Pse fëmija mëson keq


 • Mjedisi i jashtëm
 • Shkaqet e brendshme


 • Psikikë e të rinjve të mbajtura është e vështirë, sepse arsyet për progresin e varfër do të bëhet.
  Ne ndajmë të shkaqeve të jashtme - të lidhura me mjedisin e fëmijës, dhe të brendshme - kur fëmija "fajtor" në punën e saj të dobët. Fjala fillim "fajtor" rastësisht ne e mori në thonjëza - jo gjithmonë fëmija mund të kontrollojë sjelljen e tyre. Në asnjë mënyrë nuk duhet fajësuar dhe shaj një fëmijë për nota të këqija. Frika nga ndëshkimi nuk shton interesin për të mësuar dhe nuk rrisin motivimin. Por miqësia e ngrohtë dhe besim mund të krijojë mrekulli.


  Mjedisi i jashtëm


  Njerëzit - krijimi social, ne kemi një ndikim të madh mbi mjedisin e bën. Nëse ne jemi të rrethuar nga dembel dhe pa interes në njerëz, ne do të jetë dembel dhe padashur bien në apati. Pra me fëmijët nëse klasë në të cilën fëmija juaj është regjistruar në përgjithësi "dobët", trajnim atëherë të mirë nuk mund të jetë vetëm një dele e zezë dhe i dëbuar, por subjekt i talljes dhe abuzimit.


  Filloni duke gjetur një zgjidhje për problemin e bisedës. Bisedoni me fëmijën tuaj dhe shihni se çfarë ai mendon për suksesin e tij të keq: pse? Përpiquni të shmangni pyetjet dhe akuzat jo-konstruktive - do t'ju japë emocione, por vendimi nuk ka gjasa për të gjetur.


  Hapi tjetër është të flisni me mësuesin. Zbuloni nëse ajo kishte një konflikt me fëmijën tuaj. Ndonjëherë mësuesit janë neneuperedzhenist për studentët dhe të bëni atyre një rezultat të keq, do të thotë që një fëmijë mund të mësojnë më mirë. Por pak student mund vetëm ndjehen të pafuqisë dhe të ndaluar duke u përpjekur, që të mësojnë se asnjë uchi - ende vënë tre.

  Nga një mësues ju mund të mësoni për suksesin mesatar në klasë. Fëmija juaj meriton një tjetër ambient apo përkthim të specializuar në shkollë? Ose, në të kundërtën, ai e humbi një pjesë të informacionit dhe tani ndjehet kronike duke mbetur?
  Nëse kjo është një disiplinë, çdo gjë është mjaft e qartë: zakon i veprimeve gjeneruese, veprime të gjenerojë karakter.

  Nëse fëmija merr përdorur vazhdimisht të mësuarit, detyrat e shtëpisë, qëndrim të përgjegjshëm ndaj procesit arsimor, ajo krijon një zakon të punës. Në të ardhmen, një fëmijë i tillë do të jetë më e lehtë për të studiuar në arsimin e lartë, është më lehtë të përshtaten në ekip dhe të merren me përgjegjësitë e përditshme të punës.

  Nuk është një gjë e tillë si motivim. Shembulli më e thjeshtë e (i njohur për të gjithë) - Gomari dhe karrota. Çdo njeri ka arsyet e tyre personale, duke e detyruar atë për të lëvizur në një drejtim të caktuar. Motivimi për të studiuar në fazat më të hershme mund të jenë të interesuar në fitimin e njohurive. Prandaj, është e rëndësishme që fëmija ishte interesant se njohuria i ri ai mori me kënaqësi.

  Nxënësit në shkollat ​​e mesme janë të shtyrë motivet më komplekse: dëshirën për të kënaqur prindërit, me vetëbesimin, statusin, të studentëve e mirë, një dëshirë për të mësuar një profesion dhe të vazhdojnë studimet e tyre në universitet.


  Shkaqet e brendshme


  Një fëmijë mund të vazhdojmë me programin mësimor dhe për arsye që lidhen me shëndetin e tij dhe mirëqenien, të pavarur prej saj. Shpesh fëmijët e sëmurë më e vështirë për të vazhduar me programin mësimor sesa moshatarët e tyre të shëndetshme dhe aktive. Në këtë rast, klasat me një mësues privat për të ndihmuar të forcuar dhe për të forcuar besimin e njohurive.

