, V. Krapivina etj

  Nëse marrëdhënia juaj me fëmijën tuaj bazuar në besimin e ndërsjellë, në qoftë se një fëmijë e di se ju e respektojmë privacinë e tij dhe janë gjithmonë të gatshëm për të ndihmuar atë, ai do të jetë i sinqertë me ju.

  Në një situatë të vështirë për një fëmijë është e sigurtë se do të apelojë për dikë që tregon interes të vërtetë në të dhe problemet e tij. E pra, kur ai mund të kërkoni ndihmë nga miqtë dhe mësuesit, por jo për kompanitë e dyshimta në oborr apo vizitor i parë.


  Kjo nuk është e vërtetë në shpëtim?

  Pothuajse të gjithë punën për çështjen qëndron, ajo përkufizohet si e kundërta e vërtetë, deklaratat e sinqerta, vepron si një devijim nga normal - moral - sjellje si dëshmi e nivelit të mjaftueshëm të lartë të zhvillimit moral.

  Shumica filozofët dhe psikologët qëndrojnë në përkufizimet tregojnë vendosmëri e saj. Natyrisht, në këtë perspektivë qëndron konsiderohet si një tipar negativ. Megjithatë, për të mbledhur material për një tezë mbi problemet gënjeshtër, unë u përball me një pikë shumë interesante e parë.

  Disa filozofik dhe psikologjik vepra e fundit aftësia për të gënjyer është parë si një privilegj të arsyeshmërisë. Besohet se i tërë civilizimi është e ndërtuar mbi mashtrimin: së pari, njerëzit mësuar për të mashtruar kafshët (joshur ata), pastaj erdhi e pajisjeve - mjetet e mashtrimit natyrën (njeri ishte në gjendje të bëjë atë që ai nuk mund të më parë, duke përdorur vetëm të dhënat e tyre fizike).

  Duke përdorur mashtrimin për të marrë përfitime të kultivuara në literaturë. Sa heronj nga përrallat, legjendat arritur prosperitet nëpërmjet mashtrimit (i quajtur, megjithatë, dinak)! Kjo është e gjitha goodies, ne të vjen keq.
  Në bisedë, ne shpesh përpiqen të fshehin ndjenjat e vërteta e tyre, mendimet, opinionet, edhe pse ajo nuk është e njohur gënjeshtrat dhe komplimente dhe sjellje të mirë. Me këtë ne mund të mbajë marrëdhënie të mira me ata që interesat dhe pikëpamjet e të cilit jo vetëm që nuk përputhen me tonat, por praktikisht të papajtueshme.

  Duke i vogël, "i pafajshëm" mashtrim gjithashtu përfshijnë një shumë të të dhënave dhe premtimeve të thyera, betimet (në të përditshme dhe në jetën politike), thashethemet dhe thashetheme.

  Një problem sfiduese është përdorimi i gënjeshtra shpëtimit. Shumë besojnë se në situata të caktuara Slutty them të vërtetën se sa për të fshehur atë.

  Kështu, gënjeshtër nuk është vetëm e zakonshme, por edhe një pjesë e domosdoshme e jetës. Herët ose vonë fëmija fillon të përdorin gënjeshtra, gjëja më e rëndësishme - se ajo nuk ishte për atë vetmja mënyrë për të bashkëvepruar me botën e jashtme.

  Brenda fuqinë tonë për të parandaluar këtë.


  Këshilla për prindër

  Nëse fëmija filloi të gënjejë, pyesni veten: A është kjo shumë e ashpër të dënoj atë, gjithmonë e drejtë për të? Mos i detyroni një fëmijë për të mbrojtur ju në çdo mënyrë?

  Nëse fëmija juaj përdor gënjeshtra jo si një pengesë dhe si një mjet për sulm, atëherë situata doli jashtë kontrollit. Nëse ju nuk jeni të sigurt se do të jetë në gjendje për të rregulluar situatën, të konsultohet me një këshilltar.

  Përpiquni të shpjegoni fëmijëve se çfarë po ndodh rreth tyre shpjegojë motivet dhe veprimet e të tjerëve e tyre. Nëse ju nuk mund të bëni atë që ju premtoi fëmijë duhet të kërkojë falje atij dhe të shpjegojë arsyet e këtij dështimi.
  Pas besimit të fëmijës, ne nuk janë të privuar vetëm i hapjes së saj, por gjithashtu drejtuar rrezikun e provokuar atë për sjellje të rreme. Ajo mund të na bëjnë të njëjtën monedhë.

  Trego një shembull të ironisë në disa aksidente dhe aventurat. Kjo do të mësojmë fëmijën për të gjetur një rrugëdalje nga një situatë të vështirë pa ndihmën e gënjeshtrave, por me humor.

  A nuk abuzojnë besimin e fëmijëve, kontrollin e çdo hap të fëmijës. Të rriturit kanë të drejtë për të fshehur ndonjë gjë nga fëmijët, por fëmijët, pavarësisht nga mosha, kërkojnë sekretet e tyre. Çfarë më shumë këmbëngulje, ne jemi të interesuar në jetën personale të fëmijëve tanë, më shumë ata kanë për të fshehur dhe gënjeshtër.

  Nëse fëmijët janë të sigurt në dashurinë tonë dhe marrëdhëniet tona të mira, ata do të jenë më pak tokë them një gënjeshtër. Të jetë mirë për fëmijët tuaj të gërmoj nëpër libra në problemet e tyre, tsikavtesya jetën e tyre se ata nuk ndihen të braktisur.

  Ndonjëherë është vetëm për të dëgjuar fëmijën, dhe ai kupton se nuk i vetëm gjithmonë mund të mbështeteni në vëmendjen tuaj dhe ndihmë.

  Gjithashtu, fëmija duhet të jetë i gatshëm dhe që takohen mungesë sinqeriteti jashtë familjes. Mashtrojnë fëmija mund jo vetëm bashkëmoshatarët, por edhe të rriturit, dhe është e vështirë për të kuptuar, si ai përdoret për të besimit të rriturit.

  Një përvojë e ngjashme hera e parë perceptuar shumë e dhimbshme. Është e nevojshme për të përgatitur fëmijën me atë të njerëzve, për fat të keq, i zakonshëm dhe i papërgjegjshëm dhe të pasinqertë. Diskutoni me ta arsyet për mungesë sinqeriteti njerëzor, mësojnë kini kujdes nga njerëzit e tillë. Në të ardhmen, këto mësime do të ndihmojë atë për të shmangur të bëhet një viktimë e mashtrimit.