  Shkalla e maturimit të sistemit nervor dhe gatishmërinë për të mësuar të gjithë fëmijët janë të ndryshme: disa janë të gatshëm të fillojnë të mësojnë nga mosha 7, një tjetër herë të parë do të jetë shumë e vështirë.

  Mësuesit thonë në CRA - prapambetje mendore. Kjo është për shkak të faktit që sistemi nervor është në rritje në mënyrë të pabarabartë, hedhje të kërkojë fibrave nervore nuk kanë kohë për të formuar lidhjet në mes të rëndësishme (për arsimin e) zonat e trurit.

  Ne nguten për të siguruar CRA - asnjë patologji, dhe 12-vjeçare Fëmijë kapjen bashkëmoshatarët e vonuara. Por klishetë mbetur prapa sa nxënësit mund të deri tani në mënyrë të vendosur të rrinë në fëmijën. Vuajnë nga vetë-respekt, vetë-besimit në suksesin e veprimtarisë. Në këtë rast ai mund të rekomandohet droge që përshpejton maturimin e sistemit nervor.

  Këto mjete përfshijnë fëmijët Tenoten dhe detajet në lidhje me të do të jetë më e ulët.

  Ka një kategori e fëmijëve, të cilën natyra e ka pajisur ankthi dhe ranymostyu. Ata kanë frikë se ata do të tallen apo kritikojnë, gabime të perceptuar me dhimbje dhe mund të mbijetojë më shumë për të kontrolluar apo provë. Në këtë rast, qetësimin mbështetjen nervor sistem të drogës në momente kritike (para një ngjarje), dhe për të dërguar energjinë që një fëmijë shpenzon mbi përvojat në "kurs paqësore" - në studim.

  Lëvizshmëria e tepruar mendore në kombinim me të dobët përqëndruar shpesh degradon performancën - fëmijë të pavëmendshëm dhe është e vështirë të përqëndrohet në procesin e të mësuarit.

  Nga vështrim i këtyre fëmijëve nuk ndryshojnë shumë nga kolegët e tyre, përveç se ata janë disi të "përshpejtuar" i pavëmendshëm, disinhibited. Me inteligjencën të mirë, një student sjell një rezultat i keq, dhe prindërit kanë tendencë për të kuptuar arsyen. Arsyeja çmenduri - njohuri sikur kalon nga.

  Ka shumë të letërsisë arsimor në zhvillimin e fëmijës. Rezultate të mira japin qetësues të mirë-zgjedhur fëmijë. Mjete të tilla si fëmijët Tenoten, të ndihmojë në përshpejtimin e një fëmijë të vogël "të zvogëluar shpejtësinë", e cila është duke u përmirësuar përqendrimin. Një fëmijë me CRA merr qelizat e pushtetit të sistemit nervor, duke ndihmuar të rriten dhe piqen natyrisht.

  Fëmijë të shqetësuar qetësohet, të ndaluar fuqi të shpenzimeve në përvojën, dhe mund të përqëndrohen në të mësuarit.

  Fëmijët të cilët janë fëmijë Tenoten fillojnë për të studiuar më mirë. Kjo është e lidhur me përqendrim më të mirë, dhe zell më të madh. Drogës nuk do të shkaktojë marramendje dhe letargji, e cila ndodh kur merr disa qetësues. Për këtë arsye, rekomandohet fëmijëve Tenoten dhe studentët - fëmijë e mban energji dhe aktivitet, ai është i gatshëm për të mësuar aftësitë e reja.

  Sigurisht, rezultati i qetësuesve do të ndodhë në rast se problemi shtrihet në karakteristikat dhe natyrën e zhvillimit.


  Nëse problemi është në arsye tjetër, pllakat nuk kanë gjasa për të ndihmuar. Për fat të keq, pilula nuk shpikur ende dembelizmi, shkollë bullies që nderon tallen nga mësuesit indiferentë të cilët nuk janë në gjendje të interesit të subjektit të tij. Për fat të mirë, nuk është një mjet i mrekullueshëm dhe plotësisht i lirë që përmirëson gjendjen e fëmijëve në botë - dashuria prindërore